Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři začali trip prohrou, v Hradci dotahovali marně

23.09.2022 · Martina Sikorová, Dominik Jarka
Dlouhou venkovní sérii neodstartovali mladí Oceláři podle představ. Na ledě Hradce Králové sice udeřili už po deseti vteřinách zásluhou Tomáše Šilara, nakonec ale museli dotahovat tříbrankovou ztrátu. Po dvou gólech Jonáše Jobánka se svěřenci trenéra Reného Muchy ještě dokázali vrátit do hry, po šedesáti minutách ale museli kousat těsnou prohru.
7.kolo, pátek 23.9.2022
Mountfield HK
Třinec
4:3
ČPP Aréna
Třetiny: 2:1, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Pajer (Moravec, Hrbek), 18. Brožek, 27. Vencl (Brožek, Novotný), 51. Nevšímal (Pajer, Beneš) - 1. Šilar, 31. Jobánek (Holinka, Hrůzek), 53. Jobánek (Moškoř, Hrůzek). Rozhodčí: Zavřel, Bernat - Bohuněk, Jiruška. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.  
Mountfield HK:: Tichý –⁠ Hrbek, Táborský, Žaba, Havlíček, Hušek, Boukal –⁠ Brožek, Novotný, Moravec, Pajer, Kopecký, Klíma, Prášek, Idžan, Vencl, Král, Nevšímal, Beneš
HC Oceláři Třinec: Klimek –⁠ Kyselý, Buják, Andrle, Kareš, Hrůzek, Kremnický –⁠ Pánek, Bartoš, Kozlík, Hlávka, Šutý, Gerych, Spěváček, Holinka, Cedzo, Volas, Šilar, Moškoř, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí měli vstup do utkání jako hrom. Deset sekund od počátečního hvizdu stačilo, aby Oceláři zavezli puk do pásma, kde se kotouč odrazil na hůl Tomáše Šilara, který z levého kruhu přesně trefil vzdálenější šibenici. Oceláři dostali vzápětí výhodu přesilové hry, z ní ale nakonec profitoval Mountfield. Třinecký Kozlík nejprve ujel hradecké obraně, svou kličku do bekhendu ale poslal jen do boční sítě. Úspěšnější provedení obdobné akce předvedli o minutu později hradečtí Lvi. Petr Moravec efektivní žabkou našel rozjetého Lukáše Pajera, který pláchl obraně a elegantním blafákem do forhendu poslal puk o břevno do sítě.

Mountfield se brankou vrátil zpátky do utkání, čemuž napomohla i nedisciplinovanost třineckých hráčů. Proti otočení stavu byl ale gólman Ocelářů Klimek, který se zaskvěl při pokusech Moravce, Pajera i Nevšímala. Za zmínku stojí ale především jeho skvělý reflex po teči Práška z bezprostřední vzdálenosti. Hradec byl aktivnější a lépe bruslil, Třinec naopak urputně bránil svojí svatyni. Vyvrcholení hradecké převahy nastalo v čase 17:09, kdy David Brožek odebral kotouč poslednímu obránci a tváří v tvář Klimkovi vystřelil mezi betony.

Hra se ve druhé části vyrovnala, první velkou šanci třetiny měli tentokrát domácí. Pajer unikl obraně a bez většího tlaku šel sám na Klimka, jeho kličku do bekhendu ale pozorný brankář přečetl. Činit se musel na druhé straně i Tichý. Nejprve výstrojí vyrazil nahození Kyselého, puk mu vypadl na hranici brankoviště, kde si betonem poradil s dorážkou Šilara. Šance se frekventovaně střídaly na obou stranách. Novotný nadvakrát nepokořil Klimka, třinecký Holinka při úniku zprava rozezvonil tyč. Do dvoubrankového vedení se Lvi posunuli až v sedmadvacáté minutě. Brožek z pravého kruhu našel na mezikruží volného Jana Vencla, který si zpracoval puk a ranou na vzdálenější tyčku rozjásal hradeckou střídačku.

To si nenechali líbit junioři Ocelářů a sešlápli pedál na podlahu. Šilar ani Cedzo puk do sítě neprotlačili, ke gólu jim pomohlo až hradecké pochybení. Jonáš Jobánek probruslil pravou částí kluziště a prudce nahrával skrz Tichého brankoviště. Ten ve snaze zabránit nebezpečné přihrávce srazil puk hokejkou za svá záda a dostal Oceláře na rozdíl jediné branky. Hosté byli po gólu aktivnější a Tichý měl co dělat, aby zabránil vyrovnání. Mountfield se ale uměl z tlaku vymanit a často ujížděl do přečíslení. Novotnému při situaci dvou na jednoho sjel kotouč z hokejky, další Pajerův únik zázračným zákrokem zneškodnil Klimek.

Ve třetí třetině se hra výrazně vyostřila, na první příležitost jsme čekali tři minuty. Třinecký Bartoš pálil osamocen z pravého kruhu, proti byl dobře postavený Tichý. Oceláři stupňovali tlak i nadále, Volasův golfák od modré vyrazil hradecký gólman betonem i přes zakrytý výhled. Hradečtí po celý zápas ukazovali rychlé nohy, Idžan se zleva dostal až do brankoviště, bekhendový pokus vykryl brankář. Povedené střídání předvedla také elitní formace Mountfieldu. Pajer přesnými pasy nadvakrát vybídl Moravce ke skórování, nejprve zakročil vracející se obránce, poté vyjetý Klimek.

Hradec dostal deset minut před koncem početní výhodu a naplno ji využil. Klimek si poradil se zakončeními Moravce i Michala Beneše, když však Jan Nevšímal tečoval nahození Pajera nechytatelně do protipohybu gólmana, svítilo na světelné tabuli skóre 4:2. Přesilovku ovšem dostali také hosté, kteří zápas opět zdramatizovali. Moškoř našel u levé tyče Jonáše Jobánka, ten si přehodil kotouč na bekhend a zakončil nad lapačku Tichého. Domácí přežili další oslabení a měli šance odskočit. Situaci dvou na jednoho nadvakrát nevyřešili gólově, neujmul se ani Moravcův bekhend. Hosté na konci zkusili hru bez brankáře, na vyrovnání ale nedosáhli.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice