Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři proti Plzni předvedli obrat z 0:2 na 6:4

10.09.2022 · Šárka Kolková
Dokonalá otočka! Mladí Oceláři sice proti Plzni museli po většinu zápasu dotahovat, třetí třetinu ale ovládli poměrem 4:1 a díky tomu urvali cenné tři body.
4.kolo, sobota 10.9.2022
Třinec
Plzeň
6:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 2:1, 4:1  Branky a nahrávky: 25. Haas (Kozlík), 28. Haas (Moškoř, Bartoš), 41. Šilar (Moškoř, Kozlík), 47. Kozlík (Moškoř, Šilar), 47. Cedzo (Haas), 60. Cedzo (Haas, Volas) – 20. M. Soukup (Hodinář, Titlbach), 20. Dáňa (Korčák, Kaiser), 30. Dáňa (Borák, Jiříček), 44. Hořejší (Kaiser, Matuška). Rozhodčí: Šutara, Grygera – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 47:39. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:6. 
HC Oceláři Třinec: Klimek – Kyselý, Buják, Andrle, Kareš, Hrůzek, Kremnický – Haas, Bartoš, Kozlík, Ullrych, Šutý, Gerych, Spěváček, Holinka, Cedzo, Volas, Šilar, Moškoř, Jobánek
HC Škoda Plzeň: Bočan – Kubíček, Jiříček, Hodinář, Buzek, Eichler, Jánský – Skok, Matuška, Korčák, Dáňa, D. Soukup, M. Soukup, Pešek, Mazanec, Kučera, Kaiser, Titlbach, Borák, Hořejší

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas pro juniory nezačal vůbec dobře. Plzeň byla jednoznačně aktivnějším týmem na ledě, Třinec ale zabral a vytvořil si několik šancí. Svůj střelecký um předvedl hlavně Miroslav Holinka, který na branku Bočana vyslal několik nebezpečných ran. Hosté ale velký nátlak ustáli a před koncem první třetiny dvakrát udeřili. Při hře ve čtyřech se prosadil Marek Soukup a na 0:2 následně gólem do šatny upravil Josef Dáňa.

Druhá třetina byla z pohledu Ocelářů o poznání lepší. Třinec byl údernější a vyhrával osobní souboje. V pětadvacáté minutě snížil Oskar Haas a stejný hráč pak ranou pod horní tyč zařídil vyrovnání. Při chuti ale nebyl jen on. Josef Dáňa ve třicáté minutě tečoval Borákovo nahození před bránu a Plzeň se znovu dostala do vedení.

Poslední dějství zápasu bylo pohledem třineckého fanouška více než úžasné. V jednačtyřicáté minutě bylo znovu vyrovnáno a to díky Tomáši Šilarovi, který se nemýlil z předbrankového prostoru. Ale hosté ještě stihli Třinci odskočit. Marek Hořejší nabral od modré čáry rychlost, vystřelil a Klimek propustil puk pod betony.

V sedmačtyřicáté minutě ujel plzeňskému obránci Moškoř, který nahrál Matěji Kozlíkovi, jenž zařídil třetí třinecké vyrovnání. A o chvíli později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji. V čase 46:38 totiž Bočana z bezprostřední blízkosti prostřelil Adam Cedzo, který pak v závěru korunoval vítězství Ocelářů gólem do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Začátek byl z našeho pohledu obrácený než v minulém utkání. V závěru první třetiny jsme dostali dva slepené góly. Jsme moc rádi, že kluci k tomu výborně přistoupili a začali hrát jinak. Po první pauze, ve které jsme si něco řekli, bylo vidět, že jsme malinko změnili hru. Začali jsme být agresivnější, víc jsme se tlačili do brány. Odměnou nám bylo srovnání. Je škoda, že jsme v závěru druhé třetiny udělali faul a Plzeň nám dala gól na 3:2. I my jsme dostali přesilovku, ale byť měl Matěj Kozlík na holi vyrovnávací gól, nedali jsme jej. Vstup do třetí třetiny nám ohromně vyšel. Poté to byl klasický juniorský hokej nahoru dolů, spousta šancí na obou stranách a se šťastným koncem pro nás. Klukům jsme poděkovali za dobrý zápas a dobrý víkend."

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "V průběhu celého zápasu jsme vedli. Měli jsme pasáže, ve kterých to bylo o štěstí. Dnes nám to proteklo mezi prsty, a to kvůli individuálním chybám jednotlivců. Na to neexistuje žádný recept nebo taktika. Pokud budou selhávat jednotlivci, nemůžeme zápasy dohrát do konce."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice