Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Střelecká převaha nestačila: Oceláři padli v Brně

03.02.2023 · Adam Sušovský
Ani výrazná střelecká převaha nestačila třineckým Ocelářům k dalším bodům, na ledě Komety padli ve 44. kole Tipsport extraligy 1:5, hvězdou zápasu byl teprve sedmnáctiletý útočník Brna Eduard Šalé, který zaznamenal svůj první hattrick kariéry.
44., pátek 3.2.2023
Kometa Brno
Třinec
5:1
Winning Group Arena
Třetiny: 2:0, 1:1, 2:0  Branky a nahrávky: 3. Šalé (Holland, Kučeřík), 12. Kundrátek (Zbořil, Holík), 35. Šalé (Pospíšil, Kollár), 50. Šalé (Zbořil, Zaťovič), 58. Pospíšil (Kollár) – 24. M. Doudera (Marinčin). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 721. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.  
Furch – Kundrátek (A), Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas – Horký, Holík, Okál – Pospíšil, Kollár, Flek – Koblížek, Strömberg, Vincour – Šalé, Zbořil, Zaťovič (C) – Ondráček.
Mazanec – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Zahradníček, Roth, Čukste – M. Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Hrňa – Buček.

Komentář k zápasu

Ani ne měsíc po parádní show v Bratislavě Oceláři znovu narazili na brněnskou Kometu a už před zápasem bylo jasné, že je čeká hodně těžký soupeř. Vždyť Kometa po fatálním vstupu do nového roku v nejvyšší soutěži zase zabrala, před pátečním utkáním tři v řadě vyhrála a navrch neinkasovala gól téměř 130 minut.

A podle toho se odvíjel také zápas v brněnské Winning Group Areně, kde se hráči Komety pustili do Ocelářů s velkou chutí. Už ve třetí minutě odstartoval svůj životní večer sedmnáctiletý Eduard Šalé, který těsně před Mazancem šikovně tečoval nahození Hollanda.

První třetina se Třinci nevydařila, Kometa měla i nadále převahu a v 11. minutě šla do dvoubrankového trháku, když přesilovou hru po vyloučení Čuksteho potrestal přesnou střelou od modré čáry extřinecký Tomáš Kundrátek. Další branky navíc mohli přidat Holík a Kučeřík, kteří ale sami před Mazancem selhali.

Oceláři do zápasu v Brně nastoupili bez svých posledních dvou posil, v tréninkovém rytmu zatím stále zůstávají obránci Kaňák se Smithem. Defenzíva ale nebyla hlavním faktorem neúspěchu, Oceláři v Brně neproměňovali šance. Od druhé třetiny se totiž obraz hry začal obracet, Třinec přidal na střelbě a začal si vynucovat také velké šance. Hned tu první Oceláři využili, když nahození Milana Doudery z dálky šťastně propadlo za Furchova záda, brněnský gólman kapituloval po 152 minutách a 38 vteřinách.

Vyrovnání měl o chvíli později na hokejce Voženílek, který ale po přihrávce Nestrašila únik ve vlastním oslabení neproměnil a tak prakticky hned vzápětí přišel trest. Při dalším vyloučení Čuksteho využili domácí znovu přesilovou hru, ve 35. minutě propálil Mazance Eduard Šalé z levého kruhu.

Oceláři do třetí třetiny vstoupili s velkou chutí, snažili se soupeře zatlačit a dostávali se také do zakončení, jenže ve chvíli, kdy se zdálo, že bude jejich tlak sílit, přišla ojedinělá brněnská akce a na jejím konci stál znovu Eduard Šalé, který tak v sedmnácti letech zkompletoval svůj první hattrick kariéry. Psala se 50. minuta a o vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Ve velké pohodě hrající Brno navíc v samotném závěru přidalo ještě pátý gól, na konečných 5:1 upravil skóre v 58. minutě v samostatném úniku Kristián Pospíšil.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec (Kometa): Gratuluju klukům do kabiny, protože hráli výborný zákon. S Třincem jsme ve všech zápasech letošní sezony inkasovali strašně moc gólů v přesilovkách, na to jsme se dnes připravovali. Kluci byli disciplinovaní, nedali jsme Třinci tentokrát přesilovek tolik, i proto jsme dokázali zápas vyhrát.

Vladimír Országh (Třinec): Absolutně jsme nezvládli první třetinu, to nás stálo zápas. Domácí si vypracovali dvoubrankový náskok. Další třetiny už měly z naší strany parametry, vytvořili jsme si tlak i šance, ale domácí trestali z brejků. Museli jsme to otevřít. Nezasloužili jsme si vyhrát, protože jsme nepracovali celých šedesát minut.