Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři zvítězili na ledě Vítkovic!

31.01.2023 · Adam Sušovský
Šňůra porážek se přetrhla, Oceláři konečně slaví výhru. A navrch tu nejcennější, z regionálního derby ve Vítkovicích! Třinec rivala přehrál 2:1 nesmírně obětavým výkonem podpořeným neuvěřitelným počtem čtyřiatřiceti zblokovaných střel soupeře. Vítězný gól dal kapitán Martin Růžička.
43., úterý 31.1.2023
Vítkovice
Třinec
1:2
Ostravar aréna
Třetiny: 0:1, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 36. Raskob (Bukarts, Mueller) – 6. Nestrašil (M. Růžička, Daňo), 24. M. Růžička (Nestrašil). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 459. Střely na branku: 29:15. Průběh utkání: 0:2, 1:2.  
Klimeš – Mikuš, Raskob, Koch, Grman, Gewiese, L. Kovář, Prčík – Bukarts, Lindberg, Mueller (A) – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Kotala, Krieger, Kalus – L. Krenželok (C), Dej, Lednický.
Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste, Roth – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, M. Roman, Hrehorčák – Hrňa, Dravecký (A), Kurovský – Buček.

Komentář k zápasu

Nepříjemná série pěti porážek v řadě je zapomenuta, Třinec už zase slaví extraligové vítězství. Oceláři uspěli na ledě Vítkovic, ve 43. kole tak zároveň potvrdili své postavení v TOP4 nejvyšší české soutěže.

Do sestavy Ocelářů se po zdravotních trablech vrátili Tomáš Marcinko i Marko Daňo, tým trenéra Zdeňka Motáka tak byl po delší době znovu prakticky kompletní. A zejména v úvodu zápasu to bylo znát, Třinec do derby hraném před takřka devíti tisíci diváky vstoupil mnohem lépe a potvrdili to v disciplíně, ve které jsou letos nejlepší: V přesilových hrách. Využil hned tu první, když Andrej Nestrašil napřáhl na pravém kruhu a Klimeš v brance Vítkovic neměl proti přesné ráně nárok.

Také Vítkovice před zápasem nebyly v ideálním výsledkovém rozpoložení a nejspíš i to se projevilo na ledě: Oba týmy potřebovaly za každou cenu zvítězit, hrál se hodně nervózní hokej, ve kterém nechyběly emoce ani pěstní šarvátky. Bitku večera vystřihla už v sedmé minutě dvojice Voženílek - Kalus, další trestné minuty naskakovaly vzápětí. A zejména v první třetině je sbírali hlavně Oceláři, kteří ale zvládli všechny přesilovky Vítkovic i se štěstím ubránit.

Také nástup do druhé třetiny se lépe povedl červeným, Oceláři se na konci 24. minuty dostali do klíčového dvoubrankového vedení. Krátce předtím si tlakem vynutili dlouhou dvojnásobnou přesilovku a když už se zdálo, že se Ridera ubrání, dostal se po krásné přihrávce Nestrašila kotouč na hůl Martina Růžičky, který pálil přesně do odkryté branky a oslavil gólem svůj 800. zápas v nejvyšší české soutěži!

Od té doby se hrál velmi bojovný hokej, Třinec přijel do Ostravy vyhrát za každou cenu a tomu také uzpůsobil svou taktiku, hráči v zápase zblokovali celkem 34 střel soupeře. Inkasovali jen jednou jedinkrát, když se v přesilové hře ve 36. minutě prosadil William Raskob.

Ve třetí třetině Oceláři na útočnou hru prakticky rezignovali a vyloženě vyčkávali na to, co vymyslí soupeř. Vítkovice se sice snažily o tlak, ale králem zápasu byl nakonec brankář Marek Mazanec, který nejprve v gólovce vychytal Lakatoše, následně si poradil i se střelou Kriegera a pět minut před koncem mu pomohla také také tyčka.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Přesně takové vítězství jsme potřebovali, vydřené, vybojované, ublokované. Projevila se obrovská síla domácích v útočné fázi, ve třetí třetině nás doslova sevřeli, ale výborně nám zachytal Mazi. Posílám do šatny velkou gratulaci a poděkování, tohle byl první krok k návratu k dobrým a kvalitním výsledkům.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Vynikající zápas, parádní atmosféra, parametry play off, bitka. V zápase bylo všechno. Dřeli jsme do poslední minuty, ve třetí třetině Třinec skoro nevyjel ze třetiny. Hráli jsme agresivně, dobře. Nemám hráčům co vytknout, rozhodly jen góly. My dali jen jeden a měli jsme spoustu přesilovek na to jich přidat víc. Nadřeme se na ně, ale Třinec dnes pro vítězství udělal úplně všechno. Více než třicet zblokovaných střel asi rozhodlo. Mým hráčům nemám co vytknout, dřeli až do konce a chci, abychom v tomhle stylu hry pokračovali.“