Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři krásnými góly porazili Karlovy Vary 4:2

20.12.2022 · Adam Sušovský
Oceláři potvrdili venkovní výhru z ledu Pardubic a pokračují na vítězné vlně, v domácím prostředí těsně před Vánoci porazili Karlovy Vary 4:2. Houževnatého soupeře v Třinci zlomily nádherné góly, po dvou kanadských bodech zaznamenali Libor Hudáček, Marko Daňo a Andrej Nestrašil.
29., úterý 20.12.2022
Třinec
Karlovy Vary
4:2
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:0, 1:2  Branky a nahrávky: 19. Daňo (Čukste), 23. Hudáček (Nestrašil), 27. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 52. M. Růžička (Voženílek, Marcinko) – 42. Redlich (Gríger, Havlín), 55. O. Beránek (Černoch). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 309. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.  
Mazanec – Havránek, Marinčin, Zahradníček, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
Lukeš – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Hladonik, Kružík.

Komentář k zápasu

Třinečtí hokejisté ve 30. kole Tipsport extraligy zvládli roli papírového favorita, houževnatý soupeř z Karlových Varů ale vzdoroval do posledních vteřin i za zdánlivě rozhodnutého stavu. Odpor Energie tak v konečném součtu Oceláři zlomili góly po nádherných hokejových akcích na jeden dotek.

Do sestavy týmu trenéra Zdeňka Motáka se po reprezentační přestávce vrátili takřka všichni marodi, možná i díky tomu aktivnějším domácím patřila i první třetina. Marcinko ale v samostatném úniku nezvládl překonat pozorného Lukeše v brance a o moc lépe si nevedl o chvíli později v ještě větší šanci Buček. A tak se Třinec z prvního gólu dočkal až ve chvíli, kdy se zdálo, že oba týmy odejdou do šaten za nerozhodného stavu. Na konci 19. minuty svými kličkami posadil na zadek hned dva soupeře Čukste, aby vzápětí křižnou přihrávkou předložil kotouč před prázdnou branku Marko Daňovi - 1:0.

Gól do šatny Oceláře uklidnil, domácí byli výrazně aktivnější i po změně stran a brzy vedli už o dva góly, ve 23. minutě si Libor Hudáček po vyhraném buly našel na levém kruhu prostor ke střele a trefil skulinku ve výstroji Lukeše - 2:0.

Ve 27. minutě už Oceláři vedli dokonce 3:0, a zase to bylo po výstavní akci na jeden dotek. Nestrašil křižnou přihrávkou našel dobře postaveného Daňa, který zpětnou přihrávkou do slotu z jedničky ještě vylepšil pozici pro Libora Hudáčka a ten slavil dvou druhou branku v zápase.

V předvánočním čase se od té chvíle zdálo, že Ocelářům v cestě za vítězstvím nic nezabrání. Dobře rozehraný zápas ale přinesl v závěrečné části ještě pořádnou zápletku. Energie totiž hned na začátku třetí třetiny snížila na 1:3, když Tomáš Redlich doklepl za záda Mazance odražený kotouč.

Jen pár vteřin poté si mohli Oceláři tříbrankový náskok vzít zpět v dlouhé přesilovce pět na tři, jenže v ní spálil několik dobrých střeleckých šancí Nestrašil. Když už byl soupeř kompletní, trefil tyčku v samostatném úniku Daňo a tak Oceláři své vedení zvýraznili až v 51. minutě, když další akci na jeden dotek zakončoval zblízka Martin Růžička.

Jenže ani to definitivní odpor Karlových Varů nezlomilo, hosté dokonce udeřili ve vlastním oslabení. Na začátku 55. minuty dostal až příliš prostoru v útočném pásmu Ondřej Beránek, který dokázal prostřelit Mazance. Na drama bylo zaděláno, Karlovy Vary ještě několikrát dokázaly Oceláře sevřít v pásmu, zkusily to dokonce s hrou bez brankáře, ale další branky už v Třinci nepadly. Oceláři porazili svého nejvzdálenějšího soupeře 4:2.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Třinec): "Jsme spokojeni s body. První třetina byla vyrovnaná. Není úplně jednoduché dostat se do hry po dvanácti dnech bez zápasu. Druhá už byla dobrá, odskočili jsme, využili jsme šance. Ve třetí jsme si utkání zbytečně zkomplikovali. Trochu jsme znervózněli, ale podstatné je, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce a bereme všechny tři body."

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): "Nebereme body, ale chceme si vzít co nejvíce ze čtyřiceti minut, které jsme odehráli solidně. První třetina byla vyrovnaná, jen jsme v předposledním střídání inkasovali. Ve druhé jsme měli velký výpadek. Ztráceli jsme kotouče, špatně jsme vyhodnocovali situace a soupeř odskočil. Do třetí třetiny jsme změnili formace, což nám přineslo ovoce, ale pak Třinec znovu odskočil a už jsme nedokázali dorovnat."