Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Stoprocentní Mazanec a tři góly, Oceláři porazili Boleslav

04.12.2022 · Daniel Ježek
Oceláři se po čtyřech venkovních utkáních vrátili do WERK ARENY, v souboji dvacátého šestého kola Slezané protrhli šňůru nevydařených duelů a zvítězili nad Mladou Boleslaví. Druhé čisté konto v sezoně zapsal Marek Mazanec.
26., neděle 4.12.2022
Třinec
Ml. Boleslav
3:0
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, Hudáček), 57. Hudáček (Buček, Chmielewski), 59. Roman (M. Růžička, Daňo). Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 3 442. Střely na branku: 30:26. Zblokované střely: 21:20. Hity: 4:4. Vhazování: 29:21. Průběh utkání: 3:0.  
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk.
BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Závora, M. Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný.

Komentář k zápasu

Zápas Ocelářů s Bruslaři začal ve velmi opatrném duchu, oba soupeři se od úvodní minuty soustředili na defenzívu, střeleckých příležitostí proto bylo k vidění pramálo. První větší rozruch tak přišel až po skončení osmé minuty, Voženílek ani Svačina ale brankáře Novotného nedokázali překonat. Boleslav se poprvé do velké šance dostala po uplynutí poloviny třetiny, Pýchu ale skvěle vychytal Mazanec.

Střelecké trápení obou celků pokračovalo. Hudáček z vrcholku kruhu napálil Bučka, Romanovi pak nevyšla dorážka. Na druhé straně málem hostům vedoucí branku zařídil třinecký bek Jeřábek, který nešťastně tečoval odražený kotouč mezi Mazancovy betony. Puk ale skončil jen na tyči. V závěru periody ještě nepřesně pálil Marinčin.

Druhou dvacetiminutovku začali hosté v přesilovce po vyloučení Daňa, Středočeši se ale do větší šance nedostali. Podobně na druhé straně dopadli Oceláři, kteří nepotrestali faul Pýchy. Nicméně v pokračujícím tlaku se už Třinec radoval. Svačina krásně našel volnou hokejku Arona Chmielewského, polský forvard usměrnil kotouč mimo Novotného dosah.

Oceláři se rázem dostali do tempa, Růžičkovi individuální akce ale brankovou radost nepřinesla. Další pokusy domácích zastavil brankář Novotný. V pětatřicáté minutě byl za podrážení vyloučen Chmielewski a obraz hry se zcela změnil. Mladá Boleslav byla aktivnější, dostávala se do příležitostí, jen zásluhou skvěle chytajícího Marka Mazance Třinec udržel náskok až do konce třetiny. Mazanec postupně likvidoval pokusy Pýchy, Pláňka, Luntera či Stránského.

Hned zkraje třetí třetiny mohl vedení domácích navýšit Daňo, tečí Růžičkova nahození ale trefil jen tyč. Stejný hráč se po souhře s Růžičkou dostal před Novotného i za dalších pět minut, Daňo tentokráte bekhendem přestřelil. V polovině třetiny se skrz třineckou defenzívu až k zakončení prosmýkl Najman, ani on ale Mazancovo kouzlo neodčaroval. Neujala se ani následná dorážka Pýchy.

V padesáté třetí minutě další velkou příležitost neproměnil Patrik Hrehorčák, kterému v dnešním duelu nebylo přáno vsítit branku. Pět minut před koncem fauloval Lintuniemi unikajícího Hudáčka, Třinec přesilovku však nevyužil, byť dvakrát dobře stříleli Růžička a Hrňa. Stejně jako u gólu Chmielewského se Třinec prosadil z pokračujícího tlaku. Buček z brankové čáry poslal kotouč do brankoviště, kde puk do sítě bruslí nasměroval Libor Hudáček. Regulérnost trefy potvrdili sudí po konzultaci s videorozhodčím.

Hosté reagovali oddechovým časem a okamžitým odvoláním Novotného na střídačku. Risk se ale Bruslařům nevyplatil, minutu a půl před koncem trefou do prázdné branky konečnou podobu skóre stanovil Miloš Roman. Třinec tak zlomil sérii prohraných zápasů a opět získal tři body.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (hlavní trenér HC Oceláři Třinec): "Vítězství si po třech prohrách vážíme. Navíc jsme ve stavu, kdy máme spoustu zraněných a nemocných hráčů, proto si cením i bojovnosti a nasazení. Šli jsme do vedení a jsem rád, že jsme odolali tlaku Boleslavi, třetí třetinu jsme odehráli zkušeně. Pár icingů sice nemuselo být, ale dozadu jsme hráli výborně a skvěle zachytal Mazi."

Petr Haken (asistent trenéra BK Mladá Boleslav): "Podruhé za sebou jsme nedali branku, tak nemůžeme pomýšlet na body. Na konci druhé třetiny jsme se nadechli a byli hodně blízko, abychom vyrovnali. Třinec výborně bránil. Věděli jsme, že klíčové budou přesilovky a oslabení. Sice jsm obě ustáli, ale v následném tlaku jsme dostali první dvě branky. Nám teď přesilovky nefungují."