Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři v Plzni neudrželi vedení a poprvé venku nebodovali

27.11.2022 · Adam Sušovský
Série třineckých hokejistů, kteří v letošní sezoně až dosud pokaždé bodovali na ledech soupeřů, skončila v Plzni: Oceláři tam sice díky trefě Marko Daňa vedli, domácí Škodovka ale stačila otočit a nakonec zvítězila 2:1.
23., neděle 27.11.2022
Plzeň
Třinec
2:1
LOGSPEED CZ Aréna
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 40. Schleiss (Hrabík, Mi. Svoboda), 47. Suchý (Holešinský) – 10. Daňo (J. Jeřábek, Marcinko). Rozhodčí:Sýkora, Šindel – Gerát, Malý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 629. Střely na branku: 15:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1.  
Svoboda – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.
Mazanec – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek (C), Marcinko (A), M. Růžička – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Haas, Hrňa.

Komentář k zápasu

Třinečtí Oceláři ve 23. kole Tipsport extraligy sice dokázali takřka dvojnásobně přestřílet soupeře, přesto ho nedokázali porazit. Na ledě Plzně prohráli 1:2 a vůbec poprvé v sezoně si z ledu soupeře neodvážejí ani bod.

Utkání pro ně přitom vůbec nezačalo špatně, už v desáté minutě šel Třinec do vedení po bleskově využité přesilové hře. Ocelářům stačilo na potrestání faulu Michala Houdka pouhých pět vteřin: Jeřábek totiž po vyhraném vhazování Marcinka okamžitě pálil na branku a jeho střelu ještě jemně mimo dosah Svobody tečoval Marko Daňo.

Ještě v první třetině si ale další velké gólové příležitosti vytvářeli hlavně domácí, Mazanec nejprve ustál samostatný únik Maláta, pak přežil i rány Langa, Rekonena, Bittena i Hrabíka. A tak plzeňská aréna čekala na další gól až do konce druhé třetiny.

V ní mohl nejprve ve vlastním oslabení zvýšit třinecký náskok v samostatném úniku Roman, ale protože se pak neujala ani lehká teč Voženílka, přišel ze strany domácích trest. V čase 39:25 srovnal gólem do šatny na 1:1 domácí kapitán Jan Schleiss, který vzal celou útočnou akci na sebe, přejel modrou čáru a pak parádní ranou nedal Mazancovi šanci.

O výsledku utkání tak nakonec rozhodla až třetí třetina a v ní jedna jediná branka, trefili se domácí. V čase 46:08 o vítězství Plzně rozhodl Filip Suchý, který uklidil do sítě chytrou přihrávku Holešinského. Oceláři už se do větších šancí přes důslednou domácí obranu nedostali, a to ani přesto, že v závěru zkusili hru bez brankáře.

Oceláři se z Plzně přesouvají do Prahy, kde v úterý nastoupí v O2 areně proti Spartě.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň)Utkání bylo velmi vyrovnané. Třinec je velmi silné mužstvo, dostal se po našich oslabeních do vedení. Druhá třetina už z naší strany byla lepší, a i když jsme neproměnili přesilovky, podařilo se nám vyrovnat. Věděli jsme, že třetí třetina bude o jedné brance a štěstí se přiklonilo na naší stranu. Musím své kluky pochválit za výborný přístup k zápasu a bojovnost. Celých šedesát minut jsme věřili, že tenhle zápas zvládneme..

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec):Musím domácím pogratulovat. Hráli velice dobrý, bruslivý domácí zápas. Bohužel máme problémy s proměňováním šancí, v posledních zápasech nám hraje jen přesilová hra a góly dávají stejní hráči. Potřebovali bychom, aby se do produktivity zapojili také ostatní. Samotný zápas byl ale vyrovnaný. My byli asi střelecky aktivnější, ale na statistiky se nehraje. Rozhodující je konečný výsledek a ten je pro nás dnes špatný.