Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dvě přesilovky, dva góly i dva body! Oceláři vítězí v Litvínově

25.11.2022 · Adam Sušovský
Třinečtí Oceláři zahájili dlouhý venkovní trip vítězstvím, utkání v Litvínově rozhodl až v prodloužení Tomáš Marcinko a Třinec zvítězil 2:1. Oceláři v zápase dokázali skóre otočit díky dvěma využitým přesilovkám.
22., pátek 25.11.2022
Litvínov
Třinec
1:2p
Zimní stadion Ivana Hlinky
Třetiny: 0:0, 1:1, 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 26. Estephan (TS) – 36. M. Růžička (Hrňa, Marcinko), 61. Marcinko (M. Růžička, Daňo). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Ondráček, Hynek.. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 469. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1 - 1:2.  
Godla – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.
Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Hrňa.

Komentář k zápasu

Třinečtí hokejisté vyrazili na zápasový trip čítající čtyři venkovní utkání v řadě a chtěli potvrdit roli týmu, kterému se na ledech soupeřů daří: V letošní sezoně Oceláři ve venkovních zápasech bodovali zatím pokaždé a platí to také po utkání v Litvínově.

Vyrovnaný zápas 22. kola Tipsport extraligy na severu Čech rozhodovaly maličkosti. V úvodní opatrnější třetině totiž góly nepadaly, skóre se poprvé hnulo až přesně v čase 26:00, kdy Patrik Hrehorčák ve velké šanci zfauloval Jindřicha Abdula a kanadský kanonýr Giorgio Estephan s přehledem proměnil nařízené trestné střílení. Litvínov vedl 1:0 a na řadě byli Oceláři.

Těm i tentokrát v sestavě chyběl Andrej Nestrašil, na rozdíl od minulých zápasů to ale nebylo znát na efektivitě přesilových her. A právě díky nim nakonec Oceláři na Zimním stadionu Ivana Hlinky dokonali obrat a odvezli si domů dva body za vítězství.

O vyrovnání se ještě ve druhé třetině, přesně v čase 35:53, postaral v přesilové hře Martin Růžička, který dopravil kotouč do sítě po obrovském závaru v litvínovském brankovišti. Od té doby Oceláři v zápase přebrali iniciativu a vytvářeli si mnohem nebezpečnější příležitosti.

Zápas proto Třinec mohl zlomit ve svůj prospěch už ve třetí třetině, jenže skvěle chytající Godla ustál jak nepovedenou dorážku Chmielewského, tak zakončení Růžičky a několik šancí Romana.

Klíčovým momentem zápasu se tak stalo až v závěru základní hrací doby zbytečné vyloučení domácího Sukeľa, který dostal menší trest za zdržování hry poté, co sevřel kotouč do své rukavice. Jeho vyloučení Oceláři sice ve třetí třetině potrestat nedokázali, využili ale pokračující přesilovku v prodloužení. Martin Růžička, autor úvodní branky Třince, si vyměnil roli a tentokrát nahrával Tomáši Marcinkovi, který dokázal poslat kotouč za záda Denise Godly.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Verva Litvínov):Z našeho pohledu bylo utkání velmi vyrovnané. Napomohlo nám, že jsme měli poměrně dost přesilových her, ale nepodařilo se nám je využít. V závěru třetí třetiny soupeř potvrdil svoje kvality v útočném pásmu. Jejich velcí silní hráči umí udržet kotouč. Díky vynikajícímu výkonu Denise Godly jsme to ustáli. Věřím, že pro naše mužstvo je fajn, že jsme s vynikajícím soupeřem bodovali.

Vladimír Országh (HC Oceláři Třinec):My si nesmírně vážíme dvou bodů z Litvínova, protože potvrdil výbornou formu, kterou má poslední zápasy. Byl to pro nás velmi těžký zápas, dobrý z obou dvou stran, rychlý, na malém hřišti, kde nebyl čas a prostor dá se říct na nic. My jsme trošku vypadli z tempa začátkem druhé třetiny, kdy jsme měli hodně vyloučených. Tam byl Litvínov i díky přesilovkám v tlaku. Dostali jsme jeden gól, několikrát nás podržel brankář Mazanec. Z přesilovky jsme dokázali vyrovnat, měli jsme i několik dobrých šancí na konci třetí třetiny, ale myslím, že remíza byla spravedlivá. Proměnili jsme přesilovku v prodloužení, máme extra bod navíc, kterého si opravdu ceníme.