Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tehelné pole zářilo červeně, demolici Brna řídili Slováci

13.01.2023 · Daniel Ježek, Foto: Marian Ježowicz
Přes 11 000 diváků, šest branek v síti Komety a hned pět přesných tref slovenských hokejistů. Oceláři v Bratislavě zářili, v rámci Winter Games přejeli Kometu 6:1. Hlavní hvězdou večera se stal Libor Hudáček, který zapsal čtyři body.
18., pátek 13.1.2023
Třinec
Kometa Brno
6:1
Národný futbalový štadión, Bratislava
Třetiny: 1:0, 3:0, 2:1  Branky a nahrávky: 8. Daňo (Hudáček, Nestrašil), 27. Dravecký (Hrehorčák, Chmielewski), 33. Daňo (Marcinko, Nestrašil), 39. Nestrašil (J. Jeřábek, Hudáček), 47. Hudáček (Voženílek, Hrňa), 50. Marinčin (Hudáček) – 45. Süss. Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 11 367. Střely na branku: 28:33. Zblokované střely: 13:10. Hity: 5:14. Vhazování: 28:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Havránek, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, M. Doudera, Roth, Zahradníček – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Kurovský, Dravecký (A), Hrňa.
HC Kometa Brno: Furch (Jekel) – Kučeřík, Kundrátek (A), Ščotka, Holland, Hrbas, Gulaši (A) – Pospíšil, Horký, Holík – Zaťovič (C), Kollár, Flek – Raška I, Zbořil, Šalé – Süss, Strömberg, Koblížek – Vincour.

Komentář k zápasu

Poprvé v historii se bratislavský Národný futbalový štadion Tehelné pole rozsvítil do červených barev, Oceláři měli v hlavním městě Slovenska významnou podporu. Parádní večer v Bratislavě odstartoval za drobného deště, který v úvodních minutách hráčům docela ztížil podmínky, lépe se s nimi popasoval čtyřnásobný extraligový mistr.

Hráči s drakem na prsou v osmé minutě otevřeli skóre výjimečného utkání, slovenskou souhru Libora Hudáčka s Markem Daněm zakončil druhý jmenovaný nechytatelnou střelou do šibenice. O pět minut později mohl Třinec slavit další trefu, radost Marinčinovi ale pokazila branková konstrukce.

První třetinu sice Kometa vyhrála 10:7 na střely, vynikajícího Ondřeje Kacetla ale nedokázala překonat. Třinecký gólman zastavil nepříjemné pokusy Ščotky, Horkého nebo Rašky.

Po změně stran se do útoku častěji dostávali Brňané, propracovaná defenzíva Třince se spolehlivým Kacetlem ale neumožnila Kometě skórovat. V sedmadvacáté minutě se tak opět radovali Oceláři. Třinec přečkal tlak Brna a v brejku udeřil. Prosadila se další slovenská dvojice, Patrik Hrehorčák vybídl ke skórování Vladimíra Draveckého.

Slezané následně hráli dvě přesilovky. V té první se do největší šance dostal brněnský Kollár, skvělý Kacetl ale jeho únik zastavil. Po dalším faulu Kučeříka už Oceláři ukázali svou největší zbraň. Po Nestrašilově nahození se kotouč od Marcinka odrazil k Marku Daňovi, který pohotově přidal svou druhou branku večera. Slovenští hokejisté na Tehelném poli hráli z kopce.

V šestatřicáté minutě navíc mohl Daňo zkompletovat hattrick, Furch ale byl proti. O tři minuty později se pak prosadil první český hráč. Jakub Jeřábek nádherným pasem vybídl k vstřelení branky Andreje Nestrašila, tomu stačilo jen usměrnit kotouč do prázdné branky.

V závěru periody si Kometa zahrála svou první přesilovku, když fauloval Marinčin. Zkraje třetí části pak další početní výhodu Brnu nabídl Marcinko, Jihomoravané ale ani jednu příležitost nevyužili. Pár vteřin po Marcinkově návratu na led ale hosté udeřili, před Kacetlem se po Ščotkově nahození z předbrankového prostoru bekhendem prosadil Jan Süss.

Komentátoři stanice O2 TV Sport začali hovořit o brněnské cestě za obratem, jenže hned vzápětí Pospíšil poslal na deštěm zkrápěnou ledovou plochu rozehrávajícího Čuksteho a Třinec v přesilovce odpověděl. Parádní kombinaci čtyř hráčů nechytatelnou dělovkou z mezikruží zakončil Libor Hudáček.

Čtyřicátá osma minuta přinesla čtvrtý faul Komety a třetí přesilovkovou trefu Třince. Martin Marinčin, po Hudáčkově pasu, od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Třinec se v závěrečné desetiminutovce bavil hokejem, Kometa se marně snažila o korekci skóre. Chmielewski v přečíslení chtěl ke střele do prázdné vyzvat Hrehorčáka, Marcinkovi pak radost zhatila tyč. Více než jedenáct tisíc fanoušků na Tehelném poli vidělo jednoznačnou záležitost, Oceláři zvítězili vysoko 6:1. Výjimečný hokejový večer v historii třineckého klubu.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Zápas se hrál v těžkých podmínkách, na ploše bylo hodně vody. Myslím si, že jsme podali velice koncentrovaný a zodpovědný výkon, byli jsme ve všech třetinách lepší. Dobře jsme bruslili, dokázali jsme se lépe vypořádat s podmínkami, které tady panovaly. Snad jen chvilku na začátku druhé třetiny, kdy jsme tam měli pár ztrát kotoučů v našem obranném pásmu, jsme dovolili Kometě ohrozit naši branku. Jinak si myslím, že jsme celý zápas kontrolovali a zaslouženě zvítězili.“

Jaroslav Modrý (Brno): „Do poloviny zápasu jsme byli rovnocenným soupeřem. Od poloviny jsme začali dělat věci, které pro nás nejsou charakteristické. Tlačili jsme se dopředu, ale propadali. Třinec, jak je kvalitní tým, byl z nabídnutých brejků efektivní. Situace dva na jednoho jim nemůžeme dát, my jim to dáme dvakrát a oni nám dají dva góly. Pak jsme se nechali dvakrát vyloučit v útočném pásmu. Třinec má přesilovku na třiceti procentech, jednu z nejlepších v soutěži. Tam nám ublížili a rozhodli zápas.“