Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Famózní třetí třetina přinesla tři body

30.10.2022 · Vojtěch Kasal
Na ledě nejvzdálenějšího extraligového soupeře se dlouho hrál vyrovnaný hokej. Oceláři nejprve šli do dvoubrankového vedení, domácí pak srovnali. Třinec ale v poslední dvacetiminutovce ukázal svou sílu a čtyřmi brankami rozhodl o svém vítězství. Dva góly zapsal Libor Hudáček, premiérovou trefu v třineckém dresu zaznamenal Samuel Buček.
16., neděle 30.10.2022
Karlovy Vary
Třinec
2:6
KV Arena
Třetiny: 1:2, 1:0, 0:4  Branky a nahrávky: 20. Bartejs (Pulpán, Černoch), 27. J. Baláž (Kohout) – 7. Buček (Adámek, Jaroměřský), 14. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 44. Hudáček (Marinčin), 47. M. Růžička (Voženílek, Čukste), 56. Hrehorčák (Dravecký, Nestrašil), 56. Chmielewski (Hrehorčák). Rozhodčí: Horák, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 109. Střely na branku: 26:30. Zblokované střely: 17:21. Hity: 3:1. Vhazování: 39:31. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6.  
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Hladonik – Sapoušek, J. Baláž, Kohout.
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Adámek, Zahradníček – Voženílek, Roman, M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.

Komentář k zápasu

Extraliga nezpomaluje a Oceláři tak po domácím utkání s Pardubicemi zamířili na opačný konec republiky do Karlových Varů. Velkou motivací jim byla snaha oplatit Energetikům těsnou porážku z úvodu sezóny. Trenér Moták měl k dispozici dva navrátilce do sestavy, v obranných řadách naskočil Marian Adámek a na centru prvního útoku Miloš Roman, který tak nahradil zraněného Tomáše Marcinka. Naproti tomu domácí nasadili do dnešního utkání uzdraveného třineckého rodáka Jana Hladonika.

V úvodu první části zahrozili nejprve domácí, kdy ve 2. minutě před Mazancem nadvakrát číhal Koblasa, za Oceláře pak odpověděl střelou hned po vhazování Hrňa. V 6. minutě znovu prověřil Mazancovu pozornost domácí Jiskra, vzápětí z protiútoku uháněl sám na Lukeše opět třinecký snajpr s číslem 88, ale jeho střela se i v kvůli tlaku obránce neuchytila. Skóre tak otevřel až v 7. minutě svým prvním letošním gólem Samuel Buček, jenž s přispěním odrazu od obránce zblízka překonal Lukeše. O odpověď se záhy snažili Beránek s Mikyskou, ale třinecký maskovaný muž obě situace vyřešil.

Hra byla následně plná nepřesností a o větší šance byla nouze. Jenže pak přišla 14. minuta, ve které se při přečíslení třineckých vytáhl Štěpán Lukeš, který zastavil šance Draveckého i Kurovského. Nad jeho síly však byl o chvíli později Libor Hudáček, který dorazil propadlý kotouč do karlovarské branky. Chuť domácích vstřelit gól byla viditelná, jejich akcím však chyběla přesnost, jako když v 18. minutě před odkrytou brankou promáchl Hladonik. Energetici se dočkali až ve 20. minutě, kdy při vyloučení Chmielewského prudce švihl od modré Tomáš Bartejs.


Foto: HC Energie Karlovy Vary

Po sérii zakázaných uvolnění musel Mazanec lapit pokus Sapouška ve 24. minutě, poté od modré tvrdě vypálil Dravecký. Ve 27. minutě bylo v KV Aréně vyrovnáno, když přečíslení domácích zakončil dorážkou Josef Baláž. Ve 28. minutě se o slovo přihlásili Oceláři, nejprve to zkusil Voženílek, poté tečoval nahození Jaroměřského Roman, avšak Lukeš odolal.

V polovině utkání vyslal tvrdý projektil Marinčin, ale neuspěl, stejně jako ve 32. minutě Kurovský, který s Lukešem svedl souboj jeden na jednoho. Oceláři se rvali jako draci a stupňovali tlak, dvakrát to zkusil Doudera a ve 34. minutě si bez úspěchu přisadil i Roman. Ve 36. minutě pak již podruhé v tomto klání překonal obranu domácích Kurovský, ovšem se stejným výsledkem. Ve 38. minutě se připomněly i Karlovy Vary, nicméně Redlich z bezprostřední blízkosti na Mazance nevyzrál. V posledních vteřinách druhé třetiny pak nedokázal přesněji zamířit Daňo a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.


Foto: HC Energie Karlovy Vary

Ve třetí třetině začali aktivněji hráči s drakem na hrudi a ve 43. minutě si vybojovali přesilovku. Ve vlastním oslabení sice nejprve zahrozili domácí, poté co Redlich svým důrazem vybojoval kotouč, avšak v samotném závěru přesilovky poslal Oceláře do vedení svým druhým gólem v zápase Libor Hudáček. Ve 47. minutě pak navýšil ocelářský náskok Martin Růžička, který i s trochou štěstí dokázal překvapit Lukeše.

Karlovarští byli pod velkým tlakem a dlouho se nemohli dostat k větší možnosti, v 50. minutě alespoň Beránek nahodil kotouč směrem k Mazancově kleci. V 52. minutě pak Mazanec lapil střelu Grígera a betonem zasáhl i proti střele Jiskry. V 54. minutě nedokázal v samostatném nájezdu vyzrát na domácího gólmana Nestrašil. Energetikům čas bleskově utíkal, a tak se při odvolání brankáře čtyři minuty před koncem trefil Patrik Hrehorčák. A ten samý hráč vzápětí naservíroval elegantní nahrávku, kterou zužitkoval Aron Chmielewski na konečných 6:2. Poté již závěrečný nápor domácích, včetně střely Redlicha, ztroskotal na Marku Mazancovi.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Energie Karlovy Vary): „První třetina jasně pro Třinec, ve druhé jsme byli podle mě lepším týmem, měli jsme lepší pohyb a dokázali jsme proměnit nějaké šance. Třetí třetina začala lépe pro Třinec, soupeř si tam vytvářel šance a proměnil přesilovou hru. Za stavu 2:3 jsme museli otevřít hru a Třinec nás začal trestat. Potom už si jasně pohlídal hru. Nemyslím si, že výsledek odpovídá hře, ale soupeř zaslouženě vyhrál."

Vladimír Országh (Oceláři Třinec): „Bylo to 6:2, ale nebyl to jednoduchý zápas. Jsme rádi, že jsme to zvládli, ale na druhou stranu je třeba říct, že jsme měli fázi, jako kdybychom vypadli z role. To se nám nemůže stávat."