Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři otočili duel s Plzní, výhru trefil Nestrašil

14.10.2022 · Daniel Ježek
Po vítězné tečce za hokejovou Ligou mistrů se Slezané vrátili do extraligy, na svém ledě hostili plzeňskou Škodu. Hráči s drakem na prsou do zápasu nevstoupili dobře, třemi brankami ale duel otočili a po výhře 3:2 zapsali další tři body. Branky domácích vsítili Voženílek, Marcinko a Nestrašil.
10., pátek 14.10.2022
Třinec
Plzeň
3:2
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:0, 0:1  Branky a nahrávky: 10. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), 23. Marcinko (M. Růžička), 37. Nestrašil (J. Jeřábek, Daňo) – 7. Budík (Suchý, Mertl), 55. Rekonen (Kodýtek). Rozhodčí: Hradil, Cabák – Hlavatý, Axman.. Vyloučení: . Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3534. Střely na branku: 33:30. Zblokované střely: 11:10. Hity: 7:5. Vhazování: 34:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Lyszczarczyk, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš, Kremláček – Suchý, Kodýtek (A), Rekonen – Schleiss (C), Mertl (A), Blomstrand – Hrabík, Malát, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Lang.

Komentář k zápasu

Oceláři po výhře nad Davosem v Lize mistrů hostili v dalším extraligovém utkání na svém ledě plzeňskou Škodu. Trenéři oproti poslednímu extraligovému utkání udělali v sestavě jedinou změnu, zraněného Romana zastoupil Lyszczarczyk.

Do duelu lépe vstoupili hosté. Západočeši si v páté minutě vybojovali přesilovou hru, když fauloval Marcinko. Plzeň sice výhodu jednoho muže v poli nevyužila, avšak pět vteřin po návratu potrestaného Oceláře led se po Suchého přihrávce prosadil Vojtěch Budík. Vedení hostům ale vydrželo jen tři a půl minuty. Jakub Jeřábek zavezl kotouč do brankoviště, tam se puku chopil Daniel Voženílek, který jej zasunul za ležícího Pavláta.

Ve dvanácté minutě mohl vedení Plzni vrátit Kaňák, jeho bombu od modré ale Mazanec zastavil. V patnácté minutě pak zahrozila první formace domácích, kdy Voženílek za Pavlátovou brankou dojel střelu Marinčina, jeho snaha o zasunutí kotouče za dezorientovaného brankáře Plzně ale neskončila úspěšně. Hned vzápětí pak opět zahrozili hosté, Lang ale z mezikruží napálil jen připraveného Mazance.

Druhá dvacetiminutovka naopak začala lépe pro Slezany. Třinec od třiadvacáté minuty hrál přesilovku, tu využil po jedenácti vteřinách. Pavlátem vyraženou střelu Martina Růžičky do sítě dorazil Tomáš Marcinko a Oceláři vedli. Další minuty prostřední části mnoho velkých šancí nenabídly, oba soupeři to zkoušeli spíše propagačními pokusy, Mazanec ani Pavlát se v brance moc nezapotili.

Změna nastala od třiatřicáté minuty. Hostujícího brankáře nejprve prověřili Marinčin a Hrehorčák, Třinec pak dostal šanci hrát svou druhou přesilovku. Oceláři téměř dvě minuty ždímali plzeňské hráče, až to na sebe vzal Andrej Nestrašil, jehož lehce tečovanou střelu Pavlát nedokázal zastavit. Po třetí brance domácích se naskytla šance také Plzni, kdy si na čtyři minuty šel na trestnou lavici odpočinout Chmielewski, hráči s drakem na prsou ale dlouhé oslabení přečkali.

Navíc sami v nevýhodě mohli udeřit, akce Daňa s Marcinkem zkraje třetí třetiny ale skončila úspěšným zákrokem Pavláta. O chvíli později měl dvě dobré šance Chmielewski, hostující brankář předvedl další skvělé zákroky. Třinečtí se v dalších minutách stáhli do defenzívy, aktivnější proto byli hráči Plzně. Mazanec musel likvidovat pokusy Kremláčka, Maláta nebo Biltena s Langem, třinecký maskovaný muž zastavil všechny kotouče.

Od dvaapadesáté minuty zase otěže převzali domácí, Voženílek s Marcinkem byli blízko, druhý jmenovaný ale netrefil prudký pas. Šest a půl minuty před třetí sirénou fauloval Kurovský, za další půl minutu pak také Marcinko a Plzeň hrála v pěti proti třem. Hosté dvojnásobnou výhodu zužitkovali, Aleksi Rekonen z prostoru mezi kruhy vymetl pavučinky v horním rohu třinecké branky.

Závěr zápasu tak dostal zápletku. Nestrašil dokázal vybojovat faul Kodýtka, po minutové hře ve čtyřech pak ve výhodě hráli domácí, Marcinko ani Růžička ale neskórovali. Minutu a půl před koncem pak hostující trenéři odvolali Pavláta na střídačku, Plzeň to zkusila se šesti bruslaři v poli. Západočeši se ale do útočné třetiny dostali až půl minuty před koncem, Oceláři své těsné vedení uhájili a získali další tři body.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): "Hrál se vyrovnaný zápas, Plzeň byla těžkým soupeřem. Její hráči dobře bruslili, byli odolní v osobních soubojích. Nám vyšla prostřední třetina, kdy jsme šli do dvoubrankového trháku. Nicméně nás oslabilo (čtyřminutové) vyloučení v závěru druhé třetiny. Ve třetí Plzeň trošku roztočila motory a my jsme lehce přestali hrát, jako bychom se něčeho báli. Ale jsme rádi, že jsme uspěli a máme tři body, to je pro nás důležité."

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Odehráli jsme slušný zápas. Dostali jsme se do vedení, Třinec vyrovnal, ale přesto byla první třetina velmi dobrá. Ve druhé jsme udělali nějaké zbytečné fauly, soupeř nás potrestal dvěma brankami. Měli jsme poté (čtyřminutovou) přesilovku, kterou jsme nevyužili, ale stále jsme věřili a třetí třetina byla z naší strany velmi dobrá. I když jsme prohrávali, povedlo se nám snížit. Bohužel jsme už nevyrovnali, ale chceme kluky pochválit za nasazení a obětavost. Už byly v naší hře věci, které chceme, a vypadalo to velmi dobře."