Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Spousta střel a žádný gól: Oceláři - Motor 0:2

16.09.2022 · Adam Sušovský
Dvojnásobná střelecká převaha, takřka padesát střel směrem na branku soupeře... A žádný gól. Oceláři si v úvodním utkání sezony ve WERK ARENĚ vybrali kopec smůly, s Motorem prohráli 0:2.
1., pátek 16.9.2022
Třinec
České Budějovice
0:2
WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 0:0, 0:0  Branky a nahrávky: 2. Hovorka (Vráblík, Toman), 11. Hanzl (Gulaš, Šenkeřík). Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 530. Střely na branku: 44:19. Průběh utkání: 0:2.  0
Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Jaroměřský, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Roman, M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Marcinko (A), Svačina – Hrehorčák, Lyszczarczyk, Dravecký.
Hrachovina – Bindulis, Percy, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.

Komentář k zápasu

Třinečtí Oceláři zahájili novou extraligovou sezonou hodně smolným zápasem, v duelu prvního kola proti Motoru dokázali soupeře více než dvojnásobně přestřílet, ale puk do branky za skvěle chytajícího Hrachovinu neprotlačili ani jednou. A tak musí zkousnout prohru 0:2.

Utkání předcházela slavnostní chvíle, pod strop WERK ARENY za potlesku tribun vystoupala slavnostní vlajka, který bude navždy připomínat zisk čtvrtého mistrovského titulu v klubové historii. Kdo do utkání nezasáhl, to byl Petr Vrána, který těsně před startem sezony utrpěl dlouhodobé zranění v horní části těla. A znát to bylo zejména v přesilovce, kde najednou vedle dalšího zraněného Erika Hrni najednou scházel také třinecký kapitán.

Motor ve výsledku těžil z výborného vstupu do utkání, Jihočeši se v Třinci z gólu radovali hned po šestaosmdesáti vteřinách hry, když svou premiérovou trefu ze své první střely při prvním střídání v nejvyšší soutěži zařídil dorážkou Mikuláš Hovorka - 0:1.

Oceláře úvodní branka soupeře zaskočila, hosté měli nadále lehce navrch a to korunovali v jedenácté minutě, kdy využili svou jedinou přesilovou hru v zápase a to z akce, které nešlo nic vytknout. Okamžitě po vhazování přistála blesková kombinace na voleji Martina Hanzla, který z mezikruží propálil Mazance i podruhé - 0:2.

Oceláři začali soupeře přehrávat až od druhé třetiny, Motor na ofenzivu prakticky rezignoval a tlak Třince byl optickým pohledem místy až drtivý a tak není divu, že se fanoušci i hráči upnuli k přesvědčení, že se zápasem ještě stejně jako v předešlých utkáních Champions Hockey League půjde něco udělat. Bohužel pro Třinec měl gólman Hrachovina svůj den, v utkání nakonec kryl všech 44 ran Ocelářů i proto, že domácímu týmu tentokrát scházel větší důraz i v samotném brankovišti.

Sezonu tak Oceláři nezačali nejlépe, ale už v neděli budou mít šanci o velkou nápravu: Tým trenéra Zdeňka Motáka míří k velkému šlágru na led hodně ambiciózních Pardubic.

Ohlasy trenérů

Hlavní trenér Ocelářů Zdeněk Moták: "Nevyšla nám první třetina. Nepodali jsme v ní výkon, na který jsme zvyklí. Druhá a třetí už byla z naší strany poměrně dobrá, nicméně jsme nedokázali smazat manko. Měli jsme střelecké i brankové příležitosti, ale gól nám nepadl."

Hlavní trenér Motoru Jaroslav Modrý: "Podali jsme zodpovědný výkon s velikým přispěním našeho gólmana, který nás podržel v důležitých momentech. Měli jsme výborný vstup do utkání a kluci hráli obětavě. Jsme moc rádi, že se nám tady podařilo uspět."