Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři na Plzeň nestačili

08.03.2022 · Šárka Kolková
Junioři pod taktovkou trenéra Muchy odehráli další souboj v rámci nadstavby a o body jeli bojovat do Plzně. Ale domácí od začátku hry byli lepší a Třinec skoro k ničemu nepustili. Když se síly začaly vyrovnávat, indiáni vytáhli své tomahavky. A nedisciplinovanost, tu domácí potrestali hned třikrát.
A8, úterý 8.3.2022
Plzeň
Třinec
7:1
LOGSPEED CZ ARÉNA
Třetiny: 1:0, 3:0, 3:1  Branky a nahrávky: 17. Eremiáš (Dvořák), 22. D. Soukup (Adamec, Hamšík), 27. Slanina (D. Soukup Malák), 38. Korčák (M. Soukup, Dvořák), 41. Slanina (D. Soukup, Eremiáš), 49. Dvořák (D. Soukup, Eremiáš), 53. Houdek (Ženíšek, Pánek) – 44. Ullrych (Haas, Kozlík). Rozhodčí: Šindel, Kosnar – Rubáš, Malý. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 47:29. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.  
HC Škoda Plzeň: Vondraš - Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, D. Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, M. Soukup, Ženíšek, Dáňa
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Šotkovský, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Plzeň se od samotného začátku držela své hry a napadala třinecké pásmo. Hned prvním skórujícím mohl být Dominik Soukup, ale Švančara mu včas nachystal překážku v podobě svých betonů. I přes velkou aktivitu ze strany domácích si Oceláři dokázali najít skulinku. Tu našel Ramik, který indiánům utekl, ale na Vondraše nestačil. Také Matěj se ocitl v podobné situaci, na brankáře modrobílých juniorů ale nevyzrál. Naopak Adamec ujížděl na Švančaru, avšak třinecký gólman se obelstít nenechal. Domácím se ale podařilo otevřít skóre zápasu, když Adam Eremiáš vsítil odražený puk za záda třineckého brankáře.

Druhá třetina ale nezačala pohledem Ocelářů vůbec dobře. Ti neubránili oslabení a Dominik Soukup využil početní výhodu. Následovalo další vyloučení z řady hostů a jejich nedisciplinovanost byla znovu potrestána. Jan Slanina se prosadil z předbrankového prostoru a svůj tým poslal do tříbrankového vedení. Oceláři se ale snažili zvrátit zápas na svou stranu. Velkou příležitost měl Kozlík, který mohl skórovat do odkryté brány, ale kotouč změnil rotaci a skončil za brankou. Před druhou přestávkou indiáni dokázali vstřelit čtvrtý gól. Ten vsítil do třinecké šibenice Matěj Korčák.

Poslední třetina zkopírovala začátek té druhé. Tentokrát využil přesilovku Jan Slanina, jenž zametl puk pod betony brankáře hostů. Oceláři přece jen na Vondraše vyzráli. Petr Ullrych se po zpracování nádherné přihrávky ocitl zcela osamocen a brankáře domácích nachytal při střelbě z mezikruží. Ale domácí tohle nezlomilo a naopak nakoplo k dalšímu gólu. Plzeňští si vytvořili nátlak, ze kterého vytěžil příležitost Adam Dvořák. Sedmou trefou se poté blýskl Matěj Houdek, který jen potvrdil tříbodové vítězství pro svůj tým. Svěřenci trenéra Muchy si vytvořili ještě pár šancí, ale kotouč nedokázali dostat za strážce brány domácích.