Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doma nestačili na Hradec, prohráli 1:3

05.03.2022 · Dominik Stošek
Třinečtí junioři hostili v rámci 7. kola bojů o účast v play off hradecký Mountfield a chtěli zcela určitě prodloužit svou vítěznou sérii na tři zápasy v řadě. Hradec ale do zápasu vstoupil mnohem lépe, vypracoval si tříbrankový náskok a zápas dotáhl do vítězného konce. Oceláři ztroskotali na přesilových hrách, nevyužili totiž ani jednu z nabídnutých šesti. Nejvíce musí mrzet nevyužitá téměř dvouminutová dvojnásobná početní převaha ze druhé třetiny. Hráči s drakem na prsou tak momentálně sídlí na druhé příčce skupiny A s náskokem jediného bodu právě nad Hradcem.
A7, sobota 5.3.2022
Třinec
Mountfield HK
1:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 55. Ullrych (Kozlík, Chovaniak) – 6. Kašpar (Matěj Beneš, Naar), 9. Šimek (Michal Beneš, Havlíček), 51. Michal Beneš (Lang, Šimek). Rozhodčí: Mrkva, Šudoma – Konvička, Gebauer. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 36. Střely na branku: 46:33. Průběh utkání: 0:3, 1:3.  
HC Oceláři Třinec: Klimek – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
Mountfield HK: Burda – Červenka, Boukal, Havlíček, Naar, Perička, Pelda – Matěj Beneš, Souček, Kašpar, Lang, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý, Pilný, Michal Beneš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili lépe hráči Hradce, kteří otevřeli skóre zápasu už v 6. minutě. Oceláři těsně před touto brankou hráli o něco aktivněji a v pásmu Hradce, pak ale došlo k protiútoku, ze kterého zakončoval Matěj Beneš, jehož střelu sice ještě Klimek vyrazil, na následující dorážku Jaroslava Kašpara už byl krátký. Krátce po ubráněném oslabení a faulu Boukala Mountfield přidal další gól. V čase 8:48 Pavel Šimek si podél pravého hrazené nabruslil až na pravý kruh, kde zmátl forhendovou kličkou jednoho z třineckých beků, popotáhl si kotouč blíže k ose a zakončil prudkou přízemní střelou přesně ke vzdálenější tyči. V závěru první periody pak hosty podržel brankář Burda, když zlikvidoval po rychlém přesunu výborným zákrokem lapačkou Ramikovu střelu z první, vyslanou z vrcholku levého kruhu.

Druhá dvacetiminutovka přinesla zajímavou pasáž v 26. minutě, kdy postupně za katr usedli hosté Červenka s Matějem Benešem. Oceláři tu téměř dvou minutovou dvojnásobnou početní převahu nesehráli podle představ. První polovinu oslabení po obětavých zákrocích bránicí trojky a střelách, které mířily pouze na hruď hradeckého brankáře Burdy, zůstávalo skóre beze změny. Hosty podržel hradecký brankář i v druhé polovině dvojnásobného oslabení, když svými betony vytěsnil mimo tři tyče pokusy Ramika a Chovaniaka od útočné modré čáry. V 33. minutě mohl v krátkém přečíslení dva na jednoho zakončovat na pravém kruhu Ramik, rozhodl se ale pro přihrávku, kterou jeho spoluhráč nečekal a cela akce tak vzešla vniveč.

Třetí třetina byla ve své první polovině poněkud vlažná. Oba týmy si vytvořili pár šancí, brankáři ale nemuseli předvádět nic světoborného. Pak však přišla 51. minuta a třetí gól Hradce, který padl podobně jako první branka z protiútoku po větší aktivitě Ocelářů. Útočník Lang od pravého mantinelu vybídl ke střele Michala Beneše, jehož střela z mezikruží prošla brankáři Klimkovi za záda kolem pravé tyče. Oceláři odpověděli až příliš pozdě, a to v čase 54:15, kdy Kozlík milimetrovou přihrávkou našel na pravém kruhu Petra Ullrycha, jenž poslal kotouč za záda Burdy. I přes následnou hru v šesti hráčích v poli Oceláři tolik potřebnou kontaktní branku nepřidali, a tak podlehli Hradci podruhé za sebou.

Autor úvodní fotky: Martin Voltr