Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vezou body ze Zlína! Rozhodla první třetina

03.03.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Muchy získali tři body ve Zlíně. Vstup Ocelářů byl výborný. Po první třetině vedli 3:0, ale v necelé čtyři minuty před koncem se soupeř nadechl k lehkému obratu a snížil na rozdíl jedné branky. Berani zkusili hru bez brankáře a ta se jim vymstila. Naopak Michal Ramik tím potvrdil výhru pro svůj celek.
A6, čtvrtek 3.3.2022
Zlín
Třinec
3:5
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 0:3, 1:1, 2:1  Branky a nahrávky: 6. Masař, 57. Pilát (Dědek, Nábělek), 58. Čechmánek (Luža) – 3. Pětník, 6. Moškoř, 17. Chovaniak (Geidl, Moškoř), 27. Kozlík (Moškoř, Klimek), 59. Ramik (Matěj). Rozhodčí: Kohoutek, Čuňočka – Mikšík, Štěrba. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 280. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:5.  
PSG Berani Zlín: Šarman – Kunst, Burian, Nábělek, Sýkora, Talafa, Velikovský, Kráčalík – Martinec, Marek, Dědek, Masař, Pilát, Heš, Hrazdira, Luža, Čechmánek, Laciga
HC Oceláři Třinec: Klimek – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V prvních dvou minutách byli lepší domácí, ale netrvalo dlouho a karty se začaly obracet ve prospěch hostů. Oceláři hned ve třetí minutě otevřeli skóre zápasu, když Richard Pětník využil zaváhání obránců, ocitl se sám před Šarmanem a tvrdou střelou z první jej prostřelil. Svěřenci trenéra Muchy pokračovali v napadání. Uhrát oslabení? Žádný problém a co víc, přišel gól. Jan Moškoř potrestal další chybnou rozehrávku domácích a ujel do útočného pásma, kde se zakončením neměl sebemenší problém. Berani místo toho, aby zabrali, nechali Oceláře v útočném pásmu a ti si vytvořili velký nátlak. A jejich výborný výkon nezůstal v pouhém zapomnění. Daniel Chovaniak se nikým nerušený dostal do předbrankového prostoru, kde si s pukem pohrál. Nakonec jej poslal blíž k pravé tyči a brankář Zlína nestihl zakročit. Dvě minuty před koncem byla nabídnuta přesilovka, ale i přes velkou snahu Třinečtí nabídku nevyužili.

Naopak ve druhé části začali aktivně domácí. Kráčalík vyslal tvrdou střelu, ale Klimek ji vychytal do lapačky. Poté napadl bránu Talafa, který využil chyby maskovaného Oceláře, ale brankář hostí se ještě stihl dostat před bránu a odvrátit další akci. Ještě Masař se hlásil o slovo, avšak jeho akci zmařil gólman barvy červené a bílé vyrážečkou. Oceláři nátlak ustáli a hra se přesunula před Šarmana. Netrvalo dlouho a hosté se dočkali čtvrté branky. Matěj Kozlík překonal ve dvacáté sedmé minutě zlínského strážce z mezikruží.

Oba týmy se poté dostali ke hře čtyři na čtyři. Ta nejvíce svědčila juniorům síly dračí, kteří až na pár výjimek se drželi před Šarmanem. Nejblíž gólu byl Moškoř, jenže na muže chránící bránu recept nenašel. I domácí se dočkali svého gólu. Ve třicáté šesté minutě využil chybné rozehrávky Jan Masař. Junioři s barvy modré a žluté nakonec dostali přesilovku, ve které na brankáře Klimka vyslali nespočet střel, ale žádná se neujala. V poslední minutě Třinečtí přitvrdili, na své konto však další branku nepřidali.

Moškoř si svou střeleckou chuť vzal i do třetí třetiny, ve které se dostal před zlínského brankáře, ale ten fantastickým zákrokem jeho akci zmařil. Poté ale přišlo několik vyloučení jak ze strany domácích, tak hostů. A ač se zdálo, že hosté mají výsledek pod kontrolou, tak necelé čtyři minuty před koncem přišel zvrat. Tomáš Pilát se prosadil v padesáté sedmé minutě prosadil střelou z bekhendu. Poté unikl pozornosti Ocelářů Jakub Čechmánek, který se prosadil z vlastního oslabení. Domácí si poté vzali oddechový čas. Berani šli do šesti bez brankáře, to jim ale nepomohlo. Michal Ramik dobře vyhodnotil situaci před Klimkem, dostal se k puku a neváhal jej vyhodit do prázdné brány. Oceláři tak vezou pod Javorový důležité body do nadstavby.