Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nestačili na hradecký tým, vyloučení rozhodla

24.02.2022 · Šárka Kolková, foto: Martin Voltr
Třinecký kádr juniorů v rámci nadstavby odjel do Hradce Králové. Domácí sice otevřeli skóre zápasu, ale Oceláři nejen vyrovnali, ale dokonce vedli. Jenže Hradečtí se probrali a vrátili se k výkonům z první třetiny a nakonec vyhráli 5:2. Rozhodly přesilové hry, neboť domácí využili tři z pěti nabídnutých početních výhod, Oceláři ani jednu.
A4, čtvrtek 24.2.2022
Mountfield HK
Třinec
5:2
ČPP Aréna
Třetiny: 1:0, 1:2, 3:0  Branky a nahrávky: 15. Šimek (Pinkas), 39. Naar (Lang, Perička), 42. Pajer (Idžan, Lang), 46. Pajer (Pelda, Beneš), 52. Naar (Perička, Lang) – 21. Pětník (Ramik), 23. Haas (Jobánek, Hrůzek). Rozhodčí: Čáp, Micka – Klouček, Zedníková. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 45:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.  
Mountfield HK: Sajdl – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar, Perička, Pelda – Matěj Beneš, Kašpar, Lang, Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý, Pilný, Michal Beneš
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí vstoupili do utkání lépe než hosté a mohli vést hned po první minutě hry, ale Švančara si akci Beneše pohlídal. Beneš se v páté minutě objevil v další nebezpečné šanci, ale vyrážečka třineckého brankáře gólu zabránila. V osmé minutě mohli otevřít skóre zápasu Oceláři, když Ramik ujel hradeckým hokejistům, ale brankář Sajdl jej zastavil. Další zajímavá událost se stala ve čtrnácté minutě, když Jobánek měl útočné pásmo celé pro sebe, ale brankář domácích svůj tým oper podržel. Až v patnácté minutě přišlo první zaváhání, když Pavel Šimek zasunul puk pod betony. Ocelářům se další šance nenaskytla a tím skončila první třetina.

Začátek druhé třetiny se hostům povedl. Hned necelou půl minutu po úvodním buly Oceláři vyrovnali. Richard Pětník nahodil puk pod ruku gólmana a kotouč prošel za brankovou čárou. O necelé dvě minuty později se tým trenéra Muchy trefil podruhé, když střela Oskara Haase prošla za Sajdlovo rameno. Třinečtí mohli své vedení navýšit hned o chvíli později, když se dostali do přečíslení. Chovaniak vyslal prudkou střelu, jenže puk skončil těsně vedle brány. Hra se začala vyrovnávat a oba týmy měly několik příležitostí. Ujala se až ta hradecká necelé dvě minuty před koncem. Jakub Naar naznačil střelu, ale směr nakonec změnil a Švančara se nestihl vrátit na místo, kde původně stál.

Třetí třetinu Mountfield HK rozhodl. Hned ve čtyřicáté druhé minutě Lukáš Pajer napálil puk přímo pod víko a Hradečtí si vedení vzali zpět. Oceláři se poté dostali do oslabení. Švančara předvedl několik fantastických zákroků. Bohužel, na střelu z hokejky Lukáše Pajera nestačil, který početní výhodu využil ve svůj prospěch. Další rána přišla v padesáté druhé minutě ze strany Ocelářů, kteří museli ubránit oslabení. To se jim ale vůbec nepodařilo. Jen šest vteřin po začátku hry pět na čtyři Hradečtí přesilovku využili. Jakub Naar překonal Švančaru z prostoru nad kruhy. Situace se vyostřovala, ale až na potrestání Marcinka a Novotného se nevylučovalo. Oceláři svou reputaci mohou napravit hned v sobotu, neboť hostí Plzeň.