Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zakončili základní část výhrou! Kladno porazili 6:1

12.02.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Muchy zakončili základní část výhrou nad Rytíři. Oceláři se sice dostali do vedení, ale soupeř vyrovnal. Tahle situace neměla dlouhého trvání a Třinec nasázel hostům čtyři branky v průběhu druhé třetiny. Ve třetí třetině ještě domácí svůj náskok navýšili a rozhodli o tříbodovém vítězství.
38.kolo, sobota 12.2.2022
Třinec
Kladno
6:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 4:1, 1:0  Branky a nahrávky: 16. Haas (Hrůzek, Kozlík), 24. Kozlík (Moškoř, Wardas), 24. Jobánek (TS), 28. Marcinko (Matěj, Pětník), 36. Matěj (Ramik, Pětník), 50. Ullrych (Haas) – 21. Šimek (Kočka, Funk). Rozhodčí: Blaha, Škach – Axman, Kučera. Vyloučení: 3:4, navíc za faul Funka (KLA) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 55:28. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 6:1.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
Rytíři Kladno: Hykel – Strnad, Robovský, Staněk, Perný, Burger, Koštoval, Funk, Sýkora – Kulich, Hurta, Kočka, Šimek, Šíma, Sachr, Kouba, Vimmer, Nedvěd

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina zápasu začala dobře z pohledu domácích. Hned v samotném začátku napadali a vytvořili si Třinečtí nátlak, ale Hykel byl bezchybný a Kladno držel. Naopak Rytířům se nedařilo vstoupit do útočného pásma a pokud ano, jejich nahrávky nebyly přesné a toho samozřejmě domácí využívali. Nebezpečná akce přišla v deváté minutě, když Hrůzek se ocitl v mezikruží a přes hráče Kladna vyslal prudkou střelu, ale bránu těsně minul. Naopak Koštal na druhé straně vyslal za modrou prudkou střelu k Švančarovi, ale jeho trefu nikdo netečoval, a proto skončila vedle brány. Oceláři se poprvé prosadili až v šestnácté minutě, ve které využili přesilovou hru a Oskar Haas otevřel skóre zápasu. Oceláři si zahráli v závěru ještě jednu početní výhodu, ale tu Kladno ubránilo.

Začátek druhé třetiny se Ocelářům nevyvedl. Rytířům se podařilo snížit, když Filip Šimek si najel před Švančaru a na druhý pokus jej překonal. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel a Oceláři se dostali do vedení. Matěj Kozlík poslal puk pod betony Hykela ve čtyřiadvacáté minutě. Poté bylo nařízené trestné střílení, které bylo následně proměněno. Jonáš Jobánek naznačil Hykelovi střelu zprava, ale nakonec se rozhodl pro střelu doleva a skóroval. Hosté ale zabrali a začali hrát úplně jinou hru. Blízko gólu byl Funk, ale se Švančarou si poradit nedokázal. Rytíři však zaspali a pustili domácí do přečíslení a toho využil Ján Marcinko, který poslal puk pod břevno brány. Necelých pět minut před druhou přestávkou Třinečtí rozvlnili síť popáté, když Pavel Matěj využil nepozornosti brankáře hostů a skóroval.

Poslední část utkání byla střelecky aktivní hlavně z pohledu domácích. Ti Rytíře trápili. Jediným světlým bodem Kladna byl gólman Hykel, který svůj kádr držel a předvedl fantastické zákroky. Přesto domácí ještě pošesté nechali rozvlnit síť, když se Petrovi Ullrychovi podařilo vylákat z brány hostů jejího strážce a skóroval do odkryté brány. Hosté si ještě v poslední minutě zahráli přesilovou hru, ale domácí už nijak nezaskočili, naopak svěřenci trenéra Muchy plnili své povinnosti a vyhazovali puk ze svého obranného pásma. Oceláři tak zakončili základní část výhrou a junioři se můžou soustředit na novou fázi letošní sezony a tím je nadstavba o play off.

Ohlasy trenérů

René Mucha (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Zdálo se, že zápas měl být povinnou výhrou, protože jsme hráli s posledním týmem v tabulce, ale všichni víme, že to není vůbec jednoduché. Na začátku měl soupeř hodně síly a hrál dobře. Čekal na brejky a hrál organizovaně. Jsme rádi, že jsme odskočili ve druhé třetině. Utkání jsme poté dovedli do vítězného konce. Splnili jsme si druhý cíl, že jsme získali navíc tři body a doufám, že nám v následující fázi pomůžou.

Jindřich Lidický (hlavní trenér Rytíři Kladno)

Zaspali jsme druhou třetinu, ve které jsme sice vyrovnali, ale za chvíli jsme dostali čtyři góly. Z toho dva jsme si dali skoro sami, což rozhodlo utkání. Kluci makali, nedá se jim nic upřít, ale na tenhle tým Třince jsme neměli.