Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doma podlehli Spartě 1:5

11.02.2022 · Dominik Stošek
V předposledním kole základní části juniorské extraligy třinečtí junioři hostili pražskou Spartu, se kterou v prvním střetnutí v letošní sezóně prohráli po prodloužení 4:5. Dnešní odvetné utkání skončilo znovu lépe pro Pražany. Chleba se lámal ve druhé třetině, kdy Oceláři využili pouze jednu přesilovou hru pěti proti třem ze dvou. Nevyužité přesilové hry znamenaly těsné vedení pro Spartu, která v třetí třetině přidala ještě tři branky a došla si pro vítězství 5:1.
37.kolo, pátek 11.2.2022
Třinec
Sparta Praha
1:5
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:2, 0:3  Branky a nahrávky: 36. Ramik (Matěj) – 28. Fábry (Vitouch, Šindelek), 29. Theimer, 50. Tomek (Kubánek, Krupička), 60. Vitouch (Theimer, Zembol), 60. Tomek (Kubánek, Krupička). Rozhodčí: Kohoutek, Rapák – Hranoš, Veselý. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 33:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Chovaniak, Kareš, Hrůzek, Ročák, Andrle, Marcinko – Šutý, Geidl, Matěj, Ramik, Kozlík, Wardas, Moškoř, Haas, Ullrych, Pětník, Jobánek
HC Sparta Praha: Hrabal – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč, Port – Kubánek, Mácha, Senčák, Krupička, Fábry, Bareš, Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina byla přehlídkou vyrovnané hry zejména ve své první polovině. S nástupem druhé desetiminutovky začali Sparťané hýřit aktivitou a brankář Švančara měl daleko více práce než jeho protějšek. Sparta těžila především z dobrého napadání, které vedlo k znepříjemnění třinecké rozehrávky a následně taky chybám. Ty největší ale nepotrestali ani Zembol, ani Theimer, oba sice stříleli nebezpečně z předbrankového prostoru, třineckého brankáře ale nechali vyniknout.

Úvod druhé třetiny patřil Třinci, hráči s drakem na prsou hráli na puku, avšak chybělo přesné zakončení, a tak se stav měnil až v osmadvacáté minutě. V čase 27:58 totiž propasíroval kotouč z dorážky Andrej Fábry. O pár vteřin posléze přišel zkrat dosud výborně chytajícího Švančary, kterému se nepovedla rozehrávka a Oto Theimer této skutečnosti využil. Po této brance Oceláři převzali otěže zápasu do svých rukou a vynutili si svou aktivní hrou sérii faulů na soupeřově straně. Po faulech Tomka a Vitoucha obdrželi dvojnásobnou početní převahu, kterou bleskurychle využil Michal Ramik, když po výměně puku s Matějem zakončil přesně pod horní tyč. Pak navíc fauloval Senčák a hosté šli znovu do tří. Tentokrát však hráči s drakem na hrudi přesilovou hru pěti proti třem nevyužili. V závěru prostředního dějství pak ještě v klasické přesilové hře orazítkoval Hrůzek střelou z levého kruhu vzdálenější tyč Hrabalovy klece.

Po dobrém vstupu do třetí periody přišla pro Oceláře další rána v podobně třetí branky Sparty. V čase 49:19 se dorážkou prosadil Tomáš Tomek, který dojížděl z druhé vlny Kubánkovu akci, jež skončila střelou z pravého kruhu. Oceláři, i přes následnou přesilovou hru a v závěru třetiny taky hrou v šesti hráčích v poli, dvoubrankové manko nesnížili. V poslední minutě navíc padaly góly pouze do jejich branky. Nejdřív v čase 59:09 poslal kotouč do prázdné branky Michal Vitouch po zisku kotouče na útočné modré, následně ještě sedm vteřin před závěrečnou sirénou pečetil výhru Pražanů Tomáš Tomek, jenž po kombinaci s Kubánkem a Krupičkou prostřelil Švančaru.