Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vyhráli potřetí v řadě! O tříbodovou výhru připravili Litvínov

15.01.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Muchy odehráli poslední venkovní zápas tohoto týdne. Vítězství se na zimním stadionu Ivana Hlinky nerodilo lehce. Oceláři se dostali do vedení již v první třetině a v té následující dokonce vedli, ale Verva snížila a na hosty už ztrácela jen jediný gól. Třetí třetina byla velmi napínává, neboť hosté chtěli své vítězství potvrdit a domácí vyrovnat. Výsledek se ale nezměnil a Oceláři tak berou po těsné výhře všechny tři body. Velkou měrou přispěl k výhře brankář Patrik Švančara, který pustil jen jediný gól a vychytal všech 52 střeleckých pokusů domácích.
32.kolo, sobota 15.1.2022
Litvínov
Třinec
1:2
ZS Ivana Hlinky
Třetiny: 0:1, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 28. Skuhrovec (Postl, Šprynar) – 7. Matěj (Geidl), 27. Ramik. Rozhodčí: Kraval, Domský - Kurtin, Beneš. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 102. Střely na branku: 53:42. Průběh utkání: 0:2, 1:2.  
HC Litvínov: Čermák – Baláž, Hák, Háva, Hocelík, Hynek, Kroupa, Werner – Beran, Danielčák, Iljuk, Kočárek, Limanovský, Postl, Skuhrovec, Slavík, Stehlík, Šprynar
HC Oceláři Třinec: Švančara – Chovaniak, Hrůzek, Kareš, Marcinko, Ročák – Geidl, Haas, Jobánek, Kozlík, Matěj, Moškoř, Pětník, Procházka, Ramik, Šutý, Ullrych, Wardas

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Poslední venkovní duel odehráli junioři na ledě Litvínova. Jako první se snažili prosadit domácí, když Skuhrovec překvapil gólmana Ocelářů z levého kruhu, ale ten si jeho střelu pohlídal. Na problémy zadělal Skuhrovec znovu ve čtvrté minutě, když se snažil dotlačit puk za Švančarova záda, avšak jeho pokusy byly zmařeny. Následovalo přečíslení ze strany Postla a Iljuka, jenže střela prvního jmenovaného minula bránu. Ale na to Oceláři dokázali pohotově odpovědět. V sedmé minutě se dokázal prosadit Pavel Matěj, který otevřel skóre utkání a poslal svůj tým do vedení. Domácí mohli vyrovnat v desáté minutě díky dalšímu manévru Skuhrovce, jenž se dostal přes třineckou obranu, přesně však zakončit nedokázal. Oceláři se mohli dostat do vedení v patnácté minutě, ale skvělou příležitost jim zmařil Čermák. Třinečtí mohli ještě v posledních minutách využít nabídnutou přesilovku, jenže to se jim nepodařilo.

Ve druhé třetině byli aktivní domácí. Limanovský se rozhodl překvapit Švančaru střelou z pravého kruhu, ale na maskovaného muže s drakem na hrudi nestačil. K dalšímu navýšení mohlo dojít o pár vteřin později, když na druhé straně ledové plochy se zjevil před bránou Matěj, jenže na připraveného Čermáka už byl krátký. Ve dvacáté páté minutě došlo k vyloučení a Litvínov se mohl prosadit při hře čtyři na tři. To se však nepodařilo, naopak hosté šli do vedení při vlastním oslabení. Ve dvacáté sedmé minutě ujel litvínovským bekům Michal Ramik, jenž naznačil střelu blíž k pravé tyči. Střela nabrala jiný směr a pronikla za záda litvínovského brankáře. Domácí ale dokázali rychle odpovědět. V osmadvacáté minutě z mezikruží zakončil David Skuhrovec a snížil. Litvínov následně vynaložil veškeré úsilí pro vyrovnání, jenže na Švančaru nevyzráli.

Poslední třetina byla boj o všechno a napětí sílilo na obou stranách. Danielčák se objevil sám před brankářem a rozhodl se bekhendem zakončit, ale na strážce ocelové brány si nepřišel. Hosté se mohli potřetí prosadit, ale Ramik trefil tyčku. V další akci Litvínova se dostal do popředí Šprynar, ale tomu se podařilo trefit jen Švančarovu hruď. O konečném výsledku mohl rozhodnout ve dvacáté šesté minutě Pětník, jenže Čermák se vytasil s parádním zákrokem a díky své pohotové lapačce přesné zabránil přesnému zakončení třineckých juniorů. Necelé tři minuty před odpískáním závěrečné sirény mohl vyrovnat Šprynar, ale Švančarova lapačka zasáhla právě včas, aby zabránila srovnání. Třineckým juniorům se tak podařilo urvat tříbodové vítězství na svou stranu a v tomto týdnu získali devět bodů, tedy maximum a příští týden se představí doma pod Javorovým, kde na svém ledě vyzvou juniory Zlína a Brna.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec