Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři padli v souboji s Mladou Boleslaví

07.01.2022 · Šárka Kolková
Série venkovních zápasů pokračuje. Junioři vyjeli do Mladé Boleslavi, aby zabojovali o další cenné body. Třinečtí otevřeli skóre zápasu, ale Bruslaři nepříznivý start otočili na svou stranu. Svěřencům trenéra Muchy se ještě podařilo snížit na 2:3, ale soupeř vstřelil dva rychlé góly. Ve třetí třetině domácí navýšili svůj náskok a tři body jim tak právem náleží.
28.kolo, pátek 7.1.2022
Ml. Boleslav
Třinec
6:2
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 2:1, 3:1, 1:0  Branky a nahrávky: 17. Vlasák (Půček, Křepelka), 19. Brouček, 26. Závora (Polák), 31. Půček (Závora, Křepelka), 32. Jasečko (Simon, Vlasák), 60. Vlasák (TS) – 4. Ramik (Geidl), 26. Moškoř (Hrůzek, Kozlík). Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Hradil, Maňák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 46:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2.  
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Moravec, Němec, Vacík, Křepelka, Hrouda, Vochvest, Jasečko – Simon, Závora, Polák, Brouček, Půček, Broš, Vlasák, Václavík, Hašlar, Plíšek
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty nabídly šance na obou stranách. Ve čtvrté minutě se naskytla skvělá příležitost Moravcovi, ale hosté jeho trefu zablokovali. Ti naopak založili protiútok, který byl úspěšný a Michal Ramik poslal svůj mančaft do vedení. Domácím se naskytla další příležitost v sedmé minutě, když chtěl Brouček vyslat kotouč mezi betony, ale třinecký gólman včas zareagoval a puk za svá záda nepustil. Hosté měli obrovskou příležitost ve dvanácté minutě, když se Ullrych rozhodl pro rychlou střelu za modrou čárou, ale Stuchlík svůj tým podržel. Vyrovnání přišlo v sedmnácté minutě z hokejky Marka Vlasáka, který překvapil Švančaru prudkou střelou. V devatenácté minutě unikl pozornosti Ocelářů Dominik Brouček, jenž se vydal přes celé hřiště sám na bránu a v zakončení se nemýlil.

Druhou třetinu začali lépe Bruslaři, kteří se dostali do útočného pásma a napadali třineckou bránu ze všech možných úhlů. Ale i z jejich strany přišlo zaváhání ve čtyřiadvacáté, kdy ujížděl přes celé hřiště Haas, ale ten na rozdíl od svého soka svou šanci neproměnil. Ve dvacáté šesté minutě rozvlnili Bruslaři síť, když na bránu vystřelil Polák, který minul, ale za ním se přesně trefil do horního rohu brány Jan Závora. Netrvalo dlouho a hostující celek se prosadil. Jan Moškoř se dostal do prostoru před bránou, kde nedal domácímu maskovanému muži šanci a snížil na rozdíl jediné branky. Ale hosté byli pár minut poté vyloučeni a díky nedisciplinovanosti zkomplikovali průběh utkání. Domácím se naskytla možnost při své vlastní přesilovce pět na tři. Ve třicáté první minutě Švančaru překonal Jan Půček. O necelou minutu se domácí znovu prosadili díky bezchybnému zakončení Sebastiana Jasečka vedli Bruslaři už o tři góly. Oceláři chtěli ještě nepříznivý výsledek otočit a Kozlík měl k tomu dobře nakročeno, ale Stuchlíka neobelstil. V posledních vteřinách to ještě zkusil za modrou čárou Chovaniak, ale i jeho trefu mladoboleslavský brankář vychytal.

Třetí třetina přinesla komplikaci. Nefungovala časomíra, ale naštěstí netrvalo dlouho a časomíru se podařilo spravit. Aktivně začali hosté, kteří chtěli domácího gólmana obelstít a trefit kontaktní gól. Naopak domácí polevili a soustředili se hlavně na to, aby svého soupeře ubránili. To se jim dařilo s velkým klidem i s pomocí brankáře Stuchlíka. Oceláři se snažili, vytvářeli si šance a bránu Bruslařů napadali, ale bezúspěšně. Navíc bylo v poslední minutě nařízené trestné střílení a Marek Vlasák svou šanci proměnil a zpečetil výhru 6:2. Třinečtí tak musí utkání hodit rychle za hlavu a soustředit se na zítřejší duel s Libercem.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice