Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kontaktní branka přišla pozdě, junioři prohráli na zlínském ledě 2:3

29.10.2021 · Dominik Stošek
Oceláři zavítali v rámci čtrnáctého kola Extraligy juniorů na led Zlína. Zápas rozhodla druhá třetina a využití přesilových her. Zatímco Berani využili hned dvě z nabídnutých tří přesilových her, Oceláři bohužel nevsítili branku ani v jedné ze svých dvou početních převah, a tak z Valašska odjíždějí s prázdnou.
14.kolo, pátek 29.10.2021
Zlín
Třinec
3:2
ZS Luďka Čajky
Třetiny: 1:0, 2:1, 0:1  Branky a nahrávky: 12. Masař (Chludil, Frömel), 30. Laciga (Luža, Tomeček), 32. Talafa (Luža, Čechmánek) – 26. Haas, 60. Marcinko (Haas, Matěj). Rozhodčí: Goňa – Bubela, Blažek. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2. 
PSG Berani Zlín: Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Handl, Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga
HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Buják, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

S první výraznější šancí úvodní třetiny přišli hráči s drakem na prsou, když v sedmé minutě po důkladném rozebrání zlínské obrany mohl zakončovat v přečíslení dva na jednoho Geidl, třinecký forvard ale kotouč do poloprázdné klece nevměstnal a byl vychytán brankářem Synkem. O pár minut později se provinil vysokou holí kapitán Třince Wardas a Zlín tak obdržel první přesilovou hru v tomto zápase. S touto početní převahou domácí naložili tak, že v čase 11:01 Jakub Masař propálil Švančaru a po nepříliš oslnivých úvodních minutách zápasu šli Zlínští do vedení. Pár okamžiků po vhazování mohl zvýšit vedení Zlína Laciga, podobně jako Geidl ale přečíslení dvou proti jednomu svým zakončením neproměnil. Skóre se neměnilo ani po následném vyloučení Frömela, Oceláři tuto přesilovou hru v samotném závěru první dvacetiminutovky neproměnili a přenesli si její část do druhé třetiny.

Třinečtí vstoupili do druhé třetiny vyrovnávací brankou, kterou v čase 25:17 vsítil Oscar Haas, třinecký útočník využil špatné rozehrávky jednoho z obránců Zlína a nekompromisně trestal. Po této ale začali úřadovat domácí, kteří hýřili aktivitou a vytvářeli si nebezpečnější akce. Jednou z nich se prezentoval Čechmánek, když projel třineckou obranou jako nůž máslem, pak ale poslal kus černé gumy pouze na betony Švančary. O minutu později už ale Berani byli za svou aktivitu po zásluze odměněni a v čase 29:34 Adam Laciga prostřelil třineckého brankáře po kombinaci s Lužou a Tomečkem. V jednatřicáté minutě putoval za katr Chovaniak za hákování a stejně jako v prvním případě se z trestné vracel předčasně, jelikož domácí svou početní převahu využili po odehrání necelé minuty. Luža vybídl ke střele Tadeáše Lafatu, jehož rána putovala až za záda Švančary. Ve čtyřiatřicáté minutě se ozvali také Oceláři, Wardasova střela z levého kruhu však skončila na betonech Synka. V závěru prostředního dějství ještě mohl navýšit vedení Beranů Riedl, když naskočil na ledovou plochu po vypršení svého trestu a po situaci jeden na nikoho zvonila za Švančarou branková konstrukce.

Ve třetí periodě se Oceláři snažili vsítit kontaktní branku, aktivita Ullrycha a Geidla ale ke snížení nevedla. Poté následovala pěti minutová pasáž, kdy se hrálo nahoru-dolů, ale k vidění mnoho šancí nebylo. Až od padesáté minuty začali hráči s drakem na prsou operovat více před brankářem Synkem, ten musel vytáhnout těžký zákrok kupříkladu proti Marcinkově střele. V pětapadesáté minutě došlo ke střetu mezi Tomečkem a Andrlem, třinecký obránce z tohoto střetu vzešel mnohem hůře, když nepříjemně narazil do tyče Synkovy klece. Naštěstí ale odešel z ledu po svých. Dvě minuty před koncem třetiny šli hráči s drakem na prsou do šesti, bohužel ale tolik potřebná branka přišla až v čase 59:58. Ján Marcinko obdržel výbornou přihrávku od Haase a Synek, který byl mimo optimální postavení pak mohl pouze sledovat, jak třinecký bek posílá kotouč do poloprázdné klece. Již zítra budou mít Oceláři možnost spravit si chuť po dnešní porážce na ledě Brna.