Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři načepovali Vítkovicím desítku

07.12.2021 · Šárka Kolková
Druhé letošní derby a podruhé vítězné. Oceláři navázali tam, kde skončili v sobotu s Karlovými Vary. Domácí rozdrtili Vítkovice deseti góly. O svém tříbodovém vítězství rozhodli už po první třetině, ve které hostům nasázeli šest branek. Velká pochvala patří také brankáři Klimkovi, který z třiceti devíti střel pustil jen jednu.
5.kolo, úterý 7.12.2021
Třinec
Vítkovice
10:1
mini WERK ARENA
Třetiny: 6:0, 0:0, 4:1  Branky a nahrávky: 4. Chovaniak (Ramik, Geidl), 6. Matěj (Pětník, Ročák), 8. Matěj (Ramik, Pětník), 9. Jobánek(Geidl, Hrůzek) 10. Procházka (Ramik, Chovaniak), 15. Ullrych (Ročák, Jobánek), 45. Geidl (Jobánek, Ullrych), 51. Moškoř (Wardas, Hrůzek), 57. Ramik (´Marcinko, Kareš), 60. Pětník (Hrůzek, Klimek) – 41. Krejsa (Kotásek, Machů). Rozhodčí: Kubičík, Rapák – Gebauer, Hranoš. Vyloučení: 3:0, navíc Procházka (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 10:1. 
HC Oceláři Třinec: Klimek – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek, Procházka
HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Hodinář, Bystroň, Smolka, Puchala, Bialy, Machů, Havlík – Slusarczyk, Kotásek, Tvrdý, Schauer, Macias, Holaník, Krejsa, Skřipčák, Kubík, Gebauer

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinecká juniorka se do zápasu pořádně obula. Jednoznačně mužstvo trenéra Trnky vyvedla z míry a šesti brankami prakticky rozhodla o vítězství, ale nepředbíhejme. Nejprve ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Daniel Chovaniak. K němu se přidal v šesté minutě Pavel Matěj, který pak o necelé dvě minuty zopakoval svůj počin a podařilo se mu překonat podruhé brankáře Irgla. Vítkovice schytaly další ránu v deváté minutě, která Ocelářům navýšila vedení a Jonáš Jobánek tímto počinem vyhnal hostujícího Bartošáka na střídačku. Místo něj se postavil mezi dvě tyče Irgl, ale ani ten nezabránil třinecké kanonádě. O necelou minu po vstřelené čtvrté brance nechali rozeznít Oceláři gólovou sirénu popáté, když se ujala trefa Adama Procházky. Skvělý výkon Ocelářů doplnil v patnácté minutě Petr Ullrych přesným zásahem za Irglova záda a první třetina zněla pro domácí jasně 6:0.

Druhá třetina nám žádnou gólovou akci nepřinesla, ale je třeba pochválit oba brankáře, kteří tasili famózní zákroky. Třineckému Klimkovi zadělal nejvíc na problémy Holaník či nebezpečná akce Machů. Třinecký gólman se ale vytasil s perfektními zákroky a za svá záda nic nepustil. Podobně byl na tom vítkovický brankář Irgl, který vychytal akci Kozlíka s Moškořem, kteří čelili bekovi Vítkovic a strážci vítkovické svatyně. Domácí však na Irgla nevyzráli a Oceláři po druhé třetině drželi náskok šesti branek.

Jak domácím střílelo v první, tak i v té třetí. Ve čtyřicáté první minutě přišel o čisté konto domácí Klimek, když nestačil na Josefa Krejsu,který snižoval. Přesto tohle hostujícím nestačilo. V čtyřicáté páté minutě prostřelil Irgla Nico Geidl. V padesáté první minutě tečoval střelu do brány Jan Moškoř a opět navýšil domácím vedení. V padesáté sedmé minutě se z předbrankového prostoru prosadil Michal Ramik, který donutil Irgla, aby povyjel kousek od brány a jemu nezbývalo nic než trefit prázdnotu před sebou. Třešinku na dortu přidal v podobě desátého gólu necelou půl minutu před koncem Richard Pětník. Hosté měli sice víc střel než domácí, bohužel měli problémy s koncovkou, a tak i druhé letošní derby patří Ocelářům.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec)

Tohle utkání se mi hodnotí dobře. Takový nástup nevyjde každý zápas. Hrozně nám to pomohlo. V závěru první třetiny jsme odehráli pětiminutové oslabení, které jsme dobře ubránili. Myslím si, že nás tohle ještě víc nakoplo. U druhé třetiny byl stav takový, jaký byl. Udělali jsme zbytečný faul a museli jsme zase něco ubránit. Třetí třetinu jsme měli pod kontrolou a všichni kluci dostali pochvalu včetně brankáře.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera)

Těžce se mi zápas hodnotí, protože jsme dostali deset branek. Z prvních střel jsme dostali šest gólů. Soupeř nás přehrával ve všech aspektech hry. Jsem zklamaný z přístupu hráčů k dnešnímu utkání. Hrát derby proti Třinci a takhle k tomu přistoupit je alarmující. Samozřejmě si to probereme a obzvlášť potrénovat, protože jsme měli náročnější program. Neměli jsme moc prostoru pro trénování. Před pauzou jsme dostali takový debakl, ale jedině prací se z toho dostaneme.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec