Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z Českých Budějovic vezou Oceláři bod

11.12.2020 · Martin Stebel
V dalším kole Tipsport extraligy se třinečtí hokejisté představili na kluzišti Českých Budějovic. Zápas lídra proti poslednímu týmu přinesl gólově skromné představení, po kterém mohl slavit nováček, který zvítězil v nastavení. Oceláři tak stále drží úctyhodnou sérii, rovněž v osmnáctém letošním duelu dokázali bodovat!
26.kolo, pátek 11.12.2020
České Budějovice
Třinec
2:1p
Budvar aréna
Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 36. Michnáč (Vydarený, Slováček), 63. Slováček – 44. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:6 + Přikryl (CEB) 5+OT. Využití: 0:1. Diváků 156. Střely na branku: 26:28. Zblokované střely: 13:16. Hity: 3:2. Vhazování: 28:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.  
Madeta Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Slováček, Vydarený (A), Plášil, Pýcha (C), Pavel, Lytvynov, Suchánek, Roth – Jonák, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, Prokeš – Raška I, Gilbert, Michnáč – D. Voženílek, Karabáček.
HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Hrňa – Roman, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Jašek, Dravecký (A).

Komentář k zápasu

Do třinecké branky se po marodce vrátil Jakub Štěpánek a hned od začátku se nenudil. Domácí totiž vstoupili do utkání proti favoritovi s velkou chutí a elánem. V nadějné pozici se ocitl Michnáč, ale hostující obrana jej včas odstavila od puku. První možnost hostů si vytvořil Hrňa, který pálil z mezikruží, ale Patera jeho tvrdý pokus schoval do lapačky. Obraně Motoru poté zamotal hlavu Růžička, který kroužil jako dravý sup v útočné zóně, ale také jeho střelu domácí brankář z kruhu zlikvidoval. V zahajovací třetině se hrál oboustranně vyrovnaný hokej, žádný ze soupeřů neměl výraznou převahu, gólmani působili jistě. V závěru periody ještě stály za zmínku náznaky šancí Stránského a domácího Doležala, ale do šaten se šlo za nerozhodného skóre.

V prostřední části nejprve pozlobili Jihočeši, kterým mohl udělat radost Christov. Extřinecký mladík však ve finální fázi nezachoval klid a rozvahu. Motor mohl otevřít skóre během dlouhé dvojnásobné přesilovky při faulech Kundrátka či Růžičky. Za zmínku stály především tvrdé rány Plášila či reprezentanta Pýchy, ovšem Štěpánek svůj tým držel nad vodou.

Velkou možnost se svěřencům Václava Prospala otevřela ve 34. minutě, kdy byl v úniku nedovoleně zastaven Přikryl. Rozhodčí neváhal a zkřížil ruce nad hlavou. Sám faulovaný ale svůj nájezd neproměnil, Štěpánek jeho možnost zastavil betonem. České Budějovice se přesto dočkaly. Na časomíře svítil čas 35:24, kdy při hře čtyřech proti čtyřem utekl po křídle Albert Michnáč a přesně mířenou střelou do rohu poslal nováčka do vedení.

V závěru druhé dvacetiminutovky domácí Přikryl bodnul soupeře špičkou hole do citlivých míst a Motor musel bránit hned od začátku pětiminutové oslabení. V úvodu třinecké přesilovky málem paradoxně udeřili Jihočeši, kteří zahrozili Michnáčem a Venkrbcem, jenže zafungovalo okřídlené nedáš-dostaneš. Oceláři delší početní převahu vyšperkovali svižnou akci po ose Hrňa-Růžička - Tomáš Marcinko, jemuž těsně před Paterou stačilo duchapřítomně nastavit hokejku a skóre bylo rázem na hodnotě 1:1.

V dalším průběhu třetí části se hrál hokej ve vysokém tempu, ale vyložených šancí na obou stranách nebylo příliš. Oceláře stále trápil agilní Michnáč, jenže Štěpánek jeho možnost z mezikruží chytil. Pateru naopak zaměstnal kapitán Vrána, ovšem ani jemu nebylo přáno. Zápas tak nakonec dospěl do prodloužení.

Hned po několika vteřinách od startu nastaveného času byl nedovoleně bráněn Doudera. Exekutorem nájezdu byl Stránský, ale na Pateru si nepřišel. Krátce poté se identická situace odehrála před třineckou brankou, kde byl faulován Slováček. Ovšem ani jemu nebylo přáno. Ondřej Slováček však krátce poté svou další příležitost už brankově zhodnotil. V čase 62:12 budějovický zadák hostům ujel, pověsil puk nad Štěpánkovo rameno a přisoudil svému týmu druhý bod.

Foto: hcmotor.cz

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (HC Motor České Budějovice): "Podali jsme parádní a obětavý výkon. Kluci dodrželi to, co jsme si řekli před zápasem. Tentokrát jsme odehráli celých šedesát minut plus prodloužení. Druhý bod pro nás je zasloužený za nasazení a výborný přístup podpořený vynikajícím gólmanem. Porazit vedoucí tým tabulky pro nás byla obrovská výzva. Dneska nastoupil takový mančaft, který s tak vynikajícím soupeřem byl schopen držet krok. Jsem za kluky strašně rád, že se nám to povedlo."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Z výsledku jsme zklamáni. Bylo to bojovné utkání. Domácí hráli nesmírně obětavě a bylo těžké se proti nim prosadit. Ve třetí třetině jsme šli nahoru, když nám pomohla pětiminutová přesilovka. Budějovice podržel gólman. V prodloužení jsme mohli z trestného střílení získat druhý bod, ale nedali jsme."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice