Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ocelářská dvacítka těsně podlehla Slavii

03.10.2020 · Dominik Stošek
Junioři se po včerejším vyrovnaném zápase v Jihlavě přesunuli do Prahy, konkrétně na zimní stadion v Edenu, kde svedli souboj o body s pražskou Slavií. Oceláři si v průběhu utkání vypracovali spoustu brankových příležitostí, které se jim podařilo přetavit v góly zejména ve druhé třetině, kdy vedli o dvě branky. O své vedení však vzápětí bohužel přišli. Ve třetí třetině, i přes veškerou snahu o vyrovnání, nenašli cestu jak překonat slavistického brankáře Pittra, a nakonec tak musí skousnout hořkou porážku 3:4.
14.kolo, sobota 3.10.2020
Slavia Praha
Třinec
4:3
Zimní stadion Eden
Třetiny: 1:1, 2:2, 1:0  

Branky a nahrávky: 5. Havrda (Hovorka), 29. Kvasnička (Klatt, Hovorka), 36. Štrombach, 55. Turek (Kižlin, Štrombach) – 20. Ćmiel (Geidl), 24. Jobánek (P. Buják, Marcinko), 27. Pindel (Matěj, Kubíček).

Rozhodčí: Pilný – Kis, Lučan.

Vyloučení: 5:3, navíc Labuzík (SLA) osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.

Diváci: 68.

Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.  

Pittr – Stejskal, Hovorka, Němeček, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda, Kižlin, Slavíček, Křenek, Turek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Puczek
Švehlák – F. Cienciala, Kareš, P. Buják, Kubíček, Homola, Marcinko – Moškoř, Wardas, Petrovský, Pětník, Mikler, Geidl, Pindel, Przybyla, Ćmiel, Matěj, Jobánek, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První perioda se na zimním stadioně v Edenu nesla v duchu velice vyrovnané hry. Na úvodní branku se však nemuselo čekat dlouho. Třinecký Mikler nabídl Slavistům přesilovou hru již ve třetí minutě, když se provinil podražením. Slavie svou početní převahu využila v samotném závěru, a to zásluhou Maxima Havrdy, jenž v prostoru mezi kruhy vymetl šibenici Švehlákovy klece. V průběhu třetiny poté došlo ještě k dalším vyloučením na obou stranách, tentokrát se však v ani jednom případě skóre neměnilo. Oceláři si přichystali odpověď na inkasovanou branku patnáct sekund před sirénou, třinecký kapitán Matouš Ćmiel vzal vše na sebe a z předbrankového prostoru nedal slavistickému brankáři Pittrovi žádnou šanci.

Vstup do druhé dvacetiminutovky měli Oceláři mnohem lepší a ve čtyřiadvacáté minutě šli poprvé v zápase do vedení. Jonáš Jobánek krátce po vypršení přesilové hry dostal nabito od Patrika Bujáka a propálil vše, co mu stálo v cestě. O necelé tři minuty později v čase 26:24 bylo na střídačce Ocelářů ještě veseleji. Pavel Matěj si podél levého mantinelu nabruslil do útočného pásma a přesnou nahrávkou namazal Vojtěchu Pindelovi, který procedil kotouč za Pittrova záda. Odpověď Pražanů však na sebe nenechala dlouho čekat a v devětadvacáté minutě snižoval na rozdíl jediné branky po pěkné individuální akci prudkou pumelicí Matěj Kvasnička. Švehlák krátce nato v minutě jednatřicáté zabránil vyrovnávací brance, když pokryl nebezpečně tečovanou střelu Hovorky vyslanou od hrazení. V šestatřicáté minutě už však nestihl zareagovat na střelu Filipa Štrombacha, který v samostatném úniku v oslabení propasíroval kotouč až za jeho záda.

Zápas v průběhu obou třetin nabíral na obrátkách a od třetí třetiny se očekával velice urputný boj o body. Vývoj třetí třetiny tato slova potvrdil, šancí bylo viděno nespočet, avšak gólově byla třetí perioda velice chudá. Oceláři se v první polovině závěrečné třetiny tlačili za vedoucí brankou, tento záměr však vždy zhatil Pittr, který předváděl výborné zákroky. Jakmile se však třetí dvacetiminutovka přehoupla do své druhé třetiny, tak domácí Slavisté převzali zápas do svých rukou. V pětapadesáté minutě se po pěkné souhře se Štrombachem a Kižlinem prosadil střelou z dorážky Štěpán Turek. Třinecká dvacítka se v samotném závěru snažila o vyrovnání, které se však i přes hru v šesti hráčích v poli bohužel nedostavilo.