Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost porazil Ševce 4:2

09.10.2010 · Růžena Raszková
Svěřenci Romana Ciencialy a Miroslava Macháčka hostili ve třináctém kole extraligy staršího dorostu hokejisty PSG Zlín. Již po šesnácti vteřinách utkání vstřelil první branku MICHAL JONÁŠ a vysadil tak svůj tým na koně. Oceláři docválali přes dvě překážky až do vítězného konce.
13.kolo, sobota 9.10.2010
Třinec
Zlín
4:2
Třetiny: 1:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 1. Jonáš (Jaroš), 25. Běhal (Samek, Pargač), 30. Matuš (Faksa), 46. Faksa (Matuš) - 37. Sekerka (Strojil, Vaculín), 48. Jurík - trestné střílení. Rozhodčí: A.Langer - M.Gančarčík, S.Patrman. Vyloučení: 6:8, navíc Popelka 10 min nesp. chování. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Střely na branku: 44:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.  
Němec - Pisarik, Valíček, Jonáš, Kofroň, Štencel, Běhal, Cienciala, Repe, Faksa, Pargáč, Slovák, Ohera, Malyjurek, Samek, Vrabel, Matěj, Jaroš, Matuš.
Rozum - Buchta, Řezáč, Burša, Pudelka, Macharáček, Jurík, Sedláček, Vaculín, Strojil, Kovařík, Galuška, Papežík, Mika, Skočík, Tomeček, Popelka, Sekerka, Hrazdíra.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v prvních vteřinách utkání zažehnul červené světlo nad brankou hostujícího gólmana Michal Jonáš, když se po nahrávce Jaroše trefil z levého kruhu přímo do víka zlínské klece. Hned nato Ševci domácím naservírovali dvojnásobnou přesilovou hru, Oceláři však zlínským menu pohrdli. Kofroňova střela zblízka zasáhla pouze dolní levou tyč svatyně hostů.

V polovině první dvacetiminutovky se hosté aklimatizovali a vydávali se čím dál častěji na výlety do obranné třetiny Ocelářů. Němec si všechny střely dobře ohlídal. Jen Burša rozezvonil dolní tyč u třinecké branky a o minutu později sice lovil třinecký gólman puk ze své sítě, ale ten tam vletěl až po hvizdu píšťalky sudího. Ke konci třetiny se ještě Faksa pokoušel navýšit skóre, ale puk skončil na hrudi Rozuma.

V úvodu druhé dvacetiminutovky jsme sledovali hokej nahoru dolů, proti vstřelení branky byli pozorní brankáři. V 25. minutě při hře čtyři na čtyři zblízka propálil zlínského muže s maskou Jiří Běhal a zvýšil na 2:0. Hosté nevyužili dvě po sobě jdoucí přesilovky, naopak ve vlastním oslabení po nahrávce Faksy prostrčil mezi betony hostujícího brankáře černou gumu Radim Matuš.

Vrátka na trestné se stále zavírala a otvírala a hostům se také podařilo využít početní výhody, když po vyloučení Kofroně Martin Sekerka tečoval Strojilovu střelu od modré přímo za záda Němce. Do šatny starší dorostenci odcházeli za stavu 3:1.

Do posledního dějství vstoupili hosté s odhodláním otočit zápas, ale již ve 45. minutě lovil Rozum puk ze své sítě počtvrté, když Matuš nahrál zpoza branky Radku Faksovi a ten se nemýlil. Ve 48. minutě Repe hákováním chtěl zabránit nejhoršímu, ale muž v černobílém nařídil trestné střílení, které proměnil David Jurík - 4:2. Hráči znervózněli, což vedlo k dalšímu vylučování a desetiminutovému trestu zlínského Popelky za nesportovní chování. Na výsledku se však do konce utkání již nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (trenér Třinec): Jsme velice rádi, že jsme včerejší zkažené utkání dokázali napravit a dnešní zápas jsme dovedli do vítězného konce.

Zdeněk Čech (trenér Zlína): My jsme si nechali hned v úvodu vstřelit branku a tím jsme soupeře vysadili na koně. Měli jsme více šancí, ale bohužel jsme je nedokázali využít.