Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doma smetli Olomouc šesti brankami!

20.02.2020 · Dominik Stošek
Oceláři na svém ledě přivítali ve čtvrtek v rámci 5. kola Superpoháru DHL lídra skupiny HC Olomouc. Hanáci pod Javorový dorazili se třemi výhrami v řadě. Na Oceláře však tato forma Olomouce nijak negativně nezapůsobila. Junioři si otevřeli střelnici, především Michal Matiaško, který vstřelil čtyři branky a na jednu přihrál. V zápase se dařilo také Marku Havránkovi (1+4) a Nico Geidlovi (1+3). Celé utkání bylo podpořeno skvělým výkonem Patrika Švančary, který pochytal všech devětatřicet střel a jeho úspěšnost zákroků se vyšplhala až na 97,6 %.
C5, čtvrtek 20.2.2020
Třinec
Olomouc
6:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:0, 3:1  Branky a nahrávky: 3. Matiaško (Geidl, Havránek), 24. Matiaško (Havránek, Geidl), 30. Matiaško (Havránek), 44. Matiaško (Mikler), 51. Geidl (Havránek), 57. Havránek (Geidl, Matiaško) – 49. Mácha (Hlaváč). Rozhodčí: Koziol - Lederer, Konvička. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 46:41. Diváků: 47. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1. 
Švančara – Radzienciak, Vacula, Cienciala, Šulák, Hrůzek, Homola – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Konečný, Matiaško, Matěj, Ramik, Jobánek
Hasala – Mader, Groch, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Kalač, Handl, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Štědrý, Kořenek, Tichý, Ministr

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do první třetiny se povedl našim juniorům výborně. V úvodních dvou minutách měli sice více ze hry hosté, avšak Oceláři byli mnohem produktivnější, protože hned z první střely na branku otevřeli skóre. Ve třetí minutě prostřelil hostujícího gólmana Hasalu Michal Matiaško, který zamířil k bližší tyči. Posléze se v sedmé minutě dostal do velké šance znovu Geidl, po dobré přihrávce mohl pálit do zcela odkryté klece. Kotouč mu ale naneštěstí přeskočil čepel a nakonec vůbec nevystřelil. V sedmnácté minutě zahrozili také hosté. Tomajko se podél mantinelu vydal vstříc Švančarovi, ten jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče.

Druhá třetina se opět lépe vydařila hráčům Třince, kteří v úvodních minutách navýšili své vedení. Ještě předtím se v duchu fair-play zachoval domácí Filip Cienciala, který u rozhodčích zrušil signalizovaný faul na svou osobu a velmi sportovním gestem tak odmítl přesilovku svého týmu. Nejprve v čase 23:58 skvěle našel zpoza branky Havránek Michala Matiaška, který zcela nehlídaný působil v předbrankovém prostoru. Třinecký útočník se trefil náramně k pravé tyči. Následně v čase 29:39 zkompletoval Michal Matiaško hattrick, když se po nahrávce od Havránka protlačil do samostatného úniku a bekhendovým blafákem poslal kotouč mezi Hasalovy betony.

Třetí perioda žádné drama nepřinesla. V čase 43:01 navýšil na 4:0, kdo jiný než Michal Matiaško, který se prosadil počtvrté v tomto zápase střelou z pravého kruhu. Ve 49. minutě Hlaváč vybojoval kotouč ve středním pásmu, přesunul se na pravý kruh, odkud vybídl k zakončení Joshua Jamese Máchu. Olomoucký kanonýr vymetl levou šibenici Švančarovy klece a snížil na rozdíl tří branek. Skóre nezůstalo nezměněné ani dvě minuty. V čase 50:35 se po nahrávce od Havránka dostal do samostatného úniku Nico Geidl, který z pravého kruhu střílel přesně ke vzdálenější tyči. V 57. minutě junioři přidali ještě jednu branku, když Marek Havránek prudkou přízemní ránou příklepem propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Řekl bych, že to byl poctivý, disciplinovaný výkon postavený na skvělém výkonu brankáře. Dnes to rozhodla střelecky produktivní první formace, především Michal Matiaško. Souhry tam byly myslím výborné a dnes musím pochválit celé mužstvo za vynikající utkání."

Karel Beran (HC Olomouc): "Vybojovaný zápas. První třetina byla vyrovnaná. My jsme se chtěli do zápasu vrátit, ale dostali jsme góly ve druhé třetině. Ve třetí třetině jsme dali kontaktní gól, věřili jsme, že těch gólů může padnout víc v krátkém sledu. Domácí ale kontrolovali hru, brankář jim chytal výborně a musím jim pogratulovat, protože to vítězství chtěli víc než my."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice