Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři porazili Plzeň a kvalifikovali se do Champions Hockey League!

06.03.2020 · Michal Samiec
Třinečtí Oceláři vyhráli v posledním kole základní části s Plzní v poměru 3:0, vítězný gól dal opět na začátku utkání Martin Růžička. A stejně jako v Liberci Jakub Štěpánek vychytal čisté konto. Třinecký gólman neinkasoval už 138 minut hracího času. Oceláři se díky příznivé konstelaci výsledků posledního kola umístili na druhém místě v tabulce!
52.kolo, pátek 6.3.2020
Třinec
Plzeň
3:0
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 3. Martin Růžička (M. Stránský), 14. M. Stránský (Roth), 59. O. Kovařčík (M. Kovařčík). Rozhodčí: Hradil, Micka – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 884. Střely na branku: 30:19. Střely mimo: 8:10. Zblokované střely: 9:21. Hity: 7:7. Vhazování: 24:27. Průběh utkání: 3:0. 
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Gernát, Roth, D. Musil, Kundrátek, Galviņš, M. Adámek – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, Marcinko, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, Hrehorčák – D. Kofroň, Dravecký, Adamský.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Čerešňák, Jank, Jánošík, Pulpán, Kaňák, Vráblík – Gulaš, Mertl, Kantner – Eberle, Kodýtek, P. Straka – Pour, Rob, Zdráhal – Heřman, Vracovský.

Komentář k zápasu

První třetina veledůležitého utkání z hlediska konečného pořadí na čele extraligové tabulky mezi třineckými Oceláři a Škodou Plzeň nabídla ofenzivní hokej s řadou zajímavých akcí. Třineckým hokejistům se podařilo poměrně brzy po úvodním buly otevřít skóre, když ve třetí minutě využil akci dva na jednoho s Matějem Stránským Martin Růžička. Třinecký kanonýr, který drží rekordy české extraligy v počtu gólů i bodů v základní části a na kterého se v této sezóně dotahoval jeho dnešní soupeř, kapitán Plzně Gulaš, zakončil akci po přihrávce Stránského mezi kruhy. Zaskočil Frodla střelou z bekhendu po zemi a svým 452. kanadským bodem za Třinec vystřídal na třetí příčce historického bodování Jana Peterka.

Oceláři mohli záhy navýšit vedení v přesilové hře, ale nepodařilo se jim ji využít. Na konci třinácté minuty promáchl přihrávku před Frodlovo brankoviště Stránský, ale tentýž hráč se mohl radovat o půl minuty později. Přečíslení domácích zakončil střelou z levého kruhu Matěj Stránský na stojnou nohu plzeňského brankáře a Oceláři vedli o dva góly. Plzeň pak po druhé inkasované brance hýřila aktivitou, ale největší příležitosti na snížení třineckého vedení měl obránce Jank, který se několikrát prezentoval bombou z první po přihrávce zpoza branky, ale buď Štěpánkovu branku netrefil, nebo se domácí gólman prezentoval jistým zákrokem.

Ve druhé třetině diváci dále mohli sledovat aktivní hokej z obou stran a mírnou územní převahu hostujícího týmu, byť jalovou, bez brankového vyjádření. Úvod patřil domácím. V prvních dvou minutách měli tři dobré příležitosti, největší Ondřej Kovařčík. Ten se dostal do samostatného úniku, překonal Frodla, ale ten při zákroku kopem betonem puk ztlumil a vychýlil na jeho cestě do branky. Hosté z Plzně si neúspěšně zahráli početní výhodu. Na konci dvanácté minuty ukrytá hostující střela z Eberleho hole trefila Štěpánkovu tyč, ale puk pouze orazítkoval třineckou tyč, byť už někteří z hostujících hráčů zvedali ruce nad hlavu. Domácí pak nevyužili i druhou přesilovku v utkání a gól nepadl ani z jejich náporu zhruba dvě minuty před koncem, když byla vidět Marcinkova formace.

Do třetí části hry aktivněji vstoupili hosté. Pořádně zmáčkli Oceláře po vyloučení Doudery. Prakticky celé dvě minuty byli nastěhovaní před Štěpánkem, Třinečtí ale dobře blokovali střely, do sítě se nic nedostalo. Naopak na konci plzeňské početní výhody ujela dvojice Adamský – Vrána a prvně jmenovaný jen těsně minul pravou tyč Frodlovy branky. Následně hráli přesilovku i domácí. Neodehráli ji tak aktivně jako Škoda, ale i tak byli blízko branky. Gernátově bombě do odkryté sítě, kde chyběl v nehokejové pozici ležící Frodl, moc nechybělo. Pět a půl minuty před koncem třetí třetiny nabídli hosté Ocelářům další přesilovku a o dvě a půl minuty později ještě jednu. V podstatě obě odehráli Oceláři na údržbu vedení, ale druhou dokázali využít. Brankář Frodl se snažil rychle vysunout své spoluhráče do úniku, puk ale zachytil Michal Kovařčík, vyměnil si jej s bratrem, Ondřejem Kovařčíkem, ten dal třetí gól domácích a stanovil konečný výsledek utkání.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Dobře jsme vstoupili do utkání a vedli jsme po první třetině 2:0. Plzeň má velmi dobrý mančaft, hraje agresivně v obranném i útočném pásmu. Myslím si, že jsme ale dobře eliminovali jejich založení útoku, dobře jsme zase hráli ve středním pásmu. Občas jsme se v naší třetině dostali pod tlak, občas jsme byli pro změnu v útočném pásmu lepší my. Byl to boj, proměnili jsme šance a také oba gólmani chytali velice dobře. Jsem rád, že jsme poslední zápas základní části vyhráli a že jsme druzí v tabulce. Chtěli jsme začínat doma a to se povedlo."

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Špatně jsme do utkání vstoupili. Třinec měl dvě šance, obě proměnil. Ukázal, že má velmi zkušený mančaft a potom si to velmi dobře odbránil. Stačilo mu to, nenašli jsme ve finální fázi pohodu. Drželi jsme puk, ale i na střely jsme prohráli. V závěru jsme bohužel udělali chybu a Třinec ji využil. Chtěli jsme bodovat, být v tabulce výše a začínat doma, ale už to nezměníme. Teď začíná nová soutěž, konečně to vrcholí."