Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Souboj s Dynamem body nepřinesl

01.03.2020 · Daniel Ježek
Oceláři v předposledním domácím utkání základní části přivítali předposlední Pardubice, hráči s drakem na prsou se nakonec museli smířit s porážkou 2:3, byť v závěru zápasu byli domácí velmi blízko ke srovnání. Tři body nakonec putují na východ Čech.
50.kolo, neděle 1.3.2020
Třinec
Pardubice
2:3
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:2, 1:1  Branky a nahrávky: 40. M. Stránský (P. Vrána, Martin Růžička), 53. Martin Růžička (P. Vrána, Chmielewski) – 24. Poulíček (S. Zacharčuk, Mikuš), 33. Tybor (R. Kousal), 46. Vondrka (R. Kousal, Tybor). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc Zacharčuk (PCE) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 065. Střely na branku: 26:20. Zblokované střely: 14:7. Hity: 10:3. Vhazování: 25:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3 
HC Oceláři Třinec: Kváča – M. Doudera, Gernát, D. Musil, M. Adámek, Kundrátek, Roth, Matyáš – M. Stránský, P. Vrána (A), Martin Růžička – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík (C) – Adamský, Novotný (A), Dravecký.
HC Dynamo Pardubice: Kantor - Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Blažej – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Machala, Rolinek (A), Paulovič.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty zápasu padesátého kola mezi Oceláři a Pardubicemi nabídly vyrovnaný průběh, šancí ale bylo k vidění pramálo. Oba soupeři se jen sporadicky dostávali k ohrožení soupeřova brankáře, oba gólmani tak v první dvacetiminutovce neměli příliš práce, když střely v první periodě byly devět ku pěti ve prospěch domácích Ocelářů. Slezané tak častěji ohrožovali pardubickou branku, Kantor ale nemusel řešit žádné vážnější situace. Všechny střely, které domácí na hostující klec vyslali, byly buď z uctivé vzdálenosti, nebo mířily jen do míst, kde operoval spolehlivý Kantor.

První náznak vážnější šance přišel až v úvodu osmnácté minuty, kdy si hráči s drakem na prsou zahráli svou první početní výhodu. Přesilovka se ale domácím nepovedla dle představ a kromě pokusu Růžičky Kantor nemusel zasahovat. V závěru třetiny ještě Kváču v protiútoku prověřil Paulovič, ani pardubický ale nepochodil. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

První přesnou trefu tak solidně zaplněná WERK ARENA viděla až po změně stran, jako první se na střeleckou listinu zapsali hosté z východních Čech. Pardubice hrály po Adamského faulu přesilovku, kterou po sedmatřiceti vteřinách přesnou tečí Zacharčukova nahození využil Patrik Poulíček. Slezané po inkasované brance navýšili své tempo, vybojovali si přesilovku, tu ale nevyužili. Stránský totiž napálil jen Kantora a po následném faulu Marcinka se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Srovnat krok tak mohli domácí až pět vteřin po uplynutí poloviny zápasu, Gernát ale v dobré šanci pálil jen do pravé tyče branky Dynama.

Za další dvě minuty zafungovalo pravidlo nedáš, dostaneš. Domácí si nedokázali rozebrat pardubické hráče a Robert Kousal přesným pasem našel zcela nehlídaného Radoslava Tybora. Pardubický forvard se dostal za třineckou obrannou linii a v samostatném nájezdu propálil Kváču k pravé tyči. Svěřenci trenéra Václava Varadi se nechtěli smířit s dvoubrankovým mankem a přidali na rychlosti i důrazu. V poslední minutě se Oceláři vybojovali přesilovou hru po faulu Zacharčuka, výhodu jednoho muže v poli střelou z mezikruží zužitkoval Matěj Stránský.

V prvních minutách závěrečné části hry mohli srovnat krok Adamský s Kundrátkem, ani jeden ale v souboji s Kantorem neuspěl. Po pěti minutách hry naopak hosté dokázali opět odskočit do dvoubrankového vedení když další průjezd mezi třineckými beky využil Michal Vondrka. Pardubický útočník také mířil na pravou stranu, Kváča neměl šanci. Hra se následně dostala do stádia, kdy hosté kontrolovali své vedení a nepouštěli Oceláře do blízkosti své vlastní branky.

Osm minut před koncem se do dobré šance dostali bratři Kovařčíkové, ani Ondřej s Michalem ale nedokázali dostat kotouč za Kantorova záda. O chvíli později se již domácí radovali, Martin Růžička totiž z velmi ostrého úhlu k úspěchu dovedl akci Vrány a Kundrátka. Regulérnost branky potvrdil i videorozhodčí. Oceláři tak rázem dostali šanci k zisku bodů ze zápasu s Pardubicemi, Slezané se ale dlouho nemohli dostat do tlaku. V závěrečných minutách domácí zkusili i hru bez brankáře se šesti bruslaři v poli. Dvaadvacet vteřin před koncem měl srovnání na holi Roth, třinecký bek ale od modré napálil jen horní tyč Kantorovy klece. Hosté tak své vedení udrželi a odvezli si všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Pardubice vytěžily z minima úplně maximum. V celém zápase měly tři šance a daly tři góly."

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): "Věděli jsme, že první třetina bude ze strany domácích hodně agresivní. Hodně bruslili, dostávali nás pod tlak. Zvládli jsme ji ale bezbrankově a potom jsme se ujali vedení, dokonce dvougólového. Podali jsme skvělý výkon a podařilo se nám využít své šance, to rozhodlo. Máme zasloužené tři body. Jsme šťastní."