Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v letošní derniéře vynulovali Litvínov!

20.12.2019 · Dominik Stošek
Naši junioři ukončili kalendářní rok 2019 úspěšně! Po čtvrtečním skalpu Chomutova, který porazili 8:1, se jim podařil triumf také v nedalekém Litvínově a zapsali tak čtvrtou výhru v řadě. Duel na stadionu Ivana Hlinky byl vyrovnaný a rozhodovaly v maličkosti. Klíčová byla druhá třetina, ve které šli Oceláři do vedení, na které se Litvínovu nepodařilo zareagovat. Ve třetí části Oceláři definitivně rozhodli gólem do prázdné klece a pod Javorový vezou výhru 2:0!
28.kolo, pátek 20.12.2019
Litvínov
Třinec
0:2
Zimní stadion Ivana Hlinky
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 28. Konečný (Havránek, Geidl), 60. Geidl (Plandor, Havránek). Rozhodčí: Petružálek - Pěkný, Kokrment. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 28:39. Průběh utkání: 0:2.  
Zajíček – Bártek, Hocelík, Šubrt, Werner, Kitzberger, Háva – Jindra, Kysela, Vopat, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Adámek
Švehlák – Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Adámek, Michálek - Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Konečný, Plandor

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty zápasu patřily třineckým hráčům. V prvních deseti minutách si vypracovali mnohem více šancí než jejich protějšek, bohužel ale svou aktivitu nedokázali přetavit v branku. Ve druhé polovině úvodní třetiny to byl naopak domácí Litvínov, který diktoval tempo hry, avšak ani on nedokázal skórovat. Jak domácí brankář Zajíček, tak hostující Švehlák dobrými zákroky zapříčinili bezgólovou první třetinu.

Hra ve druhé třetině se většinou přelévala ze strany na stranu, akce střídala akci a brankáři se v ní pořádně zapotili. Skórovat se však povedlo svěřencům Jiřího Juříka. Nejprve v čase 27:26 se z protiútoku prosadil Viktor Konečný, jenž se prosmýkl skrze litvínovskou obranu a bekhendovým blafákem nedal Zajíčkovi žádnou šanci. Oceláři měli další velkou možnost o necelých deset minut později, kdy se díky špatné rozehrávce Zajíčka dostal do zakončení Stránský a po něm i dorážející Krč. Domácí brankář však svým rychlým přesunem situaci úspěšně vyřešil a připsal si dva dobré zákroky.

Třetí třetina byla pro diváky nejatraktivnější, protože v ní vynikli oba brankáři. Domácí Zajíček předvedl ve 48. minutě skvělou sérii zákroků, když se před ním v předbrankovém prostoru zjevila dvojice třineckých hráčů, která na něj vyslala v krátkém sledu hned čtyři střely. Na druhé straně podržel svůj celek také hostující Švehlák, který v 55. minutě vychytal natažením své nohy zcela nehlídaného litvínovského útočníka Jindru. Litvínov se necelé tři minuty před závěrečnou sirénou odhodlal ke hře bez brankáře. V čase 59:35 však pohřbil veškeré myšlenky na vyrovnání Nico Geidl, který gólem do prázdné klece pečetil výhru 2:0 a zapsal tak dvanáctou branku této sezóny. Štěpán Švehlák zastavil všech 28 střel Litvínova a poprvé v letošní sezóně udržel čisté konto!

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice