Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři jsou v play-off!

14.03.2019 · Jakub Kotajny
Třinečtí junioři dokázali navázat na předchozí vítězství na ledě Salzburgu a na rakouskou akademii našli recept i před domácím publikem. Tři body si v tomto zápase připsal Jonáš Peterek, který vstřelil jednu branku a na další dvě nahrál.
UPG2, čtvrtek 14.3.2019
Třinec
Salzburg
4:3
mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:1, 1:2  Branky a nahrávky: 1. Raška (Przybyla, Peterek), 38. Peterek (Chovaniak, Havránek), 40. Plandor (Peterek), 52. Geidl (Macháček) – 33. Eham (Zündel, Predan), 53. Lobach (Predan), 60. Eckl (Predan, Nyman). Rozhodčí: Kubičík - Poruba, Rožánek. Vyloučení: 5:9, navíc Przybyla (TRI) osobní trest na 10 minut a do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 73. Střely na branku: 28:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.  
Malík – Krzak, Chovaniak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Geidl, Peterek, Raška, Čmiel, Przybyla, Plandor, Matěj, Macháček
Bugl – Hadamczik, Menner, Zündel, Szuber, Nyman – Eckl, Borzecki, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklukha, Lindner, Maier, Harnisch, Peterka, Lobach, Predan

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka začala ve vysokém tempu. Hned po 23 sekundách se dokázal uvolnit Adam Raška, který svou střelou rozvlnil síť za zády hostujícího Bugla. V desáté minutě se po protestech do sprch poroučel Przybyla, jehož vyloučení nastartovalo útok hostů. Salzburg se však ve zbytku třetiny prosadit nedokázal a tak se do šaten odcházelo za stavu 1:0.

Začátek druhé periody nabídl velké množství šancí na obou stranách, které dávaly prostor vyniknout gólmanům obou celků. Ve dvaatřicáté minutě usedl na lavici hanby Adámek a Salzburg trestal. Po vhazování před Malíkem se ke kotouči dostal Josef Eham, který nekompromisně překonal domácího gólmana. Tlak domácích se však začal stupňovat, až se v čase 37:09 dokázal prosadit Jonáš Peterek, který svou brankou opět navrátil domácím vedení. O minutu později se na trestnou poroučel Krč, což však Oceláře nezastavilo. Peterek se na útočné modré otočil s kotoučem a zadovkou našel rozjetého Jiřího Plandora, který pak tváří v tvář Buglovi nezaváhal.

Na úvodní branku závěrečné třetiny se čekalo více než deset minut, během kterých žádný z celků nedokázal využít svou výhodu v podobě přesilové hry. Až v dvaapadesáté minutě zněla siréna popáté. Oceláři dokázali vyhrát vhazování v pásmu hostů a následně této výhody využil Nico Geidl, který zvyšoval již na rozdíl tří branek. Domácí si však dlouho tříbrankové vedení neužili, o 22 sekund později se totiž prosadil hostující Dennis Lobach. Domácí poté měli k dispozici početní výhodu 5 na 3, kterou však nedokázali využít.

V posledních třech minutách ještě hosté zkusili hru v šesti, která přinesla ovoce a 25 sekund před závěrečnou sirénou snižoval na rozdíl jediné branky Bastian Eckl. Hosté ve hře bez brankáře pokračovali dále, ale místo snížení přišlo zaváhání. Hlavní arbitr nejprve poslal na trestnou lavici Lobacha a po následné bitce se na lavici hanby poroučeli i Eckl s Macháčkem. Hosté již ve zbývajících sekundách vyrovnat nedokázali a tak se naši junioři mohli radovat z postupu do vyřazovacích bojů.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Myslím, že to bylo velice urputné utkání, kdy šlo vidět, že obě strany si jsou vědomy důležitosti tohoto utkání. O výsledku rozhodl spolehlivý výkon našeho brankáře a velmi soudržný výkon celého mužstva. Kluci dali do toho utkání opravdu všechno. Určitě se ten zápas musel líbit i divákům, kteří kluky přišli podpořit. V následujícím zápase proti Slavii bychom rádi vyhráli a ukončili skupinu na první příčce. Sám nevím, jaké si kluci dávali ambice do této sezóny, protože jsme přišli k týmu až v průběhu sezóny, ale myslím si, že jsme všichni rádi, že se tým probojoval do play-off a budeme se nadále snažit dosáhnout co nejlepšího výsledku."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice