Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z Pardubic s výhrou: Dynamo vs. Oceláři 2:5!

18.01.2019 · Martin Stebel
36. kolo Tipsport extraligy proti sobě postavilo rivaly z opačných pólů tabulky. Outsider z Pardubic nestačil na favorizované Oceláře, kteří z východu Čech vezou tři body díky triumfu poměrem 5:2. Trefy vítězů postupně zaznamenali Roth, Polanský, M. Kovařčík, Marcinko a Cienciala.
36.kolo, pátek 18.1.2019
Pardubice
Třinec
2:5
ČSOB Pojišťovna ARENA
Třetiny: 1:1, 0:1, 1:3  Branky a nahrávky: 18. Rolinek (Hovorka), 50. Cardwell (Machala, Poulíček) – 17. Roth (M. Doudera, Marcinko), 25. Polanský (Martin Růžička, Roth), 44. M. Kovařčík (Chmielewski, Gernát), 51. Marcinko (Hrňa, Martin Růžička), 51. Cienciala (Svačina, Dravecký). Rozhodčí: Svoboda, Hejduk – Hynek, Polák. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Střely na branku: 24:30. Střely mimo: 5:14. Zblokované střely: 14:10. Hity: 11:5. Vhazování: 39:25. Radegast index: 9:30. Diváci: 6533. Nejlepší hráči utkání: Tomáš Rolinek - Tomáš Marcinko.  
HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Eklund, Cardwell, Mikuš, Schaus, Budík, Holland, Děrvuk – Rolinek (C), Marosz (A), Hovorka – Voženílek, Poulíček (A), Machala – Machač, Mandát, L. Horký – Perret, Dušek, Koffer
HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Matyáš – Roberts Bukarts, Marcinko, Hrňa – Dravecký, Cienciala, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Komentář k zápasu

Souboj aktuálního lídra proti poslednímu celku extraligové tabulky začal velmi svižně. Aktivitou nejprve hýřil domácí mladík Machala, jehož solidní střelu zápěstím Hrubec vytěsnil ramenem. Chvíli poté zkoušel štěstí Dušek, ale rovněž jeho iniciativa přišla díky kvalitnímu zákroku gólmana soupeře vniveč.

Ocelářům mohl v šesté minutě udělat radost Bukarts, který měl před sebou úplně prázdnou bránu, ale vysoko přestřelil. V polovině prvního dějství Růžička dobře našel před brankou Adamského, kterému stačilo bekhendem zasunout do prázdné, ale kotouč mu odskočil.

První branku tak publikum vidělo na konci 17. minuty. Na začátku všeho bylo vyhrané buly Marcinka. Doudera poté oslovil nahrávkou na modré čáře stojícího Vladimíra Rotha, jehož prudká rána si našla cestu do Kacetlovy sítě. Vedení však Ocelářům dlouho nevydrželo. Necelou minutu poté se totiž Dynamo dostalo do pásma a směrem na bránu nahodil puk Marek Hovorka. Za Hrubce jej pak tečoval kapitán Tomáš Rolinek.

Na startu druhé třetiny Hrňa nahrával před prázdnou pardubickou branku, ale nikdo z třineckých hráčů se nedostal k zakončení. Několik chvil poté se na druhé straně sám na Hrubce hnal Machala, ale minul. Hosté si vzali vedení zpátky na konci minuty s číslem 25. Rychlou kombinační akci založil Roth, na křídle přenechal puk Růžičkovi, který na mezikruží viděl Jiřího Polanského. Tvořivý centr rychlou střelou překonal pardubického brankáře a s počtem gólů 210 se osamostatnil na čele historického maxima v třinecké extraligové historii!

Náskok Ocelářů mohl být brzy ještě výraznější. Aron Chmielewski dostal nádhernou přihrávku a už to vypadalo, že pěknou třineckou kombinaci zakončí přesně pod víko, ale těsně přestřelil. Neprosadil se ani po zdařilé individuální akci Galvinš, jemuž chybělo opravdu málo. Také domácí mužstvo bylo blízko. Mladý útočník Mandát si našel volný prostor, ale těsně před Hrubcem ve výhodné pozici zcela nepochopitelně selhal.

Pardubice byla v úvodu třetí třetiny hodně kousavé a nepříjemné. Favoritovi chtěli znepříjemnit život například Machač či Mandát, jenže oba pokusy postrádaly přesnost. Udeřilo tak na druhé straně. Byl to gól z kategorie šťastnějších. Chmielewski bekhendovým nahozením či přihrávkou hledal Michala Kovařčíka, jenž netrefil ideálně, ale Kacetlovi přesto lacině puk prošel mezi betony.

Východočeši ještě zkusili zápas zdramatizovat v 50. minutě. Ondřej Machala si vybojoval puk v rohu kluziště a přihrál před branku zcela osamocenému Jacobu Cardwellovi, který prostřelil Hrubce mezi betony. Minutu poté už ale byl náskok Ocelářů znovu dvoubrankový. Střelu Erika Hrni ještě Kacetl vyrazil betonem, ale to pouze na hůl Tomáše Marcinka, který s přehledem dorazil puk do sítě.

Pouhých dvanáct vteřin později zatloukli hosté další hřebíček do pardubické rakvičky. David Cienciala dostal precizní přihrávku od Svačiny na kruh pro vhazování a chytrou střelou pod vyrážečku propálil Kacetla na zadní tyč popáté! Závěrečné minuty už mnoho zajímavých okamžiků nenabídly. K vidění bylo několik drobných potyček, z čehož rezultovala vyloučení na obou stranách. Oceláři potvrdili pověst favoritů a bez větších potíží dokráčeli za dalším vítězstvím.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Dynamo Pardubice): "Hráli jsme se silným a kvalitním soupeřem. Minimálně půl zápasu jsme byli vyrovnaným soupeřem. To, co se stalo ve třetí třetině, snad ani nebudu komentovat. Takto si představuji bojovnost mužstva a jsem přesvědčený, že když budeme podobně přistupovat ke všem utkáním, tak se nemáme čeho bát."

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Vstup do zápasu nebyl vůbec dobrý, nemohli jsme se rozjet a Pardubice nás dostaly pod tlak. Po první třetině jsme si v kabině řekli, že musíme zlepšit hlavně důraz a pohyb. To se podařilo, byli jsme první na kotouči a vypracovali si spoustu šancí. Pokračovalo to i ve třetí třetině, kdy bylo důležité, že jsme po snížení Pardubic na 3:2 rychle odskočili na 5:2. Jsme spokojení, že máme další tři body do tabulky."