Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V repríze loňského finále junioři propadli

21.10.2017 · Martina Sikorová, Matěj Vybíral
Venkovní trip zakončili třinečtí mladíci na ledě Plzně. Proti poslednímu loňskému soupeři nezačali ideálně a záhy prohrávali. V patnácté minutě se sice podařilo srovnat Danielu Plitkovi, ze strany Ocelářů to ale na dlouho bylo vše. Plzeňští junioři přidali další čtyři góly, na což až v samém závěru reagoval Timotej Marguš snížením na konečných 2:5.
12.kolo, sobota 21.10.2017
Plzeň
Třinec
5:2
Home Monitoring Arena
Třetiny: 2:1, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 11. Eret (J. Roubal), 18. Eret (Vavřička), 37. Kovařík (Markov, Váchal), 38. Reitspies (Sysel, Přikryl), 46. Eret (Vavřička, Přikryl) – 15. Plitko (Mach, Irgl), 52. Marguš (Najsar). Rozhodčí: Svoboda - Pešek, Veselý. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 51:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.  
Kolář – Kačena, J. Štěpánek, Staněk, Váchal, Sysel, Čechura – Reitspies, Markov, Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Červenka, Eret, Přikryl, D. Roubal, Rubner
O. Štěpánek – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek, Homola – Strakoš, Plitko, Mach, Puzoň, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Byli to indiáni, kteří začali utkání lépe a v prvních minutách zatlačili Oceláře. Radovat se mohli už po čtyřech minutách, když Matiášek vystihl třineckou rozehrávku, ale tvrdou ranou nepropálil Štěpánka mezi betony. Další šance přišla o malou chvíli později.

Přikryl byl osamocený před třineckou brankou, udělal dlouhou kličku, napoprvé trefil boční oblouk a napodruhé tyč. Indiáni vzápětí měli k dispozici přesilovou hru, ale první branka přišla až těsně po ní. Petr Eret se štěstím prošel do pásma, zbavil se protihráče a z otočky pálil přesně k tyči.

Oceláři se osmělili, vypracovali si šance, ale vyrovnání přišlo paradoxně z ničeho. Daniel Plitko jen nahodil bekhendem kotouč z úhlu a ten jinak skvěle chytajícímu Kolářovi propadl do brány mezi rukou a tyčí. Hosté mohli jít do vedení v početní výhodě, tu však nezvládli.

Dlouho kombinovali, ale po nepřesné přihrávce dopředu vyrazil Vavřička a s ním Petr Eret. Rychlou akci zakončil druhý jmenovaný, který vymetl levý roh a Plzeň tedy do šatny odcházela s vedením.

Ve druhé periodě byl k vidění divoký úvod. Aktivní Irgl nejdříve tečoval před plzeňskou bránou těsně mimo. Na druhé straně poté Josef Roubal propasíroval kotouč za Štěpánka, ale puk se zastavil ještě před brankovou čárou. K vidění bylo spoustu nepřesností na obou stranách, další šance přišly až v závěru třetiny.

Vojtěch Kovařík nejdříve minul při přečíslení, ale znovu se dostal ke kotouči a mířil do pravého rohu – 3:1. Indiáni pokračovali v aktivní hře i v posledních minutách druhé části. Eret pěknou žabičkou vysunul do šance Přikryla, který sám před třineckou bránou přestřelil.

Západočeši se však dostali o 20 vteřin později do dalšího brejku, který Vít Reitspies zakončil perfektně provedeným bekhendovým blafákem. Naději na body ještě Ocelářům mohl dát ve čtyřicáté minutě Matěj Mach, který však dorážel svou vlastní střelu jen do levé tyče.

Západočeši ve třetí části v klidu kontrolovali vedení a ještě přidali jednu branku. Rychlou přesilovkou kombinaci zakončil Petr Eret do prázdné brány a zkompletoval tak hattrick. Oceláři v závěru ještě snížili, opět to byl poněkud kuriózní gól.

Timotej Marguš nahodil kotouč na plzeňskou bránu, Kolář vyrazil puk vysoko nad sebe a ten se poté odrazil od jeho betonů za čáru. To už však bylo z obou stran po gólové stránce vše.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Plzeň dneska byla jednoznačně lepší. My jsme jí to samozřejmě ulehčili individuálními chybami, měli jsme šest vyloučených. S takovým výkonem se nedá vyhrát. Mrzí mě, že jsme nezopakovali dobrý výkon z Českých Budějovic.
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice