Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nepovedená druhá třetina rozhodla, Plzeň má dva mečboly

30.03.2017 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci vstoupili do druhého finále skvěle a rychle se ujali dvoubrankového vedení. Plzeň sice záhy snížila, na to ovšem reagoval Lukáš Kaukič, jenž upravil na 3:1. Poté už se ale bohužel prosazovali jen indiáni a v Plzni tedy Oceláři budou muset odvracet dva mečboly soupeře.
F2, čtvrtek 30.3.2017
Třinec
Plzeň
3:6
WERK ARENA
Třetiny: 3:2, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 4. Lacka (M. Adámek, Bartko), 8. Janiczek (Miloš Roman, Kalus), 10. Kaukič - 9. Kaňák, 18. Kokoška (Pokorný, Kantner), 23. Kantner (Stráský), 25. Rubner (Kodýtek), 27. Kantner (Vavřička, Kodýtek), 60. Chalupa (Kvasnička). Rozhodčí: Kašík, Kika - Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 515. Střely na branku: 45:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:6.  
Loubal (23. Hlaváč) – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, M. Adámek, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus
Krasanovský (10. Kolář) – Kačena, Kvasnička, Kaňák, Sysel, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, J. Roubal, Vavřička, Pour, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, D. Roubal, Eret, Rubner

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vstoupili do utkání aktivně a záhy byli za svou snahu odměněni. Po nepříliš nápadné akci se ke střele z kruhu dostal Jakub Lacka a přesnou střelou poslal puk za záda Krasanovského. O chvíli později už Oceláři vedli o dva góly. Střelu Miloše Romana tečoval mezi kruhy David Janiczek a na tuto změnu směru plzeňský gólman zareagovat nestačil.

Plzeň ale dokázala bleskově snížit. Jeden z třineckých beků při pokusu o vyhození kotouče namazal Lukáši Kaňákovi, jenž se na vrcholku kruhů příliš nerozpakoval a propálil Loubala. O sedmdesát sekund později ovšem měli domácí mladíci svůj dvougólový náskok zpět. Lukáš Kaukič se po chybné rozehrávce indiánů dostal k puku, vyhl se protihráči a následnou střelou překonal nejistého Krasanovského, jenž po tomto gólu přenechal své místo v brankovišti Koláři.

Hosté se snažili kontrovat po útoku Chalupy. Plzeňský útočník se přes Hamana protlačil ke střele, Loubal puk pouze vyrazil a při pokusu o dorážku hráč s osmnáctkou na dresu promáchl. Krátce před koncem úvodní části se indiáni kontaktní branky dočkali. Pokus Pokorného tečoval Filip Kokoška a po tomto zásahu zapadl puk do sítě. Třinec se snažil o odpověď po dorážce Lacky, poslat puk za záda Koláře se ale slovenskému střelci nepovedlo.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se Ocelářům nepodařilo využít přesilovou hru a vzápětí už bylo srovnáno. Po zákroku na Bartka se ke střele dostal Matyáš Kantner a vyrovnal na 3:3. Po této brance došlo ke střídání také v domácím brankovišti, kde místo Loubala zaujal Hlaváč. Následně se z dorážky prosadil Mach, rozhodčí ale viděl sekání v podání třineckého útočníka a po podražení Lacky Oceláři rázem čelili dvojnásobnému oslabení.

Hosté přesilovou hru pět na tři rychle využili. Ke střele se protlačil Marek Rubner, jenž se trefil přesně ke vzdálenější tyči a zařídil Plzni vedení. O necelé dvě minuty později už měli indiáni dvougólový náskok. V mezikruží se ke kotouči dostal Matyáš Kantner a svým dalším gólem poslal hosty do vedení 5:3. Svěřenci trenéra Wojnara mohli kontrovat v přesilové hře. Hodně prostoru dostal obránce Adámek, jenž ale vhodný moment prováhal a Kolář stačil zakročit.

Následně plzeňský gólman předvedl krásné gesto fair-play a odvolal faul na svou osobu. Rozhodčí už chtěli vylučovat Hrehorčáka za nedovolené bránění, Kolář ale trest pro slovenského útočníka odvolal. Vzápětí museli do čtyř indiáni a Oceláři si během své výhody vytvořili slušný tlak, poslat puk do sítě se jim ale nepodařilo a po dvou třetinách tedy odcházela do kabiny spokojenější Plzeň.

Do závěrečné části nastoupili Oceláři aktivně, přesné zakončení jim ovšem dělalo velké problémy. Na druhé straně vzápětí střílel Pour, jenž ale napálil jen ochrannou síť. Následně naservíroval puk před branku Hladonik, nikdo z jeho spoluhráčů se ale k dorážce nedostal. A radovat se nemohl ani Michal Roman. Slovenský obránce dorážel puk do sítě, procpat jej za záda Koláře se mu však nepovedlo.

V třiapadesáté minutě hráli Oceláři v pěti proti čtyřem a po střele Adámka zachránila Koláře tyč. Krátce nato plzeňský gólman zcela smazal své gesto fair-play z konce druhé části, když úmyslně vysadil svou branku ramenem a zabránil narůstajícímu tlaku Ocelářů. Navíc mu tento zákrok prošel také u rozhodčích a místo oslabení tři na pět byla Plzeň o chvilku později v plném počtu. V samém závěru to svěřenci trenéra Wojnara zkusili bez brankáře, nehlídanou klec ale trefil Matěj Chalupa a rozhodl o druhém vítězství indiánů.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): „Rozhodující moment zápasu byl inkasovaný gól na 3:2, kdy jsme ztratili puk na modré čáře. Ve druhé třetině Plzeň v přesilové hře vyrovnala a následně otočila zápas. Vedli jsme 2:0, 3:1 a nechali jsme si to utéct. Musíme si sednout k videu, probrat chyby a v Plzni začít jinak.“

František Černý (HC Škoda Plzeň): „Oproti včerejšku Třinec změnil taktiku, napadal nás, trochu nás překvapil a výsledkově odskočil. Pomohla nám přesilovka a gól na 3:2. Ve druhé třetině jsme vyrovnali a navrch přidali další dva góly. Třetí třetinu už jsme si pohlídali a získali druhé vítězství v sérii.“

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice