Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili lídra! Rozhodly dva góly během jediné minuty!

25.11.2016 · Martina Sikorová
Na úvodní branku se čekalo až do devatenácté minuty, kdy povedenou akci třineckého týmu zakončil Kaukič a do tříbrankového vedení následně poslali Oceláře Radzienciak s Kalusem, jenž se prosadili v rozmezí jedné minuty. Kometa sice v závěrečné části snížila, trefou do prázdné branky ale pečetil třinecké vítězství Jan Kalus.
21.kolo, pátek 25.11.2016
Třinec
Kometa Brno
4:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 19. Kaukič (Flok, Lacka), 27. G. Radzienciak (Cihlář), 28. Kalus (Hrehorčák, Janiczek), 58. Kalus (Hrehorčák, Janiczek) - 51. Kabelka (Ferda, Škvrně). Rozhodčí: Šutara - Barteček, Konvička. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 141. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.  
Loubal - Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Lacka, Kalus
Dostál - Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Mikyska, Kabelka - Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Ferda, Jajcay

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v úvodní minutě dostala Kometa k dispozici přesilovou hru po faulu Hrachovského a v závěru tohoto dvouminutového trestu bylo před Loubalem hodně rušno, třinecký gólman ale svou klec před všemi dorážkami ubránil. Na druhé straně hrozili Mach s Kaukičem, dvojice domácích útočníků se ale k zakončení nakonec nedostala.

I nadále pokračovala hra v rychlém tempu a hned vzápětí se musel mít Dostál znovu na pozoru, když se do přečíslení hnal Mach, celá akce ale skončila pouhým nahozením a s dorážkou Kaukiče si pak brněnský gólman poměrně bez potíží poradil.

Také další příležitost patřila Matěji Machovi, jenž se dostal hned ke dvěma zakončením z těsné blízkosti, kotouč ale do sítě neprošel ani tentokrát. Ve vlastním oslabení si pak skvělou šanci vypracoval Horký, jenž ujel do brejku, z něj ale třineckou branku přestřelil.

Nedáš? Dostaneš. V devatenácté minutě vedl útočnou akci Ocelářů Lacka, jenž předal kotouč do mezikruží Flokovi. Třinecká dvacítka se neunáhlila, přihrála Lukáši Kaukičovi, který napálil puk za záda Dostála a poslal svůj tým do vedení. Kometa mohla hned vzápětí odpovědět, jejím hráčům se ovšem nepodařilo dorazit kotouč do odkryté části klece a po úvodní třetině tedy platilo skóre 1:0.

Do druhé periody vstoupili aktivněji domácí hráči a velmi brzy mohl jejich náskok zvýšit Kaukič, ránu z mezikruží ale Dostál vyrazil mimo. O chvíli později už se ale Oceláři dočkali, když se z vrcholku levého kruhu prosadil tvrdou střelou obránce Grzegorz Radzienciak.

Uplynula zhruba minuta a skóre na světelné tabuli se měnilo znovu. Jan Kalus si v mezikruží našel odražený kotouč a velmi rychle jej usměrnil za záda brněnského gólmana. Trenéři hostů na tuto situaci reagovali vzetím oddechového času a po jeho vypršení se Kometa nastěhovala do útočného pásma, třinecká obrana v čele s Loubalem ale byla pozorná.

Krátce po příchodu ze šaten mohl na 4:0 zvýšit Lacka, slovenský útočník se ovšem k dorážce do odkryté části klece nedostal včas. Vzápětí si hosté vytvořili pořádný závar před Loubalem, ani tentokrát jim ale nebylo přáno.

Uspět se nepodařilo ani Machovi. Třinecká devatenáctka střílela z první po odkryté části klece, kotouč ale pouze orazítkoval zadní mantinel. Na druhé straně pak zkoušel své štěstí Jajcay, který se obtočil kolem branky, Loubal byl ale u své levé tyče včas a prostor utěsnil betonem.

Poté už se ale Kometa dočkala, když po přihrávce Ferdy trefil prostor mezi betony Daniel Kabelka. Vrátit svému týmu třígólový náskok mohl Kaukič, proti jeho zakončení z mezikruží se ale Dostál přesunul včas.

Necelé tři minuty před koncem sáhli hostující trenéři po hře bez brankáře, to ale potrestal Jan Kalus, jenž z modré čáry nahodil puk přesně k levé tyči a zpečetil tak třinecké vítězství nad lídrem tabulky.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice