Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci vyhráli na ledě Poruby 4:0!

16.10.2015 · Martina Sikorová
Gólový účet utkání otevřel obránce Filip Rufer, krátce po startu druhé části zvýraznil vedení Ocelářů Jakub Lacka a konečnou podobu výsledku dal v posledních minutách zápasu Daniel Plitko. Své první čisté konto v sezóně vychytal Matěj Loubal, který zastavil všech dvaadvacet pokusů domácího týmu.
13.kolo, pátek 16.10.2015
Poruba
Třinec
0:4
Zimní stadion Ostrava
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 14. Rufer (Hladonik, Vochozka), 22. Lacka (Kvasnica), 54. Plitko (Przybyla), 56. Plitko (Papaj). Rozhodčí: Vepřek – Cabák, Hykel. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 22:60. Průběh utkání: 0:4.  
Bayer - Skokan, Balcárek, Prokeš - Holub, Plachý, Havránek, Vospálek, Timura, Stach, Střondala, Žídek, Dang, Klíma, Krupa, Vondál
Loubal - Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, Haman - Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Papaj, Najsar

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Porubští měli v zápase s lídrem soutěže zataženou ruční brzdu, přitom v prvním utkání ve Werk Aréně odehráli v celku kvalitní utkání. Jenže tenkrát je nesužovala marodka klíčových hráčů a zodpovědnost nebyla na mladých hráčích. Přesto se snažili být Třinci rovnocenným soupeřem a nedat body zadarmo. Loubal neměl tolik práce jako jeho protějšek Bayer, ale právě proto byly porubské akce leckdy nebezpečnější. Dopravit kotouč do odkrytého prostoru brány bylo však pro domácí tým velký problém.

Střeleckou listinu otevřel v začátku čtrnácté minuty obránce Filip Rufer v početní výhodě, když prostřelil ležícího Bayera. A právě gólman porubského týmu držel akcie Poruby pořád ve hře. V brankovišti doslova čaroval a třinečtí střelci byli kolikrát v úžasu, co vše dokázal pochytat. Na svém představení nehodlal nic měnit a hodně mu k jeho výkonu pomáhali právě hostující hráči, když na něj pálili ze všech možných pozic, úhlů, z blízka či dálky.

Po druhé kapituloval v druhé třetině, když se nechal vyprovokovat kličkou Jakuba Lacky, jenž pak zakončil do odkryté poloviny brány. V druhé polovině třetího dějství pak přidali Oceláři branky dvě. Daniel Plitko překonal hbitého a čarujícího Bayera po dlouhém třineckém obléhání porubské třetiny a po dvou minutách opět Daniel Plitko dovršil třineckou výhru 4:0, když vystřelil z levého křídla na vzdálenější tyč.

Ohlasy trenérů

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Blahopřeji Třinci k vítězství. Kdyby náš gólman nepředvedl excelentní výkon, věřím, že to mohlo dopadnout i hůře. Prakticky jsme se nedostali vůbec k ničemu. K ničemu nás soupeř nepustil a byl jednoznačně ve všech směrech lepší. Sice to vypadalo dlouho za stavu 2:0, že to může být z naší strany dobrý výsledek, ale my jsme si ho více méně nezasloužili. Jediný produktivní hráč zápasu byl Bayer, který zachytal výborně. Jinak se ostatní vůbec neprosadili. Na začátku jsme mohli vyhrávat 1:0, ale nedali jsme gól do prázdné brány, a soupeř prostě umí trestat, takže jsme prohráli zaslouženě. Marodka má určitě dost velký vliv na dnešní výsledek, protože chybí šest hráčů prvních dvou lajn. Ale mohli se prosadit ostatní. Dang, Vospálek, Holub, Stach a Žídek jsou ročník "98" a vůbec se na ledě neprosadili.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání určitě nebylo vůbec jednoduché. Myslím si, že naši kluci trošičku podcenili soupeře, což bylo v úvodu utkání vidět, protože věděli, že má Poruba marodku, má málo obránců a chytal jiný brankář než obvykle. Musím poděkovat našemu brankáři, který chytil v první části tři gólové šance. První gól nás neuklidnil, až ten druhý přinesl trochu klidu a pak pomaličku, pomalu domácí odcházeli kondičně a to nám pomohlo. Jsem rád, že nakonec rozhodla utkání naše třetí lajna, která dala ve třetí třetině oba dva góly. Samozřejmě velký dík patří i gólmanovi.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec