Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci řádili na ledě Havířova!

18.09.2015 · Martina Sikorová
Za vítězstvím vykročili třinečtí mladíci již v první třetině, ve které vstřelili tři branky, zatím co domácí se prosadili jen jedinkrát v závěru této části. V dalším průběhu hry už poté stříleli přesně jen Oceláři, čtyřmi brankami zazářil Jakub Lacka, pět bodů za hattrick a dvě asistence zapsal Jan Hladonik.
5.kolo, pátek 18.9.2015
Havířov
Třinec
1:9
K&K PNEU Aréna
Třetiny: 1:3, 0:2, 0:4  Branky a nahrávky: 20. Chujac (Strakoš) – 8. Hrachovský (Hladonik, Vochozka), 13. Kalus (Imrich), 13. Lacka (Najsar, Raška), 31. Hladonik (G. Radzienciak), 34. Lacka (Mach, Michálek), 41. Hladonik, 50. Lacka (Hladonik, Michálek), 52. Hladonik (Vochozka), 53. Lacka (Brabec). Rozhodčí: Šutara - Bojda, Řezáč. Vyloučení: 2:1, navíc za faul Imricha (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 20:48. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:9.  
Sonnek - Aulehla, Chujac, Frojda, Hudeček, Szturc, Ševěček, Mrowiec - Borowiak, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Piš, Lenomár, Kurovský, Raček, Pawliczek, Cihlář
Loubal - Hrachovský, Michálek, G. Radzienciak, Imrich, Brabec, Timotej Marguš - Raška, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Najsar

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Svou první branku dokázali vstřelit Třinečtí v osmé minutě, když využili první přesilovku. Hladonik našel před brankou Ondřeje Hrachovského, který se rychle zorientoval a úspěšně zakončil. Při následné akci Třince to opět vypadalo na branku, ale Sonnek puk udržel. Ve třinácté minutě se hosté opět blýskli povedenou akcí. Imrich nastřelil puk na Sonnka, ten puk vyrazil před sebe k najíždějícímu Janu Kalusovi, který zvýšil vedení Ocelářů střelou k levé tyčce. Za devatenáct vteřin to bylo už 0:3. Další branku Třince přidal Jakub Lacka.

AZ Havířov neměl v této třetině žádnou velkou šanci, ale jeden gól přeci jen vstřelil. Pouhých třináct vteřin před koncem třetiny nastřelil puk na branku David Chujac, ten se odrazil a nakonec nějak propadl za záda Loubala.

Ve druhé třetině nezačal Havířov úplně špatně. Do dobré šance se dostal Pawliczek, ale jeho zakončení Loubal vykryl. V osmadvacáté minutě dokázal Kristian nabídnout puk dobře najetému Cihlářovi, ale jeho střelu Loubal opět pokryl. V jednatřicáté minutě ale využil Třinec i druhou početní výhodu.

Jan Hladonik si pohodlně najel od mantinelu na pravý kruh pro vhazování a rychlou střelou švihem nedal Sonnkovi žádnou šanci. Ve čtyřiatřicáté minutě hosté své vedení opět navýšili. V přečíslení dva na jednoho přihrál Mach puk Jakubu Lackovi, který se podíval a vyslal rychlou střelu nad levý beton Sonnka. Krátce na to se havířovský gólman vyznamenal a pokryl přesnou střelu Kaluse.

Vstup do třetí třetiny ale měli opět lepší hostující Oceláři. Jan Hladonik získal puk u levé tyčky a s ničím neváhal, vyslal střelu, která prošla za záda Sonnka. V osmačtyřicáté minutě to nevypadalo od Havířovských špatně. Na konci delší pasáže v útočném pásmu byl Pecka, ale puk skončil opět na Loubalovi.

V padesáté minutě se pokoušel Hladonik obtočit kolem tyčky, to se mu nepodařilo, ale puk se odrazil od brankáře Sonnka do brankoviště, kde byl připravený Jakub Lacka, který už puk jen doklepl do branky. V jednapadesáté minutě byl v šanci opět Pecka, ale opět skončil na Loubalovi.

Ve dvaapadesáté minutě zamířil Jan Hladonik sice do brankáře Sonnka, ale puk se od jeho výstroje jen odrazil, lehce škrtl a zapadl do branky do levého horního růžku. Ve třiapadesáté minutě přidali Oceláři ještě devátou trefu utkání. Jakub Lacka dokázal přesnou střelou připsat na své konto už čtvrtou branku v zápase. V devětapadesáté minutě dostal Havířov možnost snížit po trestném střílení, ale Daniel Kurovský nedokázal přesně zakončit. Zápas se pak jen dohrál a Třinec si odvezl zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes jsme k zápasu špatně přistoupili. Nesnesli jsme měřítko ročníků 1999 – 2001, vyjma brankáře Sonnka, nebýt jeho dostali jsme dnes dvacet. To bylo mužstvo, které nás porazilo svou šikovností a odhodlaností. Soupeř nám ukázal radost ze hry. Chtěl bych ještě dodat, že v posledních zápasech hráči neplní taktiku, mají svoje hlavy a já jsem se od tohoto projevu od půlky zápasu distancoval, nechal jsem je, aby ukázali, jak umí hrát podle svých dovedností a schopností. Ukázali nám, že to nefunguje. Doufám, že si z toho vezmou ponaučení a začnou znovu ctít týmovou taktiku.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dneska musím pochválit hráče za velmi dobrý přístup, dobrý herní projev. Škoda, že jsme v závěru první třetiny inkasovali laciný gól, který domácí ještě vrátil do hry. Po celý zápas jsme byli lepší a vyjma jednoho zápasu jsme se prosadili i brankově. Samozřejmě soupeř nám to dnes ulehčil, ve třetí třetině působil už odevzdaným dojmem.