Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V brankově hubeném zápase úspěšnější pardubické Dynamo

11.11.2015 · Tomáš Vacho
Sedmnácté kolo Tipsport Extraligy proti sobě postavilo týmy z dolní poloviny tabulky, do třinecké Werk Arény dorazilo pardubické Dynamo. Pikantní pro domácí diváky byl fakt, že na trenérském postu Východočechů stál extřinecký útočník Richard Král. O jediný gól zápasu se postaral ve čtrnácté minutě hostující Gregorc.
17.kolo, středa 11.11.2015
Třinec
Pardubice
0:1
Třetiny: 0:1, 0:0, 0:0  Branky a nahrávky: 14. Gregorc (Svoboda). Rozhodčí: Pavel Hodek, Roman Mrkva – Rudolf Tošenovjan, Marek Hlavatý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4401. Střely na branku: 32:14.  
Hamerlík – Linhart, Nosek, Klesla, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera – Kopecký, Klepiš, Irgl – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, Plíhal, Rákos – Orsava, Růžička, Hrňa
Maxwell – Gregorc, Štajnoch, Čáslava, Nedbal, Ščotka, Bokroš, Šeda, Havlík – Svoboda, Marcinko, Tybor – Rolinek, Nahodil, Sýkora – Starý, Redenbach, Moučka – Voženílek, Tomášek, Poulíček

Komentář k zápasu

Obě mužstva k zápasu nastoupila v téměř nejsilnějších možných sestavách, což bylo zejména pro domácí vodou na mlýn, tedy hlavně co se papírových předpokladů týče. Jenže ty v hokeji zpravidla neplatí, což hosté potvrzovali již od první minuty.

Hrál se pohledný hokej s množstvím střel na obou stranách, ovšem vyloženějších gólových šancí bylo poskrovnu.

Ke slibnějšímu zakončení se dostali jako první v zápase hosté, bylo to až ve třinácté minutě, kdy Pardubice zahrávaly početní výhodu. Hamerlík měl plnou výstroj práce s prudkou střelou Svobody z mezikruží, ale pro Třinec to ještě dobře dopadlo. To stejné se ale již nedá říct o další příležitosti, kterou přetavil v branku Blaž Gregorc. Do sestavy Perníkářů navrátivší se slovinský defender napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně domácího brankáře.

Třinec zahajoval druhou periodu v oslabení, ale málem se dočkal vyrovnání. Orsava dobře vystihnul úmysl rozehrávajících protihráčů a nabídnul tak dobrou příležitost Adamskému, ale toho skvěle vychytal Maxwell.

V šestadvacáté minutě mohlo Dynamo vést již o dvě branky. Tomášek se dostal do úniku, ale zakončení mu nevyšlo dle představ. Další šance Pardubic byla k vidění v polovině zápasu, kdy v situaci 3 na 2 zakončoval Ščotka, jeho pokus ale ztroskotal na dobře ležícím obránci.

Nejblíže k vyrovnání ve druhém dějství pak byl třinecký Růžička, ale milimetrovou klepišovu příhru nedokázal zužitkovat.

Třinec byl i nadále střelecky aktivní, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Faktor Maxwell účinkoval jak při Svačinově krásné individuální akci ze začátku třetí třetiny, tak při následné Plíhalově střele z levé strany, kdy hostujícímu gólmanovi navíc ještě pomohlo břevno.

Neúspěšně pak zakončovali i Hrabal s M. Douderou ve třiapadesáté minutě. A tak se Oceláři uchýlili ke hře bez brankáře, jenže jim to nebylo nic platné, Pardubice nejtěsnější rozdíl uhájily a podruhé v této sezóně Třinec obraly o všechny body.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Zápas se mi hodnotí těžce. Klukům se nedá upřít snaha, v útočném pásmu jsme ale naráželi na houževnatou obranu. Nedokázali jsme se prodrat k druhým střelám a dorážkám. Ve druhé třetině jsme měli gólové šance, tam to mělo padnout. V poslední části měl soupeř jednu střelu, v podstatě se hrálo v jednom pásmu. Po utkání jsme ale na nule, to nás hodně mrzí. Věřili jsme v bodový zisk.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): První třetina byla dobrá, od druhé třetiny se projevila obrovská síla třineckého týmu, který nás dostával pod tlak. Dobrou defenzívou a velice obětavou hrou, podpořenou výborným výkonem brankáře, jsme dokázali udržet nulu a zvítězit. Jsme za to velmi rádi a bodů si ceníme.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice