Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost zakončil nadstavbu prohrou

28.02.2015 · Martina Sikorová
Také starší dorostenci se na ledě Plzně dostali do vedení jako první, domácí tým ale dokázal ve druhé části otočit a nakonec tak tři body zůstaly Indiánům. O branky Ocelářů se postarali Jan Poruba a Patrik Hrehorčák.
44.kolo, sobota 28.2.2015
Plzeň
Třinec
4:2
HM Aréna
Třetiny: 0:1, 3:1, 1:0  Branky a nahrávky: 32. Kodýtek (Kokoška), 35. Hajšman (Pokorný), 39. Vavřička (Kokoška), 60. Vavřička (Pokorný) – 5. Poruba (Roman), 37. Hrehorčák (Roman, Poruba). Rozhodčí: Souček, Valenta - Štofa, Karda. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 20:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.  
Zeman – Váchal, Sysel, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavřička, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský
Loubal – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Poruba, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Roman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí se hned po necelé minutě mohli ujmout vedení, ale Stráského samostatný únik skvěle lapil třinecký gólman Loubal. Třinečtí působili ze začátku ospalým dojmem a do hry se dostali až v přesilové hře, ve které si vytvořili velký tlak, jenž přetavili ve vedoucí branku. Pěknou akci Ocelářů zakončil střelou do prázdné branky Jan Poruba. Indiáni mohli rychle odpovědět, nicméně ani Tomáš Kučera svůj brejk nedotáhl do zdárného konce, dokonce v něm ani netrefil branku.

Stejný hráč měl podobnou možnost ještě před koncem třetiny ve vlastním oslabení, při níž jeho střelu tentokrát zastavila branková konstrukce. Sám na gólmana se hnal v početní nevýhodě i hostující Hrehorčák, který sice nezakončil vůbec špatně, ale brankář Zeman vytasil ze svého repertoáru skvělý zákrok a uchránil svůj tým od další pohromy.

Druhá část začala opět samostatným únikem Indiánů, i Tomáš Vracovský ale na výborně chytajícího Loubala nevyzrál. Brankář Třince měl poté i potřebnou dávkou štěstí,když dlouhou dobu nevěděl, kde má puk. Nicméně ho našel dříve než by případně přešel brankovou čáru. Tlak Plzně přece jen nakonec skončil kýženou brankou. Po Kokoškově nabídce se přesnou střelou prosadil Petr Kodýtek. Veseleji bylo pro domácí barvy ještě o chvilku později, kdy Martin Hajšman stál na správném místě a doklepl volný kotouč za záda Loubala.

Hosté se ale nedali a brzy srovnali zásluhou Patrika Hrehorčáka, jenž byl na konci pěkné kombinace v početní výhodě. Odpověď Indiánů přišla bleskurychle. Po dalším závaru se před třineckou svatyní dostal k puku Jakub Vavřička, jenž poslal touš za bezmocně ležícího gólmana.

Ve třetí třetině Indiáni spoléhali především na svoji defenzívu, rozhodně ale mohli rovněž udeřit a to v dlouhotrvající dvojnásobné početní výhodě. Třinečtí ale stejně jako v první periodě oslabení pět na tři zvládli naprosto perfektně a soupeře pomalu k ničemu nepustili. S blížícím se koncem třetí třetiny se začal stupňovat tlak Ocelářů. Domácí si ale své vedení již vzít nenechali a navrch přidali ještě další gól. V power play Třince zpečetil vítězství Plzně Jakub Pokorný, který se prosadil střelou do prázdné branky přes skoro celé hřiště.