Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V derby se radovali také mladší dorostenci, rozhodli v prodloužení!

12.02.2015 · Martina Sikorová
Oceláři do čtvrtečního utkání nevstoupili zrovna nejlépe a už po devětadvaceti sekundách prohrávali, o necelé tři minuty později ale vyrovnal Dominik Molin, ve druhé části hry poslal třinecké mladíky do vedení Jan Hladonik a v prodloužení pak rozhodl o vítězi regionálního derby Dan Przybyla.
32.kolo, čtvrtek 12.2.2015
Třinec
Vítkovice
3:2p
WERK ARENA
Třetiny: (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)  Branky a nahrávky: 4. Molin (Kalus, Michálek), 29. Hladonik (Przybyla), 63. Przybyla (Hladonik, Rufer) - 1. Gřesík (Sojka), 51. Baláž (Gřesík, Vondál). Rozhodčí: Lotko - Puczok, Tomis. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 124. Střely na branku: 44:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.  
Prokop - Klocek, Radzienciak, Krzak, Michálek, Rufer - Najsar, Molin, Raška, Korčák, Przybyla, Kalus, Čmiel, Papaj, Indrst, Hladonik
Kardinál - Kaláb, Bílý, Ficek, Šulák - Vojtovič, Beránek, Fridrich, Kylnar, Vondál, Cháňa, Pastor, Baláž, Vícha, Urban, Gřesík, Sojka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první gól jsme v zápase mladších dorostenců Třince a Vítkovic dlouho nečekali. Časomíra stihla odečíst pouhých devětadvacet sekund a skóre na světelné tabuli se měnilo poprvé, to když střelou z mezikruží překonal domácího brankáře David Gřesík.

Oceláři s odpovědí dlouho neváhali. O čtyři minuty později se do brejku dostal Dominik Molin a ač byl faulován, tak v pádu dokázal zasunout kotouč do branky. Poslat domácí tým do vedení mohl chvíli na to Przybyla, jeho povedená individuální akce ale úspěchem neskončila.

Na druhé straně pak neuspěl Cháňa, který v úniku nezamířil přesně. Blízko gólu byl také domácí Indrst, ten ale kotouč do odkryté branky uklidit nedokázal. A když pak Rufer zastavil vítkovické přečíslení, bylo jasno o tom, že do kabin odejdou oba týmy za vyrovnaného stavu.

Ve druhé třetině zahrozil jako první Hladonik, který se protlačil až před hostujícího brankáře, překonat už ho ale nedokázal. Vítkovice se pak vlastní nedisciplinovaností poslaly do tří, dvojnásobnou přesilovou hru sice Oceláři díky skvělým zákrokům Kardinála nevyužili, v klasické výhodě už ale hostující gólman kapituloval, když se z dorážky prosadil Jan Hladonik.

O srovnání se pár minut před koncem druhé části pokoušel Kylnar, jeho střelu z otočky ale Prokop vyrazil betonem mimo. O chvíli později zlikvidoval třinecký brankář také šanci Sojky a udržel tak svůj tým ve vedení.

Ve výhodě pěti proti třem si v závěrečné části zahrály také Vítkovice a po střele Jozefa Baláže bylo opět srovnáno. Vrátit svůj tým do vedení mohl chvíli na to Przybyla, třinecký útočník byl ale v brejku faulován, následnou přesilovou hru Oceláři využít nedokázali a následovalo prodloužení.

V nastaveném čase se provinil krosčekem Kaláb a Oceláři tak dostali šanci rozhodnout, což se jim díky gólu Dana Przybyly také podařilo.

Ohlasy trenérů

Mgr. Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Určitě bojovné utkání. Na to, že nás bylo jenom třináct, dvě obranné dvojice a devět útočníků, tak podali kluci výborný výkon, jsem spokojený. To, že to tam v určitých šancích nepadlo, tak to už je otázka štěstí. Ale co se týče nasazení, bojovnosti a dodržení taktických pokynů, tak klobouk dolů před nimi. Ten gól v prodloužení už to jenom korunoval, škoda, že nepadl dřív, že jsme nevyhráli za tři body, protože šance tam byly. Ale s proměňováním šancí už se potácíme delší dobu.