Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Slavia dokázala otočit zápas, Oceláři se vracejí bez bodů

18.02.2015 · Daniel Ježek
V předehrávce padesátého kola se Oceláři představili na ledě poslední Slavie Praha. Slezané se sice v osmnácté minutě dostali do vedení, domácí však dokázali v poslední dvacetiminutovce dvěma góly otočit zápas na svou stranu a získat tři body. Jedinou trefu Ocelářů obstaral Erik Hrňa.
50.kolo, středa 18.2.2015
Slavia Praha
Třinec
2:1
Třetiny: 0:1, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 42. Bednář (Pletka, Šenkeřík), 56. Štich (Doležal) – 18. Hrňa (Kreps, Orsava). Rozhodčí: Hribik, Šindler – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 402. Střely na branku: 29:34. Zblokované střely: 17:14. Hity: 5:9. Vhazování: 36:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1.  
Furch – Šenkeřík, Kolařík, Štich, Novák, Beňovič, Šulc, Krejčí, Růžička – Pletka, Bednář "C", Vlasák "A" – Tomica "A", Vas, Stránský – Doležal, Čermák, Sklenář – Veselý, Andres
Hrubec – Klesla "C", Hrabal, Linhart, Galvas "A", Doudera, Nosek, Trončinský – Orsava, Kresp, Hrňa – Žejdl, M. Růžička, Dravecký – Š. Růžička, Plíhal, Rákos – Matuš, Jašek, Cienciala

Komentář k zápasu

Lídr z Třince po nečekaných porážkách s Mladou Boleslaví a Karlovými Vary začal na ledě v O2 areně obezřetně, a již od prvních minut tak bylo jasné, že uvidíme především taktickou bitvu. První vážnější příležitost si navíc vypracovali domácí, když Tomica jel tváří v tvář Hrubcovi, gólman Třince však jeho střelu vyrazil.

Opticky si Oceláři vytvářeli s postupem času převahu, otevřít skóre však mohla opět Slavia. Pletka pálil z dobré pozice na levém kruhu, jeho pokus zápěstím však Hrubec zlikvidoval vyrážečkou a následně již dokázali udeřit hosté. Na pravém kruhu dostal nabito Erik Hrňa, který střelou s příklepem prostřelil Furcha mezi lapačkou a tělem.

Ve druhé části se obraz hry příliš nezměnil. Slezané si bedlivě střežili své tenké vedení a Pražany do mnoha šancí nepouštěli. Sami si však také žádnou větší možnost nepřipravili, a tak mohl zůstat v klidu i Furch.

Vyrovnání se sešívaní dočkali na začátku závěrečné periody. V přesilové hře našel odražený kotouč nejrychleji Jaroslav Bednář, jehož střela propadla natahujícímu se Hrubcovi až za brankovou čáru. Od Pražanů to navíc zdaleka nebylo vše. Slávisté přidali na aktivitě a o chvíli později pálil Bednář z dorážky do tyče.

Utkání gradovalo. Na straně hostí mohl rozhodnout Dravecký, jeho ránu při přečíslení dva na jednoho ale dokázal Furch pokrýt. Nakonec se ovšem radovali domácí. Jako blesk z čistého nebe vypálil od modré čáry David Štich a jeho dělovku zastavila až síťka v brance za Hrubcem

Třinečtí ještě zaveleli k závěrečnému náporu. Furch ale opět svůj tým podržel, k jeho překonání navíc nevedla ani závěrečná hra hostů bez brankáře, a tak si Slavia připisuje těsnou a cennou výhru nad lídrem 2:1.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): V první třetině hrál Třinec dobře a na nás byla vidět nervozita. Pak se hrálo dlouho za stavu 0:1, se šancemi na obou stranách. Měli jsme velkou bojovnost a obětavost. Ve třetí třetině se nám povedlo gól, který byl nesmírně důležitý. Hráči začali věřit, že bychom mohli utkání zvládnout. To se pak projevilo na sebevědomí, nebáli se jít do zakončení, být na puku. Chtěl bych jim poděkovat, bylo to nesmírně odmakané, těžké a výborně odehrané utkání.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Začali jsme přesně, jak jsme chtěli. Dali jsme úvodní branku a měli další příležitosti. Od druhé třetiny se hra tak nějak vyrovnala, Slavia nás občas zatlačila. Na našem týmu byla vidět nervozita a obava o ztrátu zápasů. Nějak jsme to přestáli, ale mrzí nás dva obdržené góly ve třetí třetině. Dneska jsme neměli štěstí, blahopřeji Slavii ke třem bodů. Čeká nás těžké utkání v Hradci, budeme se snažit ukončit sérii proher a bodově zabrat.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice