Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři dvakrát vedli, z výhry se ale radují Vítkovice

30.01.2015 · Daniel Ježek
Čtvrté hutnické derby letošní sezóny viděla vyprodaná ČEZ aréna. K vidění byl velmi vyrovnaný duel, ve kterém se skóre měnilo jako na houpačce. Oceláři sice dvakrát vedli, domácí ale pokaždé dokázali odpovědět a navíc přidat čtvrtou branku. Na tu již Slezané zareagovat nedokázali.
43.kolo, pátek 30.1.2015
Vítkovice
Třinec
4:3
Třetiny: 1:2, 1:0, 2:1  Branky a nahrávky: 10. Burger (Němec, Čerešňák), 35. Olezs (Štencel, Hlinka), 42. Svačina (Roman, Huna), 56. Kucsera (Vandas, Húževka) – 8. Nosek, 13. Orsava (Kreps), 48. Nosek (Adamský, Doudera M.). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 10 004 (vyprodáno). Střely na branku: 24:18. Zblokované střely: 11:5. Hity: 13:12. Vhazování: 44:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3. 
Dolejš (Šindelář) – Kudělka, Kovář, Dlapa, Zíb, Klok, Čerešňák, Pastor, Štencel – Olesz, Hlinka, Káňa – Svačina, Roman, Huna – Němec, Burger, Svoboda – Kucsera, Húževka, Vandas
Hrubec (Hamerlík) – Klesla, Hrabal, Linhart, Galvas, M. Doudera, Nosek, Foltýn – Orsava, Kreps, Rákos – Adamský, Polanský, Dravecký – Matuš, Plíhal, Marek Růžička – Sztefek, Cienciala, Chmielewski

Komentář k zápasu

Vyprodaná ostravská ČEZ aréna viděla velmi vyrovnanou konfrontaci. Na první větší šanci se ale muselo čekat do osmé minuty. Michal Sztefek zavezl kotouč do útočné třetiny, kousek černé gumy se pak odrazil k Davidu Noskovi. Střela třineckého beka rozvlnila síť vítkovické klece.

Oceláři se z vedení však neradovali dlouho, přesněji řečeno dvě minuty. Domácí se po faulu Orsavy do početní výhody, tu dokázal využít Jiří Burger. Hrubec sice nejprve zlikvidoval pokus Němce, následnou dorážku vítkovického kapitána už ale chytit nedokázal.

Ostravanům se povedlo rychle srovnat, odpověď třineckého týmu na sebe ale také nenechala dlouho čekat. Jakub Orsava zužitkoval přiťuknutí z hole Krepse a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Dolejše. Od Burgerovy srovnávající trefy uběhly tři minuty – 1:2.

Tempo hry v následujících minutách trochu opadlo, vyložené šance byly k vidění spíše sporadicky. Domácím se nepovedlo zužitkovat přesilovku z úvodu prostřední periody, navýšit třinecké vedení pak ani nadvakrát nedokázal Plíhal.

Skóre se tak opět měnilo až v minutě pětatřicáté, k radosti drtivé většiny přihlížejících se trefili hráči Vítkovic. Ostravané hráli v početní výhodě, bombu Štencla od modré šikovně tečoval Rostislav Olesz. Gólman Hrubec byl v tuto chvíli bezmocný.

Oceláři pak druhou třetinu zakončili špatným střídáním a trestem za příliš mnoho hráčů na ledě, toho dokázali domácí využít ve druhé minutě poslední dvacetiminutovky. Hrubec sice dokázal vyrazit ránu z hole Romana, na dorážku Vladimíra Svačiny už ale byl krátký – 3:2.

Domácí se tak poprvé v zápase dostali do vedení, to jim ale vydrželo jen pět minut. Také Slezanům se povedlo využít přesilovku, podruhé do černého v zápase mířil David Nosek.

Prostřední část závěrečné třetiny větší vzrušení nepřinesla, vše důležité se odehrálo v poslední pětiminutovce. Vítkovickým se opět povedlo překlopit skóre na svou stranu. Vandas zavezl kotouč do pásma Třince, poté nabil najetému Lukášovi Kucserovi, který ránou z první přišpendlil kotouč pod horní tyč – 4:3.

Oceláři se ještě v samotném závěru pokusili o srovnání, více než dvě minuty hráli s prázdnou brankou. Vítkovický Dolejš už ale další puk za svá záda nepustil, ze tří bodů se tak radují hráči Vítkovic.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (HC Vítkovice Steel): „Před skvělou kulisou jsme chtěli vstoupit do střetnutí aktivně, soupeř nás ale v první třetině trošku zaskočil. Přece jen nehrajeme tak často před vyprodaným hledištěm. Od druhé části hry kluci odhodili ostych a viděl jsme parádní hokej. Musím vyzdvihnout vynikající forčeking v pěti hráčích, což v naší soutěži tolik k vidění není. Jsme rádi, že nám konečně začaly padat i špinavé góly. Vyhráli jsme velký zápas a poděkování patří nejen celému týmu, ale také fanouškům, kteří vytvořili parádní atmosféru.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Zápas se hrál před skvělou kulisou a byl reklamou na hokej. O to více nás mrzí, že jsme v něm nebodovali. Myslím, že jsme nesehráli špatné utkání a bodovat jsme si zasloužili. První tři branky jsme inkasovali v oslabení. Na situace, které jim předcházely, jsme měli odlišný názor. Jsme rádi, že mužstvo nepřestalo pracovat a v závěru ještě sahalo po vyrovnání. Kluci nechali na ledě všechno. Proti Liberci se budeme chtít vrátit na vítěznou vlnu.“

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec