Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři tahali za kratší konec, z výhry se raduje Kometa

23.11.2014 · Daniel Ježek
Po třech týdnech si Oceláři opět zahráli ve WERK ARENĚ. Jejich soupeřem byla brněnská Kometa, ta dokázala vyloupit ocelovou tvrz a zvítězit 3:2. Slezanům k výhře nepomohla ani branka Jakuba Klepiše, nové posily třineckého týmu.
23.kolo, neděle 23.11.2014
Třinec
Kometa Brno
2:3
Třetiny: 0:1, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 26. Rufer (Žejdl, M. Doudera), 54. Klepiš (Roth, Trončinský) – 1. Ton (Němec, Kempný), 39. Burian (Dujsík, Hanzlík), 47. Hruška (Vondráček, Ptáček) . Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič – Charvát, Frodl. Vyloučení: 7:8, navíc Čermák (KOM) 10 min + DKÚ. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 620. Střely na branku: 28:25. Zblokované střely: 8:12. Hity: 15:12. Vhazování: 46:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.  
Hrubec – Roth, Linhart, Nosek, Trončinský, Matyáš, M. Doudera, Galvas – Hrňa, Klepiš, Orsava – Dravecký, Polanský (C), Adamský (A) – Rákos, Žejdl, Rufer – Matuš, Růžička, Jašek.
Čiliak – Kempný (A), Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška (A), Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek.

Komentář k zápasu

Oceláři do zápasu nastoupili s novou posilou útočných řad Jakubem Klepišem. Pražský rodák zahájil zápas na centru první formace, spolu se svými spoluhráči ale sledoval velmi rychlou branku Komety. Z duelu uplynulo pouhopouhých jedenáct vteřin, když Šimona Hrubce v třinecké brance překonal Petr Ton.

Domácí mohli srovnat za další dvě minuty sólo Martina Adamského ale skončilo na lapačce hostujícího Marka Čiliaka. Další průběh první periody poznamenaly časté fauly, Oceláři si zahráli čtyři přesilovky, Kometa se do početní výhody dostala dvakrát. Ani jednomu z týmů se ve výhodě příliš nevedlo, za zmínku stojí snad jen pokus hostujícího Jana Hrušky, jehož střelu Hrubec se štěstím vyrazil.

V šestnácté minutě byli domácí blízko k vyrovnání, pokusy Rákose a Hrni ale slovenský brankář ve službách Komety dokázal zlikvidovat. A když se v závěru první třetiny v přečíslení nevedlo Adamskému s Orsavou, šlo se do kabin za jednobrankového vedení Komety.

Začátek prostřední části vyzněl lépe pro domácí Slezany. Oceláři zahájili druhou třetinu v početní výhodě, v ní byl blízko k brance Jiří Polanský. Jeho tutovku ale zmařil pozorný Čiliak. V pětadvacáté minutě už ale bylo vyrovnáno. Lukáš Žejdl vybojoval puk pro Adama Rufera, který bekhendem mířil přesně – 1:1.

Také prostřední část druhé třetiny přinesla několik přesilových her, ani jedna ale nebyla zužitkována. Pokusy domácích Klepiše, Rákose či Trončinského zlikvidoval Čiliak, Hrubec pak zastavil střely Kuboše nebo Hrušky. Už se zdálo, že se do kabin půjde za rovnovážného stavu, když Kometu do vedení poslal Vilém Burian. Hostující útočník šikovně tečoval Dujsíkovo nahození, Hrubec byl bezmocný.

Brňané mohli své vedení navýšit hned v úvodu poslední periody, David Ostřížek ale při trestném střílení trefil pravou tyč Hrubcovy svatyně. Oceláři se o vyrovnání marně pokoušeli v následující přesilovce. Několik vteřin po uplynutí brněnského oslabení navíc pro domácí přišla další rána. Jan Hruška v přečíslení podržel puk a nechytatelnou ranou zavěsil pod horní tyč – 1:3.

Oceláři dlouho nemohli překonat obranný val Komety, povedlo se jim to až v minutě čtyřiapadesáté. Hosté nabídli Ocelářům přesilovku pěti proti třem, tu zužitkoval Jakub Klepiš, který za Čiliakova záda dorážel tvrdou ránu Vladimíra Rotha – 2:3.

Závěrečnou snahu domácích o vyrovnání zhatilo vyloučení Rákose. Kometa udržela svou modrou čáru a nepustila Oceláře před brankáře Čiliaka. Kometa tak bodovala i pojedenácté v řadě, Oceláři naopak přepouštějí vedoucí příčku Litvínovu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (HC Oceláři Třinec): "Blahopřeji soupeři k výhře, je zcela zasloužená. Z naší strany to nebyl dobrý výkon. Měli jsme špatný pohyb, nedohrávali jsme souboje, všude jsme byli o krok později. Ani produktivita z naší strany nebyla dobrá. Kometa vyhrála naprosto zaslouženě. Trochu nás rozházelo zranění Krepse. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, naše hra byla špatná."

Karel Beran (HC Kometa Brno): „Očekávali jsme tlak domácích. Hodně nám pomohla rychlá branka, domácí nás špatně napadali a povedlo se nám ujet. Hra se pak vyrovnala. V závěru jsme si výsledek pohlídali. Odehráli jsme dobrou taktickou bitvu. Domácí byli strašně silní v přesilovkách, nám se ale povedlo jejich šance pohlídat. Škoda trestného střílení, mohl to být lepší výsledek. Tři body nás ale velice těší, Třinec je obrovsky silné mužstvo, bodů si velmi ceníme. Tahle výhra nás zase posouvá dál.“


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice