Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na závěr vítězství nad Plzní, Oceláři jdou do play-off ze čtvrtého místa!

26.02.2013 · Daniel Ježek
V posledním kole základní části Tipsport extraligy se Oceláři postavili plzeňské Škodovce. Utkání nakonec skončilo ve prospěch domácích barev, Slezané zvítězili 4:0 a zajistili si čtvrtou pozici. Gól a asistenci si v utkání připsal Martin Růžička, čisté konto vychytal Šimon Hrubec! Oceláři se ve čtvrtfinále utkají se Spartou Praha.
52.kolo, úterý 26.2.2013
Třinec
Plzeň
4:0
Třetiny: 0:0, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 24. Varaďa (Růžička M., Zíb), 26. Orsava (Zagrapan, Ovčačík), 49. Květoň (Polanský, Adamský), 58. Růžička M. (Hrabal, Varaďa). Rozhodčí: Baluška, Mullner - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3365. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 4:0.  
Hrubec - Galvas, Roth, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Ovčačík, Kania - Růžička, Bonk, Varaďa - Adamský, Polanský, Květoň - Klimenta, Peterek, Rákos - Orsava, Zagrapan, Hrňa
Mazanec - J. Jeřábek, Hanzlík, Frolo, Havíř, Mozík, Slavík, Moravčík - Lev, Vampola, Johnson - Sedláček, Kovář, Pitule - Dvořák, Kašpařík, Hollweg

Komentář k zápasu

Utkání posledního kola mezi Oceláři a Plzní začalo v poměrně vlažném tempu. Oba celky se od úvodu zápasu prezentovaly opatrným hokejem, nejvíce to bylo znát na počtu střel v první dvaceti minutách, oba celky vystřelily celkem dvanáctkrát.

V první třetině se do dobrých příležitostí dostali hostující Hanzlík a Havíř. Obě šance byly v přesilovce, oba ztroskotali na pozorném Hrubcovi. Na straně domácích mohl zahrozit třeba Roth či Peterek, ani jednomu z nich se ale prosadit nepovedlo.

To druhá třetina už byla zajímavější, nabídla dvě branky a také spoustu dalších šancí. Oba góly vsítili domácí a to v rozmezí čtyřiadvacáté a šestadvacáté minuty. Nejprve se Slezané dokázali prosadit v přesilovce. Po pasu Martina Růžičky se do zakončení dostal Václav Varaďa, jenž doklepl puk do odkryté branky.

Zanedlouho se do gólové akce dostala čtvrtá formace Třineckých. Zagrapan vybojoval kotouč pro Jakuba Orsavu, který tváří v tvář brankáři Mazancovi zachoval klidnou hlavu a poslal puk mezi brankářovy betony.

Hosté, kteří do Třince přijeli s oslabenou sestavou, se do utkání mohli vrátit v minutě sedmatřicáté. Hrubec chtěl rozehrát puk, ten však skončil na holi Dvořáka. Plzeňský forward poslal puk před opuštěnou branku, tam ale byli jen domácí, kteří zažehnali hrozící nebezpečí.

Definitivní podobu skóre stanovila poslední dvacetiminutovka, ve které byli diváci ve Werk aréně svědky dalších dvou branek. Ke spokojenosti domácích fandů oba góly padly do hostující klece. Nejprve se po velkém tlaku dokázal prosadit David Květoň, jenž zužitkoval výstavní pas Polanského.

Hosté poté mohli korigovat pomocí dorážek v podání Kašpaříka a Kováře, ani jeden ale dnes neprůstřelného Hrubce nepřekonal. A tak se radovali opět domácí. Růžička ani Klimenta ještě své sólové úniky proměnit nedokázali, v osmapadesáté minutě se už nejproduktivnější hráč soutěže přeci jen radoval.

Martin Růžička nejprve vyzval k zakončení Varaďu, ten ale neproměnil. Hra pokračovala a po pasu Hrabala se k zakončení dostal třinecký fantóm a střelou pod horní tyčku zaokrouhlil počet vstřelených branek na číslo 40.

Plzenští se ještě v závěru pokoušeli o kosmetickou úpravu skóre, proti ale byl Hrubec, jenž vychytal své první čisté konto v extralize. Oceláři porazili Škodovku 4:0, ve čtvrtfinále je čeká Sparta. Plzenští pak změří své síly se šestým Litvínovem.

Videosestřih z utkání Třinec - Plzeň si můžete prohlédnout zde



Ohlasy trenérů

Josef Turek (Třinec): "Jsme velmi rádi, že jsme čtvrté místo uhráli. Už jen proto, že jsme o šest míst vylepšili loňské umístění. Plzeň hrála v první třetině výborně, ale my jsme se od druhé třetiny zvedli a ukázali, že bychom z té krize před koncem základní části mohli být venku. Velmi dobře nám zachytal Šimon Hrubec."

Michal Straka (Plzeň): "První třetina byla z naší strany dobrá, bohužel jsme v ní nevyužili nějaké možnosti. Pak už nás Třinec dostal pod tlak. Od druhé třetiny předvedl velmi dobrý výkon. Nám hodně chyběli zranění hráči, máme velkou marodku a to se na hře taky projevilo."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice