Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vyrovnané utkání domácí nezvládli, dva body bere za nájezdy Plzeň

30.11.2012 · Michal Samiec
V pátek večer se ve třinecké Werk aréně představila vedoucí Plzeň. Velkého počtu branek ani pohledného hokeje se diváci nedočkali. Ze hry padly pouze dva góly, třetí přidal z nájezdu Pletka. Domácí tak uzmuli jediný bod.
26.kolo, pátek 30.11.2012
Třinec
Plzeň
1:2sn
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 2. Peterek (Adamský) - 39. Kovář (Balej), roz. sam. náj. Pletka. Rozhodčí: Šír, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Diváci: 3536. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.  
Hrubec – Hrabal, Zíb, Galvas, Roth, Lojek, Klouček, Ovčačík – M. Růžička, Bonk, Varaďa – Adamský, Peterek, Květoň – Orsava, Zagrapan, Hrňa – Klimenta, Polanský, Rákos.
Mazanec – St. Pierre, Marušák, Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo, Růžička D. - Gulaš, Straka, Vlasák – Kratěna, Kovář, Balej – Pletka, Kašpařík, Petruška – Lev, Dvořák, Hollweg – Havlíček.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu měli lepší domácí hokejisté, kteří se ve druhé minutě dostali do vedení. Adamský podal kotouč Janu Peterkovi, ten bekhendem propálil gólmana Mazance.

Hned za další minutu mohli Slezané vést o dvě branky. Jiří Polanský pronikl do útočné třetiny, jeho střela zápěstím však skončila na tyči hostující branky. Škodovka se k první šanci propracovala v páté minutě, Balej ale nezužitkoval chybnou Rothovu rozehrávku.

V desáté minutě se Oceláři řítili ve třech proti jedinému obránci. Celou akci zakončoval Klimenta, ten však napálil kotouč jen do přesunujícího se Mazance. Hra poté trochu ubrala na kráse, akce však byly stále k vidění. Za zmínku stojí pokusy Marušáka, Ovčačíka nebo St. Pierra. Ani jeden z jmenovaných ale nenašel recept na překonání gólmana soupeře.

Oceláři si své jednobrankové vedení přenesli do druhé části, v té jej bránili necelých devatenáct minut. Ještě před srovnáním se ale na listinu střelců mohli zapsat Balej, Pletka, či třinečtí Bonk s Varaďou. Všichni ale ztroskotali na pozorných brankářích.

Další branky se tedy diváci ve Werk aréně dočkali v devětatřicáté minuty, gólový moment rozradostnil hlouček plzeňských fandů. Balejovu střelu od modré ještě Hrubec dokázal vytěsnit, následná dorážka Jana Kováře už ale znamenala srovnání na 1:1.

Ještě před druhou sirénou mohl vedení na stranu Plzně překlopit Straka, ten ale v zakončení selhal a pálil vedle branky. Hned na to se z protiakce mohl radovat Růžička, ani on ale nebyl úspěšný.

Závěrečná část základní hrací doby byla zdaleka nejméně atraktivní pro oko diváka. Oba celky jakoby chtěly ubránit bod a poslat zápas do prodloužení. Ojedinělé útočné akce, jako například střela Adamského, či pokus Bonka, skončily na pozorném brankáři hostů.

Úvod nastaveného času přinesl velký tlak hostů, který ale ke kýžené vítězné brance nevedl. V závěru prodloužení se Slezané dostali do početní výhody. V té mohl o bonusovém bodu pro domácí rozhodnout Martin Růžička, který ale svůj bekhendový blafák poslal jen do břevna.

V samostatných nájezdech kralovali brankáři. Jediným úspěšným nájezdníkem se stal Václav Pletka, jenž střelou nad Hrubcovu lapačku přisoudil bonusový bod lídrovi tabulky. Třinec – Plzeň 1:2 sn.

Ohlasy trenérů

Pavel Janků (Oceláři Třinec): Odehráli jsme dobře první dvě třetiny. Měli jsme hodně šancí, abychom šli do výraznějšího vedení, ale výborně soupeři zachytal gólman Mazanec. Třetí třetina byla z naší strany slabší a v prodloužení už byla lepší Plzeň, ale i my jsme tam mohli rozhodnout v poslední minutě.

Milan Razým (Škoda Plzeň): Přestože jsme k utkání přijeli o den dříve, nezačali jsme dobře. Ve druhé minutě jsme pustili domácí do vedení a mohli jsme být rádi, že jsme po první třetině neprohrávali větším rozdílem. O přestávce jsme si něco řekli, zlepšili a vyrovnali jsme hru, ale šance pak byly na obou stranách. Vítězství na penalty nás těší. Za výkon bych chtěl pochválit Marka Mazance, který chytal velmi dobře.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice