Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nezvládli závěr, berou bod po nájezdech

18.12.2022 · Šárka Kolková
Oceláři na sérii dvou výher v řadě nenavázali. Proti zlínským Beranům sice vedli o dva góly, nakonec se ale museli smířit s jediným bodem.
33.kolo, neděle 18.12.2022
Třinec
Zlín
3:4sn
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:2 - 0:1  Branky a nahrávky: 8. Cedzo (Holinka), 21. Holinka (Hrůzek, Buják), 52. Moškoř (Šilar, Andrle) – 30. L. Heš (Frömel, Zavřel), 47. Frömel (Nábělek, Vaculík), 55. L. Heš (Zavřel, Burian), rozh. nájezd Laciga. Rozhodčí: Koziol, Kapitanov – Hladík, Bezděk. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 34. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4. 
HC Oceláři Třinec: Král – Kareš, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Volas – Sikora, Pánek, Šilar, Šutý, Bartoš, Spěváček, Gerych, Pohludka, Holinka, Cedzo, Moškoř, Jobánek
PSG Berani Zlín: Synek – Stuchlík, Zavřel, Nábělek, Špaňhel, Velikovský, Hamrla, Burian – Matúšů, Laciga, Čechmánek, Frömel, Kaláč, Chludil, Babulík, J. Heš, Vaculík, Ramert, L. Heš, Tomek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu byla jednoznačně lepší z pohledu domácích. Ti byli střelecky aktivnější a vytvářeli si šance. Na Synka ale nevyzráli až do chvíle, než se dostali k první přesilové hře. V ní se přesnou ranou pod břevno prosadil Adam Cedzo. Hosté po inkasovaném gólu svou hru zlepšili, na vyrovnání ale v úvodní dvacetiminutovce nedosáhli.

Taky vstup do druhé části vyšel lépe třineckým mladíkům. Hned na samotném začátku skóroval Miroslav Holinka, který poslal puk pod Synkovy betony. Poté už se radovali i hosté, na 2:1 snížil Lukáš Heš. Oceláře mohl uklidnit Pánek, proti jeho zakončení ale včas zakročil brankář Zlína.

Třetí část se proměnila ve velký boj. V sedmačtyřicáté minutě se Zlín dočkal vyrovnání, když Šimon Frömel tečoval do sítě nahrávku od modré čáry. Krátce nato šli do vedení znovu Oceláři, ranou mezi betony se prosadil Jan Moškoř. Berani ale stihli znovu vyrovnat, autorem gólu od modré čáry byl Lukáš Heš.

Za stavu 3:3 tak přišlo na řadu prodloužení, ve kterém se ale hrstka diváků v Mini WERK ARENĚ gólu nedočkala. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, o vítěznou trefu se v nich postaral zlínský Adam Laciga a Oceláři tak brali jen bod.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Třetí zápas se Zlínem v této sezoně a potřetí stejný průběh. Úvod zápasu, lépe řečeno jeho první polovina, byl v naší režii. Soupeř měl pár šancí, které přišly po našich individuálních chybách nebo z náhodných situacích. Bohužel, gólově jsme naše příležitosti neproměnili. Soupeř se osmělil a utkání začalo být vyrovnané. V defenzivní zóně jsme měli několik velkých hrubek a soupeř z nich dal druhý i třetí gól. Nájezdy nám nevyšly, ale utkání se lámalo v úplně jiných chvílích."

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): "Myslím si, že Třinec byl první dvě třetiny lepší. Mohl vést vyšším rozdílem. Ve hře nás držel hlavně gólman Synek, který podal výborný výkon. Poslední třetinu jsme hráli lépe a dvakrát jsme srovnali. Nájezdy jsou loterie. Měli jsme jednoho střelce, ale to k úspěchu stačilo. Jsme spokojeni. Z Třince jsou dva body velmi dobré. Jsme za to rádi a děkuji týmu za obrat."

×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec