Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři si vyšlápli na lídra tabulky

25.11.2022 · Martina Sikorová
Poslední listopadový týden odstartovali junioři na výbornou. Lídrovi z Karlových Varů povolili mladí Oceláři jediný gól a díky výhře 3:1 poskočili na druhou příčku tabulky.
25.kolo, pátek 25.11.2022
Třinec
Karlovy Vary
3:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 16. Cedzo (Andrle, Moškoř), 23. Šilar (Bartoš), 60. Šutý (Volas) – 40. Tůma (Sapoušek, Kusak). Rozhodčí: Vaněk, Čech - Gebauer, Bartoň. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.  
HC Oceláři Třinec: Král – Kareš, Kremnický, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Volas – Ullrych, Pánek, Šilar, Šutý, Bartoš, Spěváček, Gerych, Cedzo, Holinka, Hlávka, Moškoř, Jobánek
HC Energie Karlovy Vary: Dybal – Vogel, Kočí, Bulka, Krajčík, Tůma, Dorot, Beran, Anton – Botoš, Sapoušek, Kusak, Adámek, Šlechta, Handl, Skuhravý, Váňa, Varvařovský, Menc, Pastor

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci začali proti lídrovi tabulky aktivně a také velmi důrazně. První výraznější šanci si ale vytvořili karlovarští hokejisté. Po pádu Adama Kremnického se do brejku hnal jeden z hostujících hráčů, třinecký obránce ale své zaváhání včas napravil a puk soupeři vypíchl. Na změnu ve skóre si tak diváci museli počkat až do šestnácté minuty.

Po nepovedené přesilovce do útočného pásma nabruslil obránce Petr Andrle a jeho pokusu od mantinelu pomohl do sítě tečující Adam Cedzo. Karlovy Vary mohly odpovědět v samém závěru první třetiny, když se po zmatcích v domácí rozehrávce objevil puk těsně před brankou. Tam ale proti soupeři zasáhl pozorný Jakub Král.

Krátce po příchodu z kabin náskok Ocelářů vzrostl. Jan Bartoš v přečíslení dva na jednoho předal puk Tomáši Šilarovi, který si věděl rady a upravil na 2:0. Třinečtí hráči si pak zahráli další dvě přesilovky, nakonec ale byli rádi, že neinkasovali. Po vyloučení karlovarského Michala Kusaka se zcela sám na branku řítil Matyáš Adámek.

Hostující útočník se snažil vymíchat gólmana Krále a zasunout puk do prázdné klece, proti byl ale beton třineckého brankáře. V závěru druhé třetiny už ovšem Jakub Král přece jen kapituloval. Přestože to vypadalo, že po střele Tadeáše Tůmy domácí gólman zastavil puk před brankovou čárou, rozhodčí po poradě s kolegy ukázal na středový kruh a gól hostům uznal.

Karlovy Vary se ve třetí části hnaly za vyrovnáním a v pětapadesáté minutě jim moc nechybělo, když se před brankou objevil Filip Krajčík. Ten ale svou šanci neproměnil, stejně jako na druhé straně zakončující Miroslav Holinka, který pro změnu neuspěl z přečíslení. Oceláři následně ustáli dvouminutové oslabení a při karlovarské hře bez brankáře definitivně rozhodl Patrik Šutý.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice