Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Těsná prohra. Junioři nestačili na Boleslav

15.10.2022 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři sice šli proti Mladé Boleslavi do vedení jako první, nakonec to ale byli právě oni, kdo musel dotahovat. To ještě svěřenci trenéra Reného Muchy zvládli, nakonec ale přesto museli kousat těsnou prohru.
14.kolo, sobota 15.10.2022
Třinec
Ml. Boleslav
2:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:1, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Holinka (Cedzo, Volas), 49. Hrůzek (Spěváček, Gerych) – 13. Křepelka (M. Vlasák, Polák), 29. Zvagulis (Gardoň, A. Vlasák), 52. Polák (M. Vlasák). Rozhodčí: Šutara, Cabák - Hanzlík, Gančarčík. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 34. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.  
HC Oceláři Třinec: Král – Kareš, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Kremnický, Volas – Pánek, Sikora, Šotkovský, Tomiczek, Šutý, Gerych, Spěváček, Holinka, Cedzo, Ullrych, Moškoř, Hlávka
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Vochvest, Němec, Hrouda, Křepelka, Rajgl, Vlasák, Moravec – Zvagulis, Mojsejev, Leden, Gardoň, Polák, Lisler, Vlasák, Hruška, Hradec, Vítek, Malínek, Vyroubal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první gól se v repríze loňského čtvrtfinále juniorské extraligy dlouho nečekalo. Už ve čtvrté minutě se totiž povedenou akcí blýskla dvojice Cedzo - Holinka. Prvně jmenovaný na modré čáře prostrčil puk do jízdy Miroslavu Holinkovi, který prokázal střeleckou formu posledních týdnů a tváří v tvář Stuchlíkovi nezaváhal. Boleslav mohla rychle vyrovnat, po zmatcích v třineckém brankovišti ale Marek Vlasák dorážel nepřesně.

Ještě větší šanci spálili hosté vzápětí. V přesilové hře mohl do odkryté části klece střílet Hradec, než se ale rozhýbal, byl Král na svém místě. Následně už se boleslavští hráči dočkali. Prudkou ranou další početní výhodu proměnil Karel Křepelka a srovnal na 1:1. Vrátit vedení zpět na stranu Ocelářů mohli Holinka s Cedzem. Miroslav Holinka ale kotouč tečoval těsně mimo a Adam Cedzo zase neuspěl s dorážkou.

Od devětadvacáté minuty museli svěřenci trenéra Reného Muchy dotahovat. Puk po akci Boleslavi skončil v domácím brankovišti, odkud ho do sítě doklepl Kristers Zvagulis. Oceláři se snažili o odpověď v početních výhodách, ty dnes ale zkrátka nebyly jejich šálkem kávy. Důkazem byla i akce Boleslavi v závěru třetiny, po které musel Jakub Král likvidovat únik soupeře. Třinecký gólman ale odolal a udržel svůj tým ve hře.

Třetí třetina začala pro Oceláře ještě hůř. Po dvou faulech v krátkém čase čelili domácí mladíci oslabení tři na pět, to ale zvládli úspěšně a vylepšili si procentuální úspěšnost při nevýhodném počtu hráčů na ledě. V čase 48:24 bylo na třinecké střídačce navíc ještě veseleji, o vyrovnání se prudkou ranou postaral obránce Filip Hrůzek. Z této branky se ale domácí dlouho neradovali, o chvíli později si totiž špatně pohlídali zadní vrátka a po brejku Vojtěcha Poláka inkasovali rozhodující branku. V závěru to sice ještě svěřenci trenéra Reného Muchy zkoušeli při hře bez brankáře, žádnou šanci si ale nevytvořili a na další body si budou muset počkat do dalšího soutěžního víkendu.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice