Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srazili Spartu! Dvakrát se trefil Volas

09.09.2022 · Šárka Kolková
Třinečtí junioři za svým druhým vítězstvím v sezoně vykročili už v první třetině, ve které si vypracovali dvougólový náskok. Jako rozhodující se ale ukázala branka ze druhé třetiny, kterou Oceláři vstřelili ve vlastním oslabení. A přestože si svěřenci trenéra Reného Muchy zápas zvládli zkomplikovat, tři body zůstaly v Třinci.
3.kolo, pátek 9.9.2022
Třinec
Sparta Praha
4:2
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 6. Volas (Šilar), 15. Haas (Kremnický, Volas), 29. Bartoš (Haas), 53. Volas (Cedzo, Bartoš) – 46. Vitouch (Hrabík, Václavík), 48. Vitouch (Václavík, Hrabík). Rozhodčí: Hradil, Koziol – Hlavatý, Hladík. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.  
HC Oceláři Třinec: Král – Kremnický, Andrle, Kyselý, Kareš, Buják, Hrůzek – Gerych, Holinka, Volas, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ullrych Šilar, Kozlík, Jobánek
HC Sparta Praha: Liemann – Pavlák, Tůma, David, Červenka, Ducháč, Bartoň – Novák, Bareš, Mácha, Odehnal, Hrabík, Stepanchuk, Václavík, Höll, Vitouch, Žmola

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu byla v jasné režii domácích. Nejprve se chtěl bekhendem prosadit Moškoř, ale Liemann jeho akci přečetl. Přesto netrvalo dlouho a Patrik Volas v šesté minutě otevřel skóre zápasu, když vymetl horní vingl. Sparťané měli výbornou šanci díky Máchovi, který ale na gólmana Krále nevyzrál. A následně znovu udeřili Oceláři, když si Oskar Haas najel před bránu a z bezprostřední blízkosti neváhal.

Velké nepříjemnosti způsobil Spartě Haas i ve druhé třetině. Třinecký útočník byl velmi aktivní a na branku hostujícího týmu vyslal hned několik zajímavých střeleckých pokusů. Sparťané poté sice dostali šanci v podobě přesilové hry, v ní ale udělali fatální chybu. Oskar Haas s Janem Bartošem se dostali do přečíslení a druhý jmenovaný ho ukázkově zakončil. Pražský celek mohl snížit po brejku Pavláka, ten ale zneškodnil pozorný Král v brance Třince.

Třetí třetina začala lépe pro Spartu, která se díky dvěma gólům Michala Vitoucha dočkala snížení na rozdíl jediné branky. V šestačtyřicáté minutě se podařilo pražskému střelci obejít Krále kličkou a poslat puk pod betony do sítě. O chvíli později už udeřil hostující útočník znovu, tentokrát z prostoru v mezikruží. Třinec si v témže čase vzal oddechový čas. Ten Ocelářům sice moc nepomohl, ale přišla jiná příležitost. A to v podobě početní výhody, ve které se přesně trefil Patrik Volas.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Dneska musíme pochválit celý tým za práci. Z naší strany se to projevilo i gólově. To, co jsme po klucích chtěli, to tam opravdu bylo. Bohužel jsme udělali pár chyb a zbytečné fauly. Soupeře jsme dostali do hry. V té chvíli nám nepomohl gól ani na 3:0, soupeř byl aktivnější, byť jsme tam měli nějaké šance. Soupeř byl ale na kotouči, to jsme nechtěli. Chvílemi jsme se drželi hry z první třetiny, pak jsme se k chybám vraceli. Soupeře jsme nechali se dostat na kontaktní gól. Ale bojovali jsme a čtvrtý gól nám pomohl. Takových utkání bude hodně a jsme rádi, že kluci do toho dali své srdce."

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): "První dvě třetiny jsme vůbec nebyli na ledě a Třinec byl lepší. Ve třetí třetině jsme měli výborný nástup, dali jsme dva góly. Bohužel, zbytečné fauly nás připravily o rozdíl jedné branky. Dostali jsme gól a výsledek se nám nepodařilo zvrátit."

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec