Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři mají první body, nad Kometou vyhráli 5:2

03.09.2022 · Jakub Ruč, Martina Sikorová
Mladí Oceláři slaví první vítězství v nové sezoně. Na ledě Brna za ním vykročili už v první třetině, ve které si vytvořili dvougólový náskok a nakonec urvali výhru 5:2.
2.kolo, sobota 3.9.2022
Kometa Brno
Třinec
2:5
Hokejové haly Lužánky
Třetiny: 0:2, 2:2, 0:1  Branky a nahrávky: 21. Svoboda (Bárta, Fajmon), 35. Horváth (Fajmon, Boltvan) - 3. Buják (Kozlík, Moškoř), 10. Kozlík (Moškoř, Hrůzek), 28. Haas (Kozlík, Hrůzek), 29. Gerych (Volas, Cedzo), 57. Haas (Cedzo, Bartoš). Rozhodčí: Obadal, Grygera - Kráľ, Kleprlík. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 30:49. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.  
HC Kometa Brno: Kavan – Tomiga, Bůžek, Ulbricht, Fajmon, Svoboda, Němec, Řehák – Nesvadba, Cakl, Bárta, Sedláček, Bělohlav, Masař, Rakus, Harmim, Otava, Boltvan, Šantora, Horváth
HC Oceláři Třinec: Klimek – Kyselý, Buják, Andrle, Kareš, Hrůzek, Kremnický, Volas – Haas, Bartoš, Kozlík, Ullrych, Šutý, Gerych, Spěváček, Holinka, Cedzo, Šilar, Moškoř, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první gól nemuseli diváci čekat dlouho, postaral se o něj už ve třetí minutě Dominik Buják, jenž využil zmatku před brankou a bekhendem překonal Kavana. V polovině prvního dějství pak musel na trestnou lavici usednout Tomiga. A Třinec trestal, netrvalo mu to ani dvacet vteřin. Moškořův křižný pas uklidil za záda přesouvajícího se Kavana Matěj Kozlík.

Kometa ale po dvou inkasovaných brankách přidala a vybojovala si v rychlém sledu hned dvě početní výhody. V té druhé nebezpečně střílel Adam Boltvan, jehož pumelice však místo úplně odkryté branky trefila jen zadní mantinel.

Do druhé třetiny vstupovali Brňané v dvojnásobné přesile, které bleskurychle využili. Své kroužení na pravém kruhu zakončil Denis Svoboda parádní střelou, která s přispěním horní tyčky zapadla do branky. Zanedlouho měl ale stejnou početní výhodu k dispozici i Třinec a hráči v červených dresech ji stejně jako modrobílí dokázali využít. V osmadvacáté minutě střelou z první rozvlnil síť Oskar Haas.

Oceláři pak přetavili v gól i dobíhají klasickou přesilovku, když Volasovu pumelici od modré tečoval mimo dosah Kavana Robin Gerych. Při nestandartním počtu hráčů pak padla i následná branka Komety. V pětatřicáté minutě využil přesilovku Kevin Horváth, jenž z levého kruhu vymetl bližší šibenici.

To však bylo z modrobílé strany vše, třetí perioda patřila gólmanům. Skvělé zákroky předváděli Jan Kavan i Jakub Klimek. Jeden z nich ale i v posledním dějství přeci jen kapituloval. A byl to brněnský maskovaný muž Kavan, jenž v sedmapadesáté minutě nestačil na střelu Oskara Haase, který upravil na konečných 2:5. Tři body tak putují do Třince.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Do utkání jsme dobře vstoupili a poměrně rychle jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Kluci na začátku zápasu hráli opravdu výborně. Potom se hra rozhárala různými vyloučení a přišla o plynulost. Nám to ale nakonec paradoxně pomohlo a i přes špatnou druhou třetinu si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát."
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice