Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Výborná práce: Oceláři bodově vyloupili Litvínov!

27.01.2017 · Martin Stebel
Tak se nám to líbí! Oceláři poprvé v kalendářním roce 2017 dokázali získat komplet bodů na ledě soupeře. Na litvínovském stadionu Ivana Hlinky stačily třineckým hokejistům k cennému vítězství čtyři branky v úvodní dvacetiminutovce. Postupně se prosadili Cory Kane, Jakub Petružálek, Martin Adamský a Milan Doudera.
42.kolo, pátek 27.1.2017
Litvínov
Třinec
1:4
Třetiny: 0:4, 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 52. Válek (V. Hübl) – 8. Kane (Dravecký, Irgl), 12. Petružálek, 15. Adamský (TS), 18. M. Doudera (Marosz) Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Gerát, Hynek Vyloučení: Vyloučení: 7:10, navíc Sklenička (LIT) 10 minut. Využití: 1:2 Střely na branku: 39:26 Zblokované střely: 21:2 Vhazování: 37:37 Průběh utkání: 0:4, 1:4 Nejlepší hráči: Viktor Hübl – Šimon Hrubec Diváci: 4320  
HC Verva Litvínov: Janus (21. Petrásek) – Kubát, Gula, T. Pavelka, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Kokeš – M. Hanzl, V. Hübl (A), Lukeš – Jurčík, R. Hanzl (A), J. Černý – M. Hořava, Válek, Trávníček (C) – Martynek, K. Reichel, Gerhát.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Nosek, L. Galvas, Krajíček, Hrabal, Jank, M. Doudera, Adámek – Dravecký, Cienciala, Rákos – Irgl (C), Kane, Adamský (A) – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Klimenta, Špirko, Jašek.

Komentář k zápasu

Do pátečního souboje na stadionu Ivana Hlinky vstoupili Oceláři s velkou chutí a enormním nasazením. Jaroslav Janus se musel hodně otáčet, aby neinkasoval. První větší šance se ale zrodila na straně domácích - Hübl prověřil Hrubce nepříjemnou střelou, k dorážce se tlačil Hanzl, ale úspěšný nebyl.

Oceláři se prosadili v polovině osmé minuty. V samotném závěru početní výhody se v předbrankovém prostoru výborně zorientoval Cory Kane a střelou po ledě otevřel brankový účet - 0:1! Chvíli poté mohlo být srovnáno po šanci Trávnička, jenže domácí kapitán si na Hrubcovi vylámal zuby.

Slezané i nadále vzorně vyučovali v efektivitě. Obrana Vervy ve dvanácté minutě poskytla až příliš volného prostoru Jakubovi Petružálkovi, který všem přítomným ukázal rychlé nohy a šikovné ruce, kdy v úniku bekhendovým blafákem pokořil Januse podruhé - 0:2!

Hosté byli v ofenzivě stále velice hladoví, z čehož rezultovala třetí trefa. Ta přišla díky trestnému střílení po faulu na Martina Adamského. Třinecký útočník s číslem 83 nejprve zatřepal rameny, naznačil střelu, a nakonec zvolil precizní zakončení mezi betony - 0:3!

Aby špatných zpráv pro Litvínov nebylo dost, brzy přišel i čtvrtý kotouč v domácí síti. Tentokrát se dvě minuty před koncem úvodní periody prosadil pouhých sedm vteřin po začátku přesilovky prudkou bombou od modré čáry Milan Doudera 0:4!

Do prostředního dějství už v litvínovské kleci Januse vystřídal Petrásek. Krušnohorci si dokázali vytvářet příležitosti, především pokusy Kubáta či Guly vypadaly docela nebezpečně, jenže scházela přesnost a větší klid. Chvíli poté se zkoušel prosadit extřinecký Miloslav Hořava, ani on ale neměl při střele z mezikruží potřebné štěstí.

Těsně před polovinou utkání byla k vidění šance staronové třinecké posily - Tomáše Klimenty. Subtilní forward se díky laxnímu přístupu domácí obrany ocitl sám před Petráskem, ale nezvolil správné řešení. V dalším průběhu měli více ze hry Severočeši, aktivitou hýřil především Michal Trávníček, ale třinecká obrana, ve které ze stabilních členů chyběli Roth a Linhart, pracovala velice spolehlivě.

Ve třetím dějství byla patrná snaha domácích, alespoň kosmeticky upravit nelichotivé skóre. Hned v úvodu dostali možnost, vyzkoušet si dvojnásobnou početní výhodu, jenže útočná křeč a herní nepohoda Vervy byla značných rozměrů. Třinečtí působili sebevědomě, v pravidelném rytmu vyhazovali puky a drželi výhodné vedení.

Žlutočerní se tak kosmetického snížení dočkali teprve v polovině 52. minuty. V závěru přesilovky zůstal mezi kruhy osamocen Lukáš Válek, který pohotovou střelou zápěstím přece jen umístil puk pod horní tyč Hrubcovy branky - 1:4!

I v dalších minutách byla Verva při chutí, za zmínku stojí především pokusy Hanzla či Černého, ale pokaždé byl Hrubcův beton na svém místě a litvínovští střelci se proto nemohli radovat. Oceláři tak bez větších problémů uhájili cenný triumf a dokázali Litvínov porazit už potřetí v aktuální sezoně!

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (HC Verva Litvínov): "Příšerná první třetina... Výsledkově a pak vlastně i herně, víceméně jsme se rozsypali. Spousta hrubic, mohly nám tam napadat i další góly. Ve zbytku utkání se Třinec už nikam nehnal. Nějaká snaha o vstřelení branky tam od nás byla. Jsme neproduktivní a to nás sráží. Spoustu přesilovek, i pět na tři, jsme nevyužili. To vyloučení Robina Hanzla mě zaskočilo, to pravidlo, se přiznám, jsem ani neznal, ale má to svou logiku. Takže bohužel."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Celému utkání dala ráz první třetina. Domácím jsme odskočili na větší než jednogólový rozdíl a podařilo se nám to udržet v podstatě až do konce. Celý tým zaslouží pochvalu včetně brankáře. Výborná práce v oslabení a byli jsme úspěšní i v přesilovkách."